Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 15:37:05
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Bunavoire intre oameni

Doamne-ajuta!

Intru-totul de acord si as mai adauga la cele doua imagini dragi lui Marius, una pe care am descoperit-o de curand. Iata cum este anuntata Nasterea Domnului:

Luca 2.13-14: Si deodata s-a vazut, impreuna cu ingerul, multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand:
Slava intru cei de sus lui Dumnezeu, si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!

Am mai amintit de bunavoire pe alt topic pentru ca am senzatia ca desi vine ca vestit de sus - mie imi pare ca este temelia pacii pe pamant - i-am diminuat prezenta in vocabular pana apropae de zero. Ratacind cuvantul saracim discursul, apoi si fapta de semnificatiile atat de necesare devenirii noastre ca persoana si ca parte indisolubila a comunitatii.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 16:15:37
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Ce poti face...sa nu pierzi nici o ocazie de a face bine in jurul tau,chit ca e vorba de oameni,animale,natura in general.
Sa incerci sa devii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 13:00:40
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

"Gaseste'ti pacea si multime de oameni se vor mantui in jurul tau." ([COLOR=darkred]Sfantul[/COLOR] [COLOR=darkred]Serafim de Sarov[/COLOR])

[COLOR=darkred]Un parinte duhovnicesc [/COLOR]spune adesea: "Uita'te doar la pacatele tale. Atunci nu vei mai avea timp si putere sa te mai uiti la pacatele altora, la rautatea din lume. Vezi'ti pacatele, caci acesta este cel mai mare bun si ajutor pe care il poti da lumii."

Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 22:59:58
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Pacea lui Hristos se refera la toate dimensiunile vietii omenesti. In persoana lui Hristos, Care este Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit, omul isi gaseste pacea cu Dumnezeu si cu sine insusi. Iar cand este reasezata pacea aceasta, atunci se impaca si cu toata creatia: "impaca-te in tine insuti", zice Cuviosul Isaac Sirul, "si se va impaca cu tine cerul si pamantul". Pe baza aceasta se cladeste si pacea intre oameni. Prezenta unui om pasnic devine epicentrul impacarii multora.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 21:08:06
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cred ca o usa "trantita prea tare", are multe sanse sa nu se mai deschida, poate ramane blocata. Nimeni nu mai poate trece dincolo de ea. Daca vom face toate cu luare aminte si nu vom scoate lucrurile din firescul lor, vom avea parte de pace.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 02:49:41
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Implicit

Foarte frumos subiect. Cred intr-adevar ca numai asa putem ajuta la pacea lumii, concentrandu-ne fiecare pe a fi mai buni, mai corecti, mai constinenti, de a avea ganduri curate.
Vechi 02.08.2010, 13:53:17
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sa fim blanzi si smeriti!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2010, 13:59:33
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Sa ne rugam pentru pacea noastra si a intregii lumi. De altfel, in biserica, Ectenia Mare subliniaza inca de la inceput necesitatea pacii: "Cu pace Domnului sa ne rugam". Pacea insasi apare ca o conditie a rugaciunii. Nu putem aduce jertfa noastra de rugaciune inaintea Domnului daca nu avem pace launtrica. Sa ne impacam mai intai cu ceilalti. Sa cerem sau sa oferim iertare cu toata inima.

Abia apoi, ne rugam pentru "pacea de sus si pentru mantuirea sufletelor noastre" si "pentru pacea a toata lumea". Sa fim oameni iubitori de pace.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? eulaura Generalitati 25 27.06.2013 15:36:21
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? laurastifter Generalitati 47 09.02.2013 05:22:11
Pacea buna si pacea inselatoare NECTARIE Generalitati 0 11.01.2011 15:17:21
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa patinina34 Pocainta 5 20.02.2009 10:02:44