Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2009, 11:33:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Alin, nu vrei tu sa dai sursa din Ethereal Library, ca tu le-ai gasit acolo?
Te duci in bara de sus, la "Cautare" si dai "Ethereal".
Iti va da ca rezultat toate subiectele unde s-a pomenit de acest cuvant.
In acest caz este un singur subiect, acesta.

Ca sa gasesti postarea exacta, te duci mai jos la "Cauta in acest subiec" (intri in prealabil pe el daca nu esti deja) si dai acelasi cuvant ""Ethereal".

Iti va aparea o lista de postari care contin acest cuvant.

In acest caz este vorba de:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=46

Iar link -ul este:

http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf213.ii.vii.xxx.html

Epistle LXIV.
To Augustine, Bishop of the Angli
Augustine’s tenth question.

Cred ca tot acolo poti gasi si scrierile Sf. Ioan Gura de Aur.
Iti zic cum sa cauti in caz ca vei mai avea nevoie pe viitor, eu nu pot sa urmaresc toate postarile sa vad cand cineva imi adreseaza public un mesaj..
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 11:37:29
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit PS sf. Ioan Gura de Aur

Pardon, este adevarat ca am zis in alta parte ca poate a mai exagerat si el cu invectivele aduse evreilor. ;-)
Dar chiar daca era inspirat de Duhul sfant, nu cred ca se poate lua ad literam viziunea asta, ca si cum sf. duh chiar i-ar fi dictat tot ce a scris, iar el nu ar fi facut decat sa noteze... Sf Duh lasa si personalitatea omului sa infloreasca si sa se manifeste in scrieri, nu 'dicteaza' la propriu. Si uneori, mai poate scapa si ceva pur omenesc.
In ceea ce-i priveste pe evrei, cred ca acum, dupa ce s-a intamplat in sec. 20, trebuie sa fim mai atenti cum vorbim. Aunci erau alte timpuri si erau alte relatii intre evrei si crestini, era mai multa apropiere deci si mai mult pericol de contaminare si necesitatea asprimii. Deci vrobele acelea au fost sa zicem bune cand au fost scrise, dar acum nu mai pot fi citate asa, tam nesam, pe post de argument.
Sfinte Ioane, iarta-ma daca gresesc fata de tine!
Vechi 12.06.2009, 11:40:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Te duci in bara de sus, la "Cautare" si dai "Ethereal".
Iti va da ca rezultat toate subiectele unde s-a pomenit de acest cuvant.
In acest caz este un singur subiect, acesta.

Ca sa gasesti postarea exacta, te duci mai jos la "Cauta in acest subiec" (intri in prealabil pe el daca nu esti deja) si dai acelasi cuvant ""Ethereal".

Iti va aparea o lista de postari care contin acest cuvant.

In acest caz este vorba de:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=46

Iar link -ul este:

http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf213.ii.vii.xxx.html

Epistle LXIV.
To Augustine, Bishop of the Angli
Augustine’s tenth question.

Cred ca tot acolo poti gasi si scrierile Sf. Ioan Gura de Aur.
Iti zic cum sa cauti in caz ca vei mai avea nevoie pe viitor, eu nu pot sa urmaresc toate postarile sa vad cand cineva imi adreseaza public un mesaj..
Merci! Scuze, uitasem sa ma uit sau sa te intreb pe privat.

Iata, Thanatos, sursa acestor 'facaturi'.
Bineinteles, oricand se poate zice ca un text chiar patristic este facatura, daca nu ne convine ceea ce scrie in el. Aici degeaba ne contrazicem.
Tot asa cum pt tine Biserica Ortodoxa este exact acolo unde se spune exact ceea ce crezi tu, iar in rest este erezie, tradare etc.
Vechi 12.06.2009, 14:55:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Raspunde-mi si mie cinstit la o intrebare asa ciobaneasca:

Tu care ai atita incredere in expertiza monahala in tehnologiilor de virf de care foarte putini au de fapt habar:
TE-AI LASA OPERATA PE CREIER DE PAR IUSTIN PIRVU?

dar cinstit!

e vezi, atunci cum de ai asa incredere oarba in ce spune despre pasapoartele biometrice cu cip si despre barele de coduri?
de ce doar pentru ca nu DOARE si de fapt NU ESTE PIELEA TA pusa sub bisturiu?

