![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Adevaratul post este atunci când omul suporta cu rabdare si fara suparare toate atacurile si jignirile, considerând ca le-a meritat pe buna dreptate. Pentru ce? Pentru viata pe care a avut-o în trecut si pentru tineretea usuratica. Mândria noastra este asemenea unei fiare care, daca este atinsa oricât de usor, atunci este gata sa sara si sa-i sfâsie pe toti. Dar este de datoria ta sa o împingi si sa nu o lasi sa iasa. Chiar daca cineva te-a suparat si te-a mâniat si-ti doresti sa-i zici tot ceea ce crezi despre el, atunci procedeaza altfel si spune-i mândriei tale: „Stai acolo si nu iesi!”. Si-n loc sa-i raspunzi cu brutalitate, tu, dimpotriva, vorbeste-i cu blândete. Astfel se dobândeste smerenia. Aceasta este si mucenicia cea fara de sânge.
Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...nei/#more-6881 Sa va fie de folos. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu cunosc personal pe nimeni. Am parcurs doar cu atentie topicul si m-a durut maniera in care a fost tratat un crestin de un alt crestin. Nu am putut tacea. Nicolae Steinhard ne invata ca atunci cand se savarseste o nedreptate impotriva ta, e mai intelept sa taci, dar nu ai voie sa taci cand vezi savarsita o nedreptate asupra semenului tau! |
|
|
|||
|
|||
|
Eu stiu ca exista lucruri rele si neplacute nici lui Dumnezeu si nici omului, pe lumea asta, dar asa o lista de pacate mi se pare o utopie.
Practic totul este un pacat si nimic numai este bun din ce facem si eu refuz sa cred asta. Ba mai mult, blasfemiem si vorbele lui Iisus. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu cred ca o astfel de lista este utila: sa nu ajungem sa ne indreptatim singuri. Privind la mine eu nu prea vad lucruri bune, de cand ma trezesc pana inchid iar ochii eu pacatuiesc.. si nici nu-mi vad toate pacatele, doar pe cele mai evidente. Si chiar cand fac un lucru bun, mandria imi fura rasplata. |
|
|
|||
|
|||
|
Cand cunoastem ca Dumnezeu ne iubeste? CAND FUGIM DE PACAT.
Cand cunoastem ca Dumnezeu ne-a iertat de pacat? CAND NU-L MAI FACEM. Dumnezeu a creat lumea si legile care o guverneaza. Tot El i-a invatat pe oamenii cei sfinti ai Lui, ce anume e pacat. Daca recunoastem numai unele pacate, si pe altele refuzam a le vedea, ramanem aceeasi pacatosi indaratnici, nedoritori de indreptare. Am mai fi avut noi Sfinti, daca ar fi gandit ca noi, ca doar unele sunt pacate si altele nu?!? Oare am stat noi sa ne gandim la toate simturile noastre si la modul cum pacatuim noi cu ele, ca sa ne facem o imagine in ce cantitate adunam pacate, de care insa nu suntem constienti? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 16:34:34 |
| Ce boala, din lista de sapte, aveti ? | Mihnea Dragomir | Pocainta | 75 | 16.05.2010 00:08:46 |
| Dependența de internet și hipersexualitatea , pe lista bolilor mintale ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 22.03.2010 17:36:44 |
| Iarasi despre grafice,sondaje, filocalie, scl.... | alecsandru | Generalitati | 4 | 15.05.2007 10:16:13 |
|
|