Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2009, 09:21:45
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Episcopului ne adresam cu;"Preasfintia Voastra!", iar preotului cu ;"Sfintia Voastra !"...iar fratelui cu ;"Fratia ta!, Fratia voastra!"....
Vechi 09.06.2009, 12:52:40
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc, ory!
Reply With Quote
Vechi 11.06.2009, 06:19:02
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Episcopului ne adresam cu;"Preasfintia Voastra!", iar preotului cu ;"Sfintia Voastra !"...iar fratelui cu ;"Fratia ta!, Fratia voastra!"....
in vorbirea directa eu m-am adresat cu Parinte si celor in grade mai mari de simplu preot, si nu s-au suparat. iar in vorbirea colocviala, precum in cazul de fata, cred ca si domnia sa e ok.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 11:54:20
bmd
Guest

Implicit

Parinte este Ok Mirela chiar daca-i un IPS sau oricine altcineva.
Desigur exista si mari prelati care tin la "grad" si carora trebuie sa le saruti repede mina ca altfel ti-o intind ei asa de repede incit poti ramine fara dinti (cum spunea un calugar)
Acestia din urma au sarit peste capitolul cu spalarea picioarelor cu cine vrea sa fie cel dintii samd
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 15:57:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Si eu la fel cind ma adresez episcopului si arhiepiscopului nostru ii numesc parinte. Celelalte denumiri pompoase sa le lasam celor care vor sa o faca si lucratorilor la Biserici si minastiri. Daca ar fi zburat sau mergeau pe apa poate as fi vazut poate altfel problema insa ...nu ne cunoastem de ieri de azi, asa ca ramin strigati cu Parinte! sau macar daca Hristos ne-ar fi lasat porunca as fi zis insa in Evanghelii toti se strigau pe nume dar nu numai asta ci in plus s-a aplecat sa le spele picioarele

Dar, din nou Anca este libera sa-i strige cum doreste preadomnia ei :)
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 17:44:24
Anca-Miha
Guest

Implicit

Andrei, am zis ca nici eu nu stiu exact care e forma de adresare. Am fost in preajma episcopului si nu m-am priceput, de aceea am intrebat. Dar ma gandesc ca spunand unui episcop sau mitropolit "parinte", ii cam degradezi din functie. Nu se supara de nestiinta ta sau a altuia...

Da, multumesc, atacuri peste atacuri, unul mai neintemeiat decat altul; atata doar ca eu nu ma sperii, nu ma las impresionata si nu ma supar din atata.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 18:02:05
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Vad ca ati ajuns la alta discutie pe acest fir. Si va certati iar.
Pace voua.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 18:06:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Vad ca ati ajuns la alta discutie pe acest fir. Si va certati iar.
Pace voua.
Ai dreptate, Sophia; din spirit de turma...
Reply With Quote
Vechi 12.06.2009, 21:25:04
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit episcop

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
in vorbirea directa eu m-am adresat cu Parinