![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dăruind cărțile mele prietenilor din Franța am primit invitația de a face o lansare de carte la Strassburg (sper că am scris corect) dar mi s-a spus că acest gen de poezie pe care o scriu eu (poezie religioasă ) nu are mare căutare acolo. Să nu crezi că nu mi-ar place să vizitez Franța!!! Sau că nu iubesc limba și literatura franceză care mi-a bucurat tinerețea. Dar mai mult, iubesc țărișoara mea, amărâtă și rustică. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau probabil ati primit un refuz elegant (stil specific). Ca si crestini ortodocsi (romanii, grecii, rusii, armenii, sarbii) sunt foarte bine vazuti, pentru ca pe francezi nu ii intereseaza nicidecum religia omului, ci calitatea lui umana. De Pasti aveam oua din Bucovina si le-am pus pe birou la Universitate. Toata lumea era interesata sa afle despre traditia ortodoxa de la noi. Si nu au considerat-o grosolanie, nici inapoiere. Au pus intrebari cu elan, neobositi. PS: "Strassburg" nu se scrie asa, nici "ortodoxi", "mi-ar place", sau "mi-a bucurat" (dezacord), dar nu are nicio importanta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este adevarat ca este greu de discutat de religie in spatiul public, exista un fel de interzis tacit si un fel de pudoare. Exista in Franta si mai multe parohii ortodoxe in limba locala ca in alte tari din vestul Europei, si (statistic vorbind) destul de multi convertiti francezi la ortodoxie. Este adevarat ca nu traiesc in Franta ci in Belgia, care este foarte diferita de Franta, insa cunosc multi francezi si merg des acolo.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu are cautare, atunci cum de ati primit invitatie ? ![]() Ramane o intrebare retorica, nu astept raspuns... Last edited by LapetiteMoc; 15.07.2009 at 02:22:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot preciza că am fost invitată de către Association Culturalle și Amicale Roumaine din Strasbourg,de către Gabriel Penciu președintele ei . Și te rog să nu-mi spui dumneavoastră ci Dorina căci nu sunt decât o persoană simplă,nu tocmai tânără,cu ceva credință, sinceră și cred eu cu bun simț. Poate ești o un om bun dar eu te percep ca pe cineva rece,disprețuitor și arogant.Dacă geșesc te rog să mă ierți. Last edited by dorinastoica14; 15.07.2009 at 07:39:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastra, din interior, asa o vedeti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când am spus că România este amârâtă (săracă țară bogată...!) m-am referit la oamenii simpli (asemenea mie) care își duc zilele cu o pensie de 200 eur.,la copii noștri care, după ce au învățat facultăți pleacă în lume să fie servitori,la guvernanții care ridică din umeri când apa ne intră în case și dealurile o iau la vale cu case,cu cimtire, căci pădurile s-au transformat în vile somptuase,la valori matreiale și intelectuale care s-au naturalizat "în alte țări de soare pline.." și la câte alte" răni care ne dor și nu s-au vindecat" Rustică? Da România este din fericire încă rustică. Rău este că, mai sunt locuri (chiar și în orașe) unde nu sunt condiții pentru igienă,unde se trăiește la fel ca acum 1oo sau 2oo de ani,unde nu este curent electric,nici apă curentă și câte altele. Stimată doamnă (modul cum vă adresați mă obligă...) nu doresc să purtăm discuții contradictorii,cred că sunt mult sub nivelul dv.intelectual și material,îmi pare nespus de rău că am postat pe acest topic. Plecăciunea pe care am făcut-o este dorința sincer exprimată de a mă coborâ până sub tălpile domniei voastre așa cum fără nici un efort face orice creștin-ortodox puțin smerit.Așadar permiteți-mi să mă retrag din această discuție dar nu înainte de a cita pe Mihai Eminescu "Eu îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul...." Last edited by dorinastoica14; 15.07.2009 at 23:14:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Caderea Constantinopolului | cozia | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 03.01.2018 16:22:00 |
Caderea lui Adam si Eva | Danut7 | Generalitati | 102 | 02.03.2011 20:57:25 |
2 iulie 1504 - 2 iulie 2009 ( 505 ani ) | LapetiteMoc | Generalitati | 6 | 15.07.2009 23:09:06 |
LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE | cozia | Teologie si Stiinta | 9 | 10.12.2007 12:07:37 |
|