![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa ca s-o lasam mai usor cu laudele. Iar mici nemultumiri avem cu totii...
|
|
|||
|
|||
![]()
Da! Vorbiti de Romania (cel putin Andrei o face)
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt romanca si cred ca asta nu este un lucru intamplator. Si chiar daca traiesc in alta tara nu pot sa neg (si nici nu vreau asta) ca sunt romanca. Cred ca un om care-si neaga originile, care nu-si cunoaste neamul si istoria NU poate fi considerat un om civilizat. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu ca numai pace in suflet nu iau din Romania! Poate vinatai la frunte (de la deschis usile cu capul), nervi (de peste tot), durerea de ati vedea poporul complacindu-se in a se multumii sa accepte, tristete.....Mare diferenta cind se ocupa cineva de tine sau trebuie sa te ocupi tu de cei din tara!
Si la mine au venit mai multi in vizita din tara. Am umblat peste tot, nu doar in gradina, si-au dat seama ca si strainii sint oameni si chiar oameni care au reusit sa faca in tara lor ceva, chiar in ultimii ani! Si-au dat seama ca poti fi tratat (chiar fara sa cunosti limba) ca ceea ce esti (cumparator, turist, bolnav etc) pur si simplu! Toti au plecat cu regretul ca se intorc in tara unde nu functioneaza nimic, unde normalitatea nu exista, unde.... Unii erau cu facultati altii fara, unii personaje anonime in Romania, altii personaje cunoscute. Daca erau civilizati? Depinde ce intelegeti prin civilizatie si in raport cu care tara sau secol. |
|
|||
|
|||
![]()
In Tara, cel mai nesemnificativ gest de A FACE CEVA se transforma intr-un santier urias de marime colosala!
Nu conteaza ce, ORICE, de la batutul unui cui in perete pina la a incerca sa anulezi un abonament de Tv/cablu orice se lasa cu nervi si dureri de cap. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga Andrei de unde stii ca asa o fi : diabet si cozi pe la medicamente poate nu am diabet sint din saminta sanatoasa crede-ma mama mea are 96 si e inca in viata bine mersi. Apoi asa se intimpla cu unii cind ne intoarcem si ne dam mari eh mindria ce sa faci ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Una este sa-ti iubesti tara din care ai venit sau in care stai, si alta este sa o idealizezi fara rost si sa o pui deasupra celorlalte.
Una este sa te simti bine si sa te integrezi in alta tara decat cea in care te-ai nascut, de care te departezi treptat, si alta este sa iti negi originile sau sa iti fie rusine cu ele. Sa nu confundam! Sa fim realisti si treji! Pentru un crestin nu tara e cea mai importanta. Cum se spune in epistola catre Diognet (text apostolic), unui crestin patria trebuie sa-i fie strainatate iar strainatatea, patrie. Adica sa iubeasca locul in care se afla fara sa il idolatrizeze, fara sa se opreasca la el. Daca nu plecam din Romania poate nu as fi inteles aceste lucruri. Acum am inteles ca patria mea adevarata este in Cer. Dar unde sunt, sunt si acasa, intr-un fel, pentru ca cerul are puncte de intretaiere cu pamantul absolut peste tot. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt tare legata de locurile unde am copilarit, dar nu pentru ca ar fi mai bune ca altele, dar am fost tare fericita acolo. Mi-e tare greu la gandul ca poate ar trebui sa le parasesc vreodata deoarece am nevoie din cand in cand sa revin. Parca numai acolo ma mai regasesc
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
am gasit un montaj f. frumos pe muzica lui Dumitru Farcas, sper sa va placa si voua:
http://www.youtube.com/watch?v=n81tF...eature=related |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|