Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2009, 14:12:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Vezi Sofia, mare năzbâtie , până la urmă ! Deschizi un topic, îl lași de izbeliște, doar tulburi apele, nu discuți nimic la subiect, apoi continui în spatele ușilor, pe privat, pe messenger . . . Nu mi se pare o atitudine demnă și vrednică. Iertare, dar aduce a bârfă, clevetire !
După câte văd, deja dorești deschiderea unu nou Topic la acest Topic "Preotul". Rugămintea mea, este a-ți lămuri problemele până la cap, terminând cu stilul ăsta de a lăsa totul în "Coadă de pește" ! Nu folosește nimănui. Mulțumesc.
Vechi 15.06.2009, 14:47:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Nu te inteleg Cristi. Care este problema de fapt?
Nu vorbesc inca nimic pe privat. Poate in viitor sa comunic cu unele fete, problemele noastre, ca sa nu mai tulburam forumul.
In rest n-am abandonat nici unul din firele de discutie deschise. Citesc mereu, invat si intervin cand am ceva de spus.
Uneori discutiile mai deviaza, de aceea prefer firele scurte si la obiect.
Sunt multe lucruri care ma preocupa si de asta tot pun intrebari noi.
La unele capat un raspuns clar de la inceput, la altele iau nastere discutii aprinse, cu pareri contradictorii. La altele nu ma lamuresc. Depinde.
Nu e vorba nici de clevetiri si nici de barfa.
De ce spui ca le las "in coada de peste"? Forumul este dinamic. Mai vine cate unul si mai pune parerea lui. Si el nu poate rezolva problemele in sine. Doar discutam si cautam solutii de rezolvare.
Este greu pentru noi din credinciosii sa facem lumina si ordine in cele ale bisericii, dar avem nevoie de preot, de parohie, de duhovnic.
In ziua de azi acesti insisi nu stiu cum sa faca.
Si inca ceva: toate firele deschise de mine au o baza comuna (din suferintele si cautarile mele) si mi se par serioase si de actualitate, nu sunt numai simple curiozitati sau prostii.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 15:35:41
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu te inteleg Cristi. Care este problema de fapt?
Nu vorbesc inca nimic pe privat. Poate in viitor sa comunic cu unele fete, problemele noastre, ca sa nu mai tulburam forumul.
In rest n-am abandonat nici unul din firele de discutie deschise. Citesc mereu, invat si intervin cand am ceva de spus.
Uneori discutiile mai deviaza, de aceea prefer firele scurte si la obiect.
Sunt multe lucruri care ma preocupa si de asta tot pun intrebari noi.
La unele capat un raspuns clar de la inceput, la altele iau nastere discutii aprinse, cu pareri contradictorii. La altele nu ma lamuresc. Depinde.
Nu e vorba nici de clevetiri si nici de barfa.
De ce spui ca le las "in coada de peste"? Forumul este dinamic. Mai vine cate unul si mai pune parerea lui. Si el nu poate rezolva problemele in sine. Doar discutam si cautam solutii de rezolvare.
Este greu pentru noi din credinciosii sa facem lumina si ordine in cele ale bisericii, dar avem nevoie de preot, de parohie, de duhovnic.
In ziua de azi acesti insisi nu stiu cum sa faca.
Si inca ceva: toate firele deschise de mine au o baza comuna (din suferintele si cautarile mele) si mi se par serioase si de actualitate, nu sunt numai simple curiozitati sau prostii.
Sofia , te rog nu o întoarce la Ploiești ! Te rog, nu mă lua drept tâmpit. OK ? Ai deschis un topic . Da ? Spune domnule ceva concret. Asta vreau ! Chiar nu înțelegi ? Termină cu stilul Struțului sau nu arunca piatra și apoi, bâșt fuga unde apuci. Explică-te, dă exemple, fapte , etc. Apoi chestia că continui pe privat, pe mess. , etc discuția cu X sau Y, nu este o ignorare a celorlalți , ca să nu-i spun altfel. Sofia, nu-ți vreau răul, dar cu stilul ăsta nu răzbați în viață printre cei vrednici. Te rog să nu mă înțelegi greșit, dar greșesti profund.
Vechi 15.06.2009, 16:06:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Cristi, mie nu mi se pare ca greseste Sophia. Incearca si ea sa se lamureasca si sa-si mai aline oful. Este uneori greu in strainatate daca nu ai o parohie care sa te multummeasca si nu ai de ales. Eu o inteleg desi eu am de ales si l-a ajutat Dumnezeu sa fiu si in parohii bune.
Unele lucruri se pot spune mai degraba pe privat daca nu vrem sa le imprastiem public, sa nu smintim pe unii.
Mi se pare ca Sophia a spus chiar foarte multe public, nu ca s-a ascunde, eu una din ce a spus am si ghicit in ce oras este (dar nu spun ;-)).

Cred ca este bine sa vorbim si sa mai criticam cand e cazul daca o facem din dragoste pentru biserica, nu din dorinta de barfa. Fiecare sa se cerceteze daca vrea sa imbunatateasca lucrurile din interior sau vrea doar sa acuze.
