Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2009, 23:31:04
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black]"Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii.comunismul e o crima continua. " (PETRE TUTEA)

"Crestinismul nu poate fi identificat cu nici un sistem filosofic, monist, dualist, sau pluralist.Crestinismul este pur si simplu. Despre crestinism, Bergson spune ca noi îl respiram. Are materialitatea aerului. Seamana cu aerul. Noi sîntem crestini fara sa vrem. Si cînd sîntem atei sîntem crestini: ca respiram crestinismul cum respiram aerul. [/COLOR] "[COLOR=black] (PETRE TUTEA)

[/COLOR] [COLOR=red]"badea Gheorghe, care se sincronizeaza cu clopotele de la biserica, e laureat al premiului Nobel pe lînga Kant. "[/COLOR][COLOR=black] (PETRE TUTEA)[/COLOR]

[COLOR=red]"omul a depasit conditia de animal abia atunci cînd în el a aparut ideea nemuririi[/COLOR][COLOR=red];[/COLOR]
[COLOR=red]Fara Dumnezeu omul ramîne un biet animal rational si vorbitor, care vine de nicaieri si merge spre nicaieri. Si el ramîne asa chiar daca este laureat al premiului Nobel sau maturator[/COLOR][COLOR=red]."[/COLOR]

[COLOR=red][/COLOR][COLOR=red][/COLOR]

[COLOR=red]
[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 23:40:24
Banned

Implicit

[COLOR=red]"Între un laureat al premiului Nobel care nu s-a idiotizat complet si a ramas religios si un taran analfabet nu exista nici o diferenta. " (PETRE TUTEA)
[/COLOR]

" Religia este sediul adevarului transcendent în esenta si unic ca principiu unic al tuturor lucrurilor. Religia se situeaza peste ultimele speculatii teoretice ale stiintei, prin adevarul absolut unic, care e Dumnezeu. Sa vina un laureat al premiului Nobel ateu. Ce-o sa-mi spuna el? O baba care cade în fata icoanei Domnului strabatuta de absolut e om, si ala e dihor laureat. "[COLOR=red](PETRE TUTEA)[/COLOR]

[COLOR=red][/COLOR]
[COLOR=red]"Poarta spre Dumnezeu este credinta, iar forma prin care se intra la Dumnezeu e rugaciunea. Rugaciunea e singura manifestare a omului prin care acesta poate lua contact cu Dumnezeu. Gîndita crestin, rugaciunea ne arata ca umilinta înalta, iar nu coboara pe om. [/COLOR]
[COLOR=red]Am spus eu odata ca daca un preot din Baragan, cînd se roaga, este Dumnezeu cu el, atunci preotul ala înlocuieste toata Academia Româna..."[/COLOR]"[COLOR=red](PETRE TUTEA)[/COLOR]

[COLOR=red][/COLOR]
[COLOR=red]
[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 23:46:26
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
[COLOR=black]"Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii.comunismul e o crima continua. " (PETRE TUTEA)
De unde si pana unde a concluzionat asta?
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 23:54:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
De unde si pana unde a concluzionat asta?
pai Petre Tutea a stat 13 ani de zile in temnitele comuniste si a fost batut,injurat si tinut infometat si a trecut alaturi de altii prin tot felul de chinuri.Cred ca din aceasta cauza si poate si din alte cauze afirma acest lucru.

Oricum de la revolutia bolsevica (1917) si pana prin 1990 au murit din cauza comunistilor intre 100 si 200 de milioane de oameni ,pe tot globul.
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 23:59:46
Banned

Implicit

"Comunismul crima continua" (Petre Tutea) audio:
http://jos-comunismul.blogspot.com/2...pre-crima.html
Reply With Quote
Vechi 23.07.2009, 23:43:11
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb hayku

"Am intrebat trandafirul ce este Dumnezeu, si trandafirul a-nflorit."
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 00:13:25
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"Am intrebat trandafirul ce este Dumnezeu, si trandafirul a-nflorit."
Minunat,îmi place mult această frază.Drept pentru care voi pune lângă ea un trandafir.
Attached Images
File Type: jpg DSCF2052.jpg (47,9 KB, 7 views)
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 01:23:11
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Minunat,îmi place mult această frază.Drept pentru care voi pune lângă ea un trandafir.
Dragut trandafirul...
Este un hayku, scurt poem japonez cu forma fixa (17 silabe), pe care nu-mi mai amintesc unde l-am citit. Mi-a ramas in minte fara sa-i retin autorul. Daca nu ma inseala memoria, cred ca la Nikos Kazantzakis care il citeaza ori "Raport catre El Greco", ori in "Iisus rastignit a doua oara".
Reply With Quote
Vechi 24.07.2009, 19:56:39
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
pai Petre Tutea a stat 13 ani de zile in temnitele comuniste si a fost batut,injurat si tinut infometat si a trecut alaturi de altii prin tot felul de chinuri.Cred ca din aceasta cauza si poate si din alte cauze afirma acest lucru.

Oricum de la revolutia bolsevica (1917) si pana prin 1990 au murit din cauza comunistilor intre 100 si 200 de milioane de oameni ,pe tot globul.
A stat 13 ani in inchisoare pe timpul comunistilor si de aceea a afirmat ca "comunismul e o crima continua"? Total irelevant! Oare unul din ziua de azi care e inchis pe nedrept ce zice despre democratie? Sau din cauza democratiei cati oameni nu au murit? Mai mult de 200 milioane!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
vasile cel mare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cuvinte de folos mirelat Pocainta 1181 29.04.2017 12:47:01
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 21:07:11
Cuvinte pline de intelepciune Rodica52 Generalitati 0 23.12.2010 22:36:55
Cuvinte din Pateric phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 34 22.11.2008 16:35:23
Cuvinte din Psaltire phradmon Despre Biserica Ortodoxa in general 29 29.12.2007 18:01:04