Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2009, 21:08:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ciocolata, mai ales cea amaruie este f.sanatoasa. Nu stiu care este problema la barbati cu ea. Ceva am auzit eu, dar am crezut ca este gluma.
Mai bine bomboane decat glucoza simpla.
Halvaua este iar buna de post si...covrigii.
Laptele praf tot nu-i de post asa-i?

Voi produse din tofu consumati?
Bineânțeles că laptele praf , nu-i de post, iar halvaua cam îngrașă. Până la urmă dragă Sofia, fiecare consumă ce poate de post, mult mai importantă e liniștea noastră sufletească , trăirea noastră interioară, nevoința fiecăruia în parte.
Vechi 23.06.2009, 05:51:39
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Pentru folosul tau bmd, aceste trairi pe care le descrii arata ca nu ai intrat inca in Biserica, adica in comuniune cu fratii credinciosi cu care te inchini impreuna la Liturghie. Iar singur nu esti primit sa te mantuiesti in Biserica ortodoxa. Cu mare greutate si pocainta vei putea pune un nou inceput bun. Cere ajutor duhovnicului cu mare frica de Dumnezeu. Nadajduiesc sa poti crede si sa iti doresti sa urmezi acest sfat. Doamne ajuta!

of, of, unde dai si unde crapa!

nu cred ca sfatosenie de-asta cauta Marius pe topicul asta cu dezlegarile la post.

ps: eu una cred ca, duvonviceste vorbind, el este muuuult deasupra unora f. sfatosi si mari traitori de pe-aici de pe forum, care una-doua iti trantesc niste judecati urmate de sfaturile de rigoare, doar asa, ca la asta-s "priceputi".
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 05:52:48
mirelat
Guest

Implicit

duhovniceste, of course..
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 09:23:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul

nu cred ca sfatosenie de-asta cauta Marius pe topicul asta cu dezlegarile la post.

ps: eu una cred ca, duvonviceste vorbind, el este muuuult deasupra unora f. sfatosi si mari traitori de pe-aici de pe forum, care una-doua iti trantesc niste judecati urmate de sfaturile de rigoare, doar asa, ca la asta-s "priceputi".
Întru totul deacord cu tine Mirela ! Penibil, foarte penibil . . .
Vechi 23.06.2009, 10:33:49
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Multumesc pentru mustrare, cred ca bmd a dovedit acest tact, si ca aceia care strica un indemn au mai multa nevoie de el.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 10:37:36
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pentru folosul tau bmd, aceste trairi pe care le descrii arata ca nu ai intrat inca in Biserica, adica in comuniune cu fratii credinciosi cu care te inchini impreuna la Liturghie. Iar singur nu esti primit sa te mantuiesti in Biserica ortodoxa. Cu mare greutate si pocainta vei putea pune un nou inceput bun. Cere ajutor duhovnicului cu mare frica de Dumnezeu. Nadajduiesc sa poti crede si sa iti doresti sa urmezi acest sfat. Doamne ajuta!
Dea Dumnezeu sa-ti dezvaluie cat de intrat in Biserica este Marius.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 11:33:28
cris cris is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Dea Dumnezeu sa-ti dezvaluie cat de intrat in Biserica este Marius.
NU as fi scris acest sfat daca nu preciza bmd ca implineste randuielile bisericesti ca sa nu sminteasca pe frati. Pe aceasta treapta este posibila intrarea in adancul inimii spre a dobandi adevarata comuniune, si astfel adevarata intrare in Biserica , in duh si in adevar. Si numai unei nadejdi ca a ta ii pot da aceste explicatii spre a fi de folos.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 14:20:41
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ma intreb mandria cui e mai mare: a celui care scrie din cele citite, sau a celui care nu primeste din principiu nici un sfat?!?
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 14:30:09
cris cris is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ma intreb mandria cui e mai mare: a celui care scrie din cele citite, sau a celui care nu primeste din principiu nici un sfat?!?
Cei doi nici n-au ajuns la mandrie, doar cauta.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 15:35:49
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
NU as fi scris acest sfat daca nu preciza bmd ca implineste randuielile bisericesti ca sa nu sminteasca pe frati. Pe aceasta treapta este posibila intrarea in adancul inimii spre a dobandi adevarata comuniune, si astfel adevarata intrare in Biserica , in duh si in adevar. Si numai unei nadejdi ca a ta ii pot da aceste explicatii spre a fi de folos.
Pai, Cris, cine dintre noi poate afirma fara pic de indoiala ca 'a intrat cu adevarat in biserica'?
Mie imi place ce zicea parintele Sofronie, ca daca ne intreaba cineva daca suntem ortodocsi sa spunem 'Incerc!'

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul meu ? Mihnea Dragomir Postul 179 10.11.2013 16:37:57
Postul + cristiboss56 Pocainta 43 03.08.2012 03:11:25
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
POSTUL aliscami Impartasania (Taina Euharistiei) 21 13.08.2009 23:58:18