Vrei sa-ti faca parintele calculele de impozit? ca doar le stie pe toate nu?
aaa, nu vrei deoarece poate gresi si intri tu la racoare, nu?
deci dintr-o data apare posibilitatea greselii

Ce ai de te iei de fete?, ele nu au facut panica in toata tara afirmind ca se pricep in fizica nucleara, si electronica de virf si prin asta vine sfirsitul
Andrei, in cazul in care nu ai aflat inca, dar Pr Iustin e calugar, nu chirurg sau contabil.
Fetele sa ia aminte, ca nu ne invata de rau Parintele. Ne invata sa fim vigilenti, daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri. Si daca nu avem copii, atunci pentru copiii din lume, care vor suporta urmarile actiunilor noastre de acum si din viitor.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 16:41:19
eduardd
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai eu aici ziceam ca ma incred mai mult in ceea ce a spus sf. Ioan despre ce inseamna necuratia, explicand duhovniceste ce inseamna de fapt necuratia, decat in acele canoane care nu spun de cat ca 'se intelege de la sine de ce (femeia e necurata)', daca spun ceva. ;-)
Fani, despre "necuratie" eu am spus ce am avut de spus la topicul respectiv. Asa cum frumos spunea un frate (Wndorin cred) chiar daca nu pot intelege ma supun BOR pentru ca sunt ortodox. Nici eu nu inteleg prea bine de ce nu e voie in biserica, si nici nu doresc sa cercetez..mi-e suficient ca am drept "radacina" cuvantul duhovnicului. Fac ascultare! Daca imi spune intra..intru. Daca imi spune iesi..ies. Daca unii ma vor considera inapoiata pentru asta, atunci e dreptul vostru sa ma socotiti cum doriti. Nu ma voi contrazice din atata lucru. Stiu ca tu Fani, ai studii teologice. De aceea iti respect punctul de vedere. Mai mult firea ta este de a cerceta. Foarte bine! Stapana sa iti ajute sa iti pui inteligenta (pe care o ai deja) in slujba Intelepciunii. Astfel sa poti lumina si pe altii de langa tine..mai ales ca esti profesor de religie. Eu nu ma voi masura niciodata cu tine, tu ai teologia la baza eu am un biet liceu. Mie imi este suficient sa traiesc simplu, tu cauti mai mult. Nu e nimic rau in asta. In inchiere eu stiu un lucru, NIMIC nu poate murdari biserica, cu atat mai putin acel sange..dar daca sunt de acord (desi nu inteleg in totalitate) cu ceea ce imi spune duhovnicul..o fac din RESPECT si ASCULTARE. Niciun teolog, nu ma va face sa calc cuvantul duhovnicului..oricat de multe explicatii teologice imi va aduce.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 16:43:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Andrei, in cazul in care nu ai aflat inca, dar Pr Iustin e calugar, nu chirurg sau contabil.
Fetele sa ia aminte, ca nu ne invata de rau Parintele. Ne invata sa fim vigilenti, daca nu pentru noi, atunci pentru copiii nostri. Si daca nu avem copii, atunci pentru copiii din lume, care vor suporta urmarile actiunilor noastre de acum si din viitor.
Bun, daca ne-ar invata sa fim vigilenti, nu l-ar contrazice nimeni.

Dar ne invata ca:

1. "cipusorul" din buletin are camere de luat vederi si microfoane, e conectat prin satelit si te toarna la Securitate si la vecini.
Nu doar fals, ci si ridicol.

2. "cipusorul" este "pacat impotriva Duhului Sfant"
Fals, ridicol, afirmatie fara baze teologice.

3. cei care au acte cu "cipusor" nu trebuie spovediti, impartasiti, preotul nu trebuie sa savarseasca slujbe pentru ei.
Fals, afirmatii impotriva canoanelor Bisericii.

4. ce cei care nu vorbesc impotriva "cipusorului" sunt "cumparati ca sa taca", "vanzatori", etc.
absurd, aberant, creaza aiurea tensiuni in sanul Bisericii.

etc.

5. etc.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 16:45:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Fani, despre "necuratie" eu am spus ce am avut de spus la topicul respectiv. Asa cum frumos spunea un frate (Wndorin cred) chiar daca nu pot intelege ma supun BOR pentru ca sunt ortodox. Nici eu nu inteleg prea bine de ce nu e voie in biserica, si nici nu doresc sa cercetez..mi-e suficient ca am drept "radacina" cuvantul duhovnicului. Fac ascultare! Daca imi spune intra..intru. Daca imi spune iesi..ies. Daca unii ma vor considera inapoiata pentru asta, atunci e dreptul vostru sa ma socotiti cum doriti. Nu ma voi contrazice din atata lucru. Stiu ca tu Fani, ai studii teologice. De aceea iti respect punctul de vedere. Mai mult firea ta este de a cerceta. Foarte bine! Stapana sa iti ajute sa iti pui inteligenta (pe care o ai deja) in slujba Intelepciunii. Astfel sa poti lumina si pe altii de langa tine..mai ales ca esti profesor de religie. Eu nu ma voi masura niciodata cu tine, tu ai teologia la baza eu am un biet liceu. Mie imi este suficient sa traiesc simplu, tu cauti mai mult. Nu e nimic rau in asta. In inchiere eu stiu un lucru, NIMIC nu poate murdari biserica, cu atat mai putin acel sange..dar daca sunt de acord (desi nu inteleg in totalitate) cu ceea ce imi spune duhovnicul..o fac din RESPECT si ASCULTARE. Niciun teolog, nu ma va face sa calc cuvantul duhovnicului..oricat de multe explicatii teologice imi va aduce.
Bun, asta e nivelul tau de intelegere, asta e atitudinea ta, nimeni nu cred ca te condamna pentru asta.

Dar daca vine cineva la duhovnic si ridica problema asa cum o face Fani, cu citate din Sf. Parinti, e gresit?

Si daca duhovnicul isi schimba punctul de vedere, devenind mai permisiv cand este cazul, pentru a se alinia cu Sf. Parinti, este gresit?
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 16:49:43
eduardd
Guest

Smile

NU, Alin. Nu am spus niciodata ca e gresit. Si crede-ma sunt sincera cand va spun: Spor si ROD in cautarile voastre. Sa va ajute Maica Domnului sa gasiti raspunsul la cautarile voastre.
Cu drag!
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 16:52:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

P.S.

Anca, intr-adevar parintele nu e nici chirurg, nici contabil, nici inginer.

Dar atunci cand face afirmatii ca si cand ar fi unul desi sunt evident false daca nu chiar ridicole, se ridica niste semne de intrebare.

Dar sa zicem ca se poate trece cu vederea, dat fiind ca spune ceea ce spune avand prea mare incredere in niste ucenici care din ignoranta sau perversitate extrema ii furnizeaza acele informatii ca si cand ar fi adevarate.

Putem trece cu vederea CHIAR si afirmatiile de natura teologica, pentru ca o sa zica unii ca parintele nu e teolog si tot asa, i s-au spus anumite lucruri pe care din naivitate le-a luat drept bune si le-a judecat in consecinta.

Insa problema este mai grava atunci cand ajungem la chestiunea DUHOVNICULUI, pentru ca in momentul in care duhovnicul inventeaza canoane scoase din invataturi straine de Biserica, atunci clar este o problema vizavi de competentele sa ca duhovnic..

Binenteles mai exista si posibilitatea ca sa fie intr-un fel sau altul la cheremul unora din manastire, si atunci nu prea are de ales si trebuie sa faca ceea ce i se spune sa faca si sa spuna ceea ce au unii nevoie sa se auda..
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 17:03:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Jenica, ma impresioneaza felul in care scrii. Sigur, ai dreptate, si eu nu ziceam sa nu facem ascultare...
Si sigur, fiecare are o fire si nu este bine pentru toti sa-si puna aceleasi intrebari si sa aiba aceleasi cautari. Poate tu te poti mantui mai usor ca una ca mine care nu pot sa fac altfel decat sa incerc mereu sa caut si sa inteleg. Dar ce sa fac.. asa sunt. Asa trebuie sa incerc sa ajung la mantuire.
Eu de fapt nu ziceam sa ne razvratim noi femeile si sa ne impartasim si asa daca duhovnicul nu ne da voie. As zice doar ca, pentru cei care isi dau seama si sunt de acord cu argumentele respective, si li se pare destul de important, ar putea sa vorbeasca si sa scrie despre asta si poate opinia se va schimba la un moment dat si atunci si duhovnicii vor gandi altfel.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20