![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce legatura are cu superstitia sau cu yoga.
Eu asa am auzit. De ce este asa, nu stiu exact. Dar ca aspect asa pare: inchidere, aparare. Pe urma am vazut ca preotii tin bratele deschise la rugaciune, inspre cer. Si mai pe urma incercam si asta: ne punem in pozitia respectiva, cu bratele incrucisate pe piept. Putem primi ceva? Nu, pentru ca ar trebui sa intindem mana ca sa primim. Acum ma gandesc eu ca pozitia ast arata mai degraba smerenie: capul plecat, trupul inchis - nu ceri nimic. Stiu, am vazut-o si eu pe icoane. Si inca o data Lore: acolo nu se duc cu lumanare la impartasit? |
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, lumanarea la impartasit nu se duce decat la romani, in alte parti nu am vazut decat la PRIMA impartasanie a unui nou botezat.
Obiceiul slav este sa tii mainile pe piept, si capul plecat pana cand ajungi in fata potirului. Are mai multe sembificatii pozitia asta. Eu stiam ca stam asa ca sa aratam ca nu mai lucram noi cui Dumnezeu. In fine, intr-adevar, nu pozitia conteaza, sunt mai multe traditii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu, nu se merge cu lumanare. lumanare e doar simbolul lui Hristos, al lumini Sale. cred ca noi ne-am invatat sa ne impartasim doar cu lumanare si de asta ni se pare firesc asa si poate ciudat altfel. crede-ma difera stare in functie de pozitia in care te impartasesti.trupul inchis, cum spui tu inseamna saracia acestuia de a-i putea oferi ceva lui Hristos, altfel spus:"iarta-ma, Doamne ca nu am nimic sa-ti ofer, dar Tu, in marea Ta bunatate milostiveste-te spre mine si da-mi Cinstit Trupul al Hristosului Tau" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sunt sigur ca Hristos nu se supara! :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos multe a îndurat și îndură de la noi și pentru noi , iar supărarea , mâhnirea Îi sunt pricinuite de nesăbuința noastră , dar El mult milostiv este și așteaptă răbdător îndreptarea noastră. Sunt sigur că în discuția de față nu poate fi vorba de nici o supărare din partea Lui !
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca pozitia capului este de luat in seama. Caci nu e important sa ne vada lumea ca avem dezlegare pentru Sfanta Impartasanie, ci sa constientizam pe Cine-L primim drept Cina. Daca vom constientiza maretia Sfintei Impartasanii, vom avea o pozitie si o atitudine smerita.
Iar a-L intampina pe Hristos lumanarea aprinsa mi se pare firesc. Am vazut persoane care folosesc de mai multe ori aeeasi lumanare de ceara la impartasit. E o solutie pentru cei care au ganduri de zgarcenie. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa ne fie clar, Hristos nu ne vrea cu lumanare in mana si cu inima departe de El. Mi s-ar parea o nebunie sa nu-l impartasesti pe un om daca nu are o lumanare in mana sau daca nu are capul plecat. De multe ori suntem si noi niste morminte varuite.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pozitia domnului Andrei Plesu fata de Dan Puric | georgeval | Generalitati | 224 | 23.10.2017 20:35:22 |
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 22.12.2008 14:03:29 |
Pozitia Preasfintitului Mitropolit Serafim al | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 24.05.2008 14:09:54 |
Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu M | lovelife | Generalitati | 0 | 24.01.2007 12:55:50 |
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii | grumble | Nunta | 3 | 11.08.2006 02:30:05 |
|