![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
E o întrebare cât se poate de normală.
Multă lume crede că Iisus n/a râs niciodată, deși nu se specifică acest lucru în Biblie. Cred că orice persoană credincioasă din jur ar răspunde că Iisus n/a râs, dacă ai întreba/o. Mult timp a fost sobru, uneori plângea, însă nu ți/L poți imagina pe Iisus râzând. El a spus numai povestioare cu tentă moralizatoare, deloc poznașe, ci cât se poate de grave. Iar dacă un practicant ar vedea o imagine religioasă cu Iisus râzând (căci există) ar crede probabil că este erezie. Am auzit din surse nesigure că există texte apocrife în care se spune că Iisus n/a râs (de exemplu textul lui Publius Lentullus). Apoi, orbul Jorge care păzea secretele din finis Africae. Or, dacă Iisus a fost și om, e logic că a trecut și prin fazele copilăriei și ale adolescenței. Pare aproape imposibil să nu fi zâmbit măcar vreodată. Nu mai zic că există mulți credincioși practicanți care au convingerea că a râde este un lucru diavolesc, și nu se cade să fie făcut. Și nu mă refer la a râde de altul (în batjocură), ci de a râde de o glumă normală. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Minunile ortodoxiei pentru ora de religie | spre_rasarit | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 43 | 21.03.2014 19:21:41 |
| O alimentatie corecta | ovidiu b. | Generalitati | 469 | 26.07.2013 19:03:38 |
| Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei | spre_rasarit | Generalitati | 45 | 21.07.2011 01:23:02 |
| care varianta e corecta? | victortiti89 | Generalitati | 76 | 16.06.2011 17:14:43 |
| Bun simț si intelegere | I.Calin | Generalitati | 7 | 24.08.2010 20:10:13 |
|
|