Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2009, 00:49:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgepacuraru Vezi mesajul
Cei fara copii probabil platesc niste pacate ale lor din tinerete sau ale stramosilor lor. Omul trebuie sa creasca si sa se inmulteasca cum ne spun Scripturile. Cei ce "aleg" sa nu aiba copii nu fac o alegere constiinta chiar daca lor li se pare asa, sunt pacatosi sau poarta pacatul parintilor. Cred ca cei sterpi sunt insemnati de Dumnezeu, in mod rau adica.
Este o explicatie cam simplista, iertare george..
Asa se spune ain Vechiul Testament, dar odata cu Hriostos nu se mai poate spune asa.
Sunt de altfel si mari pacatosi care au avut copii.
Vechi 14.07.2009, 10:08:29
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este o explicatie cam simplista, iertare george..
Asa se spune ain Vechiul Testament, dar odata cu Hriostos nu se mai poate spune asa.
Sunt de altfel si mari pacatosi care au avut copii.
Nu stim noi ce pofteste Dumnezeu sa faca cu sufletele noastre cat traim pe acest pamant dar sa nu vrei sa faci copiii cand DUmnezeu a zis sa crestem si sa ne inmultim e o jignire pentru Cuvantul lui Dumnezeu. Iar eu daca n-as putea face copiii mas simti blestemat si m-as duce la duhovnic si as face canoane, as spera pana in ultima clipa ca DUmnezeu imi va darui un copil care sa-mi fie ca lumina ochilor din cap. M-as ruga pentru iertarea pacatelor mele si a parintilor bunicilor si strabunicilor mei.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 11:02:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Iar eu daca n-as putea face copiii mas simti blestemat si m-as duce la duhovnic si as face canoane, as spera pana in ultima clipa ca DUmnezeu imi va darui un copil care sa-mi fie ca lumina ochilor din cap. M-as ruga pentru iertarea pacatelor mele si a parintilor bunicilor si strabunicilor mei.
Hai sa nu mai traim prin cuvantul "blestem", ci prin cuvantul "bucurie". Daca se intampla ca cineva sa nu aibe copiii, nu trebuie catalogat ca fiind blestemat. Si pentru iertarea pacatelor bunicilor, parintilor trebuie sa te rogi indiferent daca ai sau nu copiii. Nu vreau sa scriu mai mult pe aceasta tema, ca nu acesta este scopul topicului.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 13:17:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ma intreb atunci mai departe, la o alta nedreptate (asa o vedem noi oamenii pentru ca nu avem explicatie), daca e vorba ca cei ce sunt steroi sunt pacatosi si insemnati:
De ce le da copii la cei care nu merita sa fie parinti, care sunt pacatosi: ,care ii omoara (adesea din pantece), care ii maltrateaza, ii abandoneaza etc.?
De ce le da la unii cu zecile si la altii nici unul?

Si la cei casatoriti: la unii le da totul, la altii nici sot/sotie.
Nu trebuie sa judecam, dar ne doare si nu intelegem.
Eu am invatat in timp ca si rugaciunea isi are rostul ei. Ce pacate or avea inaintasii mei nu stiu. Si nu sunt de acord cu ideea ca pentru ei platim.
E posibil sa nu fie bine pentru tine ceea ce ceri in rugaciune. Stiu eu? Asa mi s-a spus.
Iti da si dai peste vreun om care te bate sau te chinuie, sau bea, sau mai stiu eu. Sau iti da copii si sunt bolnavi, sau handicapati, sau mor devreme.
Nu stii cum este mai bine.
Trebuie sa ai putere sa-sti accepti soarta si sa-ti gasesti menirea ta personala pe pamant.
Iar cei care au (le-a dat) si sunt fericiti sa imparta cu ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 11:11:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Nu stim noi ce pofteste Dumnezeu sa faca cu sufletele noastre cat traim pe acest pamant dar sa nu vrei sa faci copiii cand DUmnezeu a zis sa crestem si sa ne inmultim e o jignire pentru Cuvantul lui Dumnezeu. Iar eu daca n-as putea face copiii mas simti blestemat si m-as duce la duhovnic si as face canoane, as spera pana in ultima clipa ca DUmnezeu imi va darui un copil care sa-mi fie ca lumina ochilor din cap. M-as ruga pentru iertarea pacatelor mele si a parintilor bunicilor si strabunicilor mei.
George, nu este acelasi lucru sa poti sa ai copii si sa nu vrei (desi si aici ar putea exista motive intemeiate: boli genetice sau mintale in familie, sanatate, etc, nu numai egoismul) si sa vrei dar sa nu poti.
Este intotdeauna bine sa te rogi pentru pacatele tale si ale stramosilor.
Dar sunt de acord cu Costel, nu cred ca se poate vorbi de blestem.
Dar calugarii, atunci? Ca ei aleg sa nu aiba copii, sa nu aiba o viata de familie, si numai blestemati nu sunt!
In VT exista ideea asta pentru ca era important sa se inmulteasca poporul ales, si sa se nasca Mesia. Exista ideea asta in lume ca sa 'se pastreze neamul'. Dar in crestinism, nu!
Dumnezeu trimite alte binecuvantari celor fara copii.
Vechi 14.07.2009, 14:34:44
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
George, nu este acelasi lucru sa poti sa ai copii si sa nu vrei (desi si aici ar putea exista motive intemeiate: boli genetice sau mintale in familie, sanatate, etc, nu numai egoismul) si sa vrei dar sa nu poti.
Este intotdeauna bine sa te rogi pentru pacatele tale si ale stramosilor.
Dar sunt de acord cu Costel, nu cred ca se poate vorbi de blestem.
Dar calugarii, atunci? Ca ei aleg sa nu aiba copii, sa nu aiba o viata de familie, si numai blestemati nu sunt!
In VT exista ideea asta pentru ca era important sa se inmulteasca poporul ales, si sa se nasca Mesia. Exista ideea asta in lume ca sa 'se pastreze neamul'. Dar in crestinism, nu!
Dumnezeu trimite alte binecuvantari celor fara copii.
Bolile genetice ce sunt nu tot plati ale pacatelor parintilor? Bolile mintale ce sunt nu oameni posedati? Tu spui ca omul care traieste singur ca asa vrea este bine placut lui Dumnezeu dar eu nu te cred.O viata sanatoasa inseamna barbat cu femeie care fac copii.Ce sunt copii daca nu lumina zilelor noastre. Ce spui tu aici cu cresteti si va inmultiti ca nu mai e valabil e o prostie sa ma scuzi. Esti cumva ecumenista? Cand a zis Iisus Hristos MANTUITORUL ca oamenii daca aleg sa nu faca copiii este bine?

Calugarii stim cu totii ca se incadreaza la alta categorie nu despre ei vorbim aici.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 14:36:49
georgepacuraru
Guest

Implicit

Fani esti ecumenista ca asa pare din ce scrii aici?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 14:39:22
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

George, cati copii ai?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 14:49:41
georgepacuraru
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
George, cati copii ai?
Astept sa se nasca primul, in doa luni. Nu stim daca e fata sau baiat ca noi n-am fost la ecograf ca altii vrem sa fie surpriza. O sa-l cheme George daca e baiat si Georgeta daca e fata .Tu au copiii?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2009, 14:40:25
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Oamenii care nu pot avea copii nu sunt blestemati de Dumnezeu. Punct.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage NECTARIE Generalitati 13 12.01.2011 20:35:49
Celor care nu cred pana nu vad flying Biserica Ortodoxa Romana 297 01.05.2010 07:46:45
De ce nu da Dumnezeu copii tuturor celor ce-si doresc? sophia Botezul 6 08.05.2009 21:49:13
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns Dorotheea Maslul 6 09.03.2007 15:41:32