![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa se spune ain Vechiul Testament, dar odata cu Hriostos nu se mai poate spune asa. Sunt de altfel si mari pacatosi care au avut copii.
|
|||
|
|||
![]()
Nu stim noi ce pofteste Dumnezeu sa faca cu sufletele noastre cat traim pe acest pamant dar sa nu vrei sa faci copiii cand DUmnezeu a zis sa crestem si sa ne inmultim e o jignire pentru Cuvantul lui Dumnezeu. Iar eu daca n-as putea face copiii mas simti blestemat si m-as duce la duhovnic si as face canoane, as spera pana in ultima clipa ca DUmnezeu imi va darui un copil care sa-mi fie ca lumina ochilor din cap. M-as ruga pentru iertarea pacatelor mele si a parintilor bunicilor si strabunicilor mei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb atunci mai departe, la o alta nedreptate (asa o vedem noi oamenii pentru ca nu avem explicatie), daca e vorba ca cei ce sunt steroi sunt pacatosi si insemnati:
De ce le da copii la cei care nu merita sa fie parinti, care sunt pacatosi: ,care ii omoara (adesea din pantece), care ii maltrateaza, ii abandoneaza etc.? De ce le da la unii cu zecile si la altii nici unul? Si la cei casatoriti: la unii le da totul, la altii nici sot/sotie. Nu trebuie sa judecam, dar ne doare si nu intelegem. Eu am invatat in timp ca si rugaciunea isi are rostul ei. Ce pacate or avea inaintasii mei nu stiu. Si nu sunt de acord cu ideea ca pentru ei platim. E posibil sa nu fie bine pentru tine ceea ce ceri in rugaciune. Stiu eu? Asa mi s-a spus. Iti da si dai peste vreun om care te bate sau te chinuie, sau bea, sau mai stiu eu. Sau iti da copii si sunt bolnavi, sau handicapati, sau mor devreme. Nu stii cum este mai bine. Trebuie sa ai putere sa-sti accepti soarta si sa-ti gasesti menirea ta personala pe pamant. Iar cei care au (le-a dat) si sunt fericiti sa imparta cu ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este intotdeauna bine sa te rogi pentru pacatele tale si ale stramosilor. Dar sunt de acord cu Costel, nu cred ca se poate vorbi de blestem. Dar calugarii, atunci? Ca ei aleg sa nu aiba copii, sa nu aiba o viata de familie, si numai blestemati nu sunt! In VT exista ideea asta pentru ca era important sa se inmulteasca poporul ales, si sa se nasca Mesia. Exista ideea asta in lume ca sa 'se pastreze neamul'. Dar in crestinism, nu! Dumnezeu trimite alte binecuvantari celor fara copii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calugarii stim cu totii ca se incadreaza la alta categorie nu despre ei vorbim aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Fani esti ecumenista ca asa pare din ce scrii aici?
|
|
||||
|
||||
![]()
George, cati copii ai?
|
|
|||
|
|||
![]()
Astept sa se nasca primul, in doa luni. Nu stim daca e fata sau baiat ca noi n-am fost la ecograf ca altii vrem sa fie surpriza. O sa-l cheme George daca e baiat si Georgeta daca e fata .Tu au copiii?
|
|
|||
|
|||
![]()
Oamenii care nu pot avea copii nu sunt blestemati de Dumnezeu. Punct.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage | NECTARIE | Generalitati | 13 | 12.01.2011 20:35:49 |
Celor care nu cred pana nu vad | flying | Biserica Ortodoxa Romana | 297 | 01.05.2010 07:46:45 |
De ce nu da Dumnezeu copii tuturor celor ce-si doresc? | sophia | Botezul | 6 | 08.05.2009 21:49:13 |
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns | Dorotheea | Maslul | 6 | 09.03.2007 15:41:32 |
|