Eu nu sunt de acord de ex. cu felul acelui articol publicat de Anca de a critica. Nu asa ar trebui sa facem asta. Dar putem vorbi daca vreti de problemele legate de parohiile din strainatate, de ce nu? Biserica este a noastra odiunde ar fi si daca o iubim, vrem sa se indrepte unde este strambatate.
Vechi 15.06.2009, 16:43:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cristi, mie nu mi se pare ca greseste Sophia. Incearca si ea sa se lamureasca si sa-si mai aline oful. Este uneori greu in strainatate daca nu ai o parohie care sa te multummeasca si nu ai de ales. Eu o inteleg desi eu am de ales si l-a ajutat Dumnezeu sa fiu si in parohii bune.
Unele lucruri se pot spune mai degraba pe privat daca nu vrem sa le imprastiem public, sa nu smintim pe unii.
Mi se pare ca Sophia a spus chiar foarte multe public, nu ca s-a ascunde, eu una din ce a spus am si ghicit in ce oras este (dar nu spun ;-)).

Cred ca este bine sa vorbim si sa mai criticam cand e cazul daca o facem din dragoste pentru biserica, nu din dorinta de barfa. Fiecare sa se cerceteze daca vrea sa imbunatateasca lucrurile din interior sau vrea doar sa acuze.
Eu nu sunt de acord de ex. cu felul acelui articol publicat de Anca de a critica. Nu asa ar trebui sa facem asta. Dar putem vorbi daca vreti de problemele legate de parohiile din strainatate, de ce nu? Biserica este a noastra odiunde ar fi si daca o iubim, vrem sa se indrepte unde este strambatate.
Offf, Fani , nu e bine nici să ne erijăm în avocâții cuiva și nici în procurori. Problema este alta ! Sofia a avut în trecut, mai mult ca sigur, o problemă cu preoții , cu anumiți preoți și sunt refulări ale ei și nu vreau s-o acuz în acest sens. Ce nu-mi place, foarte sincer, lipsa curajului și ce mă deranjează enorm este formarea unor "bisericuțe" pe privat, adică mai clar spus : cam 50 % discutăm aici cât de cât deschis, iar restul le disecăm separat, pe mess. , pe privat, oriunde , dar nu aici împreună așa cum ar fi normal. Uite Anca cât ar fi ea de hai hui , le spune pe față , se ia la "trântă"în direct, dă exemple , chiar dacă sunt multe din ele de combătut, pune punctul pe I, chiar dacă de multe ori îl pune de trei ori sau pe lângă, dar o face . Înțelegi ? În sfârșit, fiecare cu stilul lui, gașca lui, pentru că te rog să mă ierți dar s-au format mici grupuri , hai să le zic , de interese, asta ca să fiu mai galant. Post Binecuvântat !+
Vechi 15.06.2009, 18:07:58
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit Banii

Citat:
În prealabil postat de bobobobo Vezi mesajul
draga mea preotii nu pleaca niciodata de la o parahie care le place numai in cazul in care sunt mutati de episcopi (sefi). Daca a facut treaba buna undeva unde au fost probleme...atunci sunt trimisi in alte parti sa rezolve si acolo treburile...ei doar fac "ascultare".Sau sunt avansati in grad si atunci iarasi pleaca....Sunt putini preoti care sa-si faca bine datoria ..mai ales in diaspora...Banii ...asta-i tot pentru cei mai multi dintre ei.
In sfirsit cineva a grait adevarul BANII fratilor asta e problema si eu nu ii condam pe preoti ca doar si ei trebuie sa traiasca nu? Cunosc preot care a plecat din Romania fara avizul episcopului de acolo a sunat fain frumos pe Episcopul din America si asa a ajuns preot la noi fara drept de munca in USA deci avea visa religioasa. Alt parinte ajuns la noi a castigat visa loteria,legal cu drept de munca pe linga slujba la biserica, dar noi ne facem datoria ii dam salar dupa posibilitati. Activitati culturale le facem in limita posibilitatilor slava Domnului avem un parinte intelegator sa lamurit si el cit e de greu sa cistigi banii ,nici vorba de librarie,dar asa cum am mai spus stam altaturi de greci. De exemplu in octombrie grecii organizeaza pentru copii carnaval si asa o sa participe si copii nostri. Avem pamint deja cumparat se lucreaza la proietul de constructie aprobari si alte sper sa traiesc sa o vad si eu. Am mai spus nu numai la romani sint probleme Sophia Marius uitati va rog expresia "ca la romani la nimeni"
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 18:13:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Mai Cristi, vad ca nu ne intelegem.
Ce tot vrei sa spun eu, mai mult decat o fac?
Am scris la generalitati chiar problema mea, care nu tine de trecut numai ci mai rezida. Si acolo n-ai intrat sa raspunzi.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6223
In acest context am dorit sa aflu mai multe despre problemele preotilor, ca sa-mi dau seama ce se intampla, cine si cat greseste.
In rest incerc sa mai invat diverse lucruri si mai intreb.
Repet inca n-am scris privat nimanui, as vrea s-o fac. De ce ar fi atat de rau?
Sunt lucruri care pe tine nu te privesc asa mult, nu te lovesti de ele.
Pe urma nu e vorba de refularea mea, ci de o comunitate care este acum in deruta din mai multe motive, exista mai multe nemultumiri si se pare ca se vor crea tabere. N-are nimic de a face cu povestea mea, sunt alte nemultumiri.
Nu-mi place sa spun prea multe pe internet. Este destul ca pun anumite situatii.
Si nu e vorba numai,asa cum am mai spus sa-l critic pe preot, ci sa-l pot si ajuta si sa indreptam situatia spre binele tuturor (si a lui, ca si el are de pierdut). Avem nevoie si de preot si de comunitate si sa ne ajutam reciproc.
Stii in tara nu exista asa probleme. Ma duceam linistita la ce biserica vroiam, n-am avut nici parohie si nici duhovnic. N-am avut stres. Mergeam acolo unde ma simteam bine si gata si ma rugam si ma spovedeam. Nu imi trebuia altceva de la biserica, aveam destule in afara ei.
Mai doresti sa stii ceva, Cristi?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 18:30:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mai Cristi, vad ca nu ne intelegem.
Ce tot vrei sa spun eu, mai mult decat o fac?
Am scris la generalitati chiar problema mea, care nu tine de trecut numai ci mai rezida. Si acolo n-ai intrat sa raspunzi.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6223
In acest context am dorit sa aflu mai multe despre problemele preotilor, ca sa-mi dau seama ce se intampla, cine si cat greseste.
In rest incerc sa mai invat diverse lucruri si mai intreb.
Repet inca n-am scris privat nimanui, as vrea s-o fac. De ce ar fi atat de rau?
Sunt lucruri care pe tine nu te privesc asa mult, nu te lovesti de ele.
Pe urma nu e vorba de refularea mea, ci de o comunitate care este acum in deruta din mai multe motive, exista mai multe nemultumiri si se pare ca se vor crea tabere. N-are nimic de a face cu povestea mea, sunt alte nemultumiri.
Nu-mi place sa spun prea multe pe internet. Este destul ca pun anumite situatii.
Si nu e vorba numai,asa cum am mai spus sa-l critic pe preot, ci sa-l pot si ajuta si sa indreptam situatia spre binele tuturor (si a lui, ca si el are de pierdut). Avem nevoie si de preot si de comunitate si sa ne ajutam reciproc.
Stii in tara nu exista asa probleme. Ma duceam linistita la ce biserica vroiam, n-am avut nici parohie si nici duhovnic. N-am avut stres. Mergeam acolo unde ma simteam bine si gata si ma rugam si ma spovedeam. Nu imi trebuia altceva de la biserica, aveam destule in afara ei.
Mai doresti sa stii ceva, Cristi?
Da, pentru că tocmai n-am aflat nimic concret, dar te las în apele tale , pentru că n-are rost să te tulbur mai mult decât poți duce. Mergi în pace și-n liniște pe drumul pe care dorești.
Vechi 15.06.2009, 18:35:40
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Hartford, ce frumos!
Mi-ar fi placut si mie sa fim impreuna cu ceilalti: greci (iubesc Grecia si cultura ei), rusi, dar aici fiecare cu comunitatea lui si mai sunt si discutii intre comunitati (cine ce plateste la intretinerea bisericii, cine unde sa curete, nu pune dulapul de carti, nu muta banca aia etc.)
Mi-ar fi placut sa traim si sa conlucram in pace daca tot trebuie sa fim in acelasi locas.
Si mai spun ceva: noi nu ii cunoastem de fapt pe preoti, nu noi ii alegem, ci ni se dau. Ei mai stiu, mai afla despre noi, vin acasa la noi, mai cu Botezul sau la bolnavi, etc. Dar noi nu stim ce este cu ei, ce este in sufletul lor, de ce au teama, ce probleme si greutati au. Stim doar ca sunt preotii si ca trebuie sa ne stea la dispozitie si sa ne ajute.
Ei sunt si persoane publice, ca sa spun asa, la discretia criticilor si susotelilor. Si unii poate sufera din cauza asta. Stiu eu?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 18:40:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da, pentru că tocmai n-am aflat nimic concret, dar te las în apele tale , pentru că n-are rost să te tulbur mai mult decât poți duce. Mergi în pace și-n liniște pe drumul pe care dorești.
Am citit si cele postate la Generalități . Nimic nou sub soare Sofia , iar cuvintele frumoase și gândurile bune, de multe ori protocolare , nu țin de foame și nu pot înlocui sărăcia, lipsa banilor în general. Rămâne un singur lucru Sofia : Credința și deci Nădejdia , ce nimeni nu ni le poate lua. În rest : Domnul să fie cu voi toți cei de acolo !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? sophia Muzica Bisericeasca 22 30.06.2011 16:11:41
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 08.10.2009 23:35:55
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 07.05.2009 18:15:08
Românii ortodocși din diasporă, în pelerinaj la mânăstirile moldave cristiboss56 Generalitati 4 19.04.2009 12:03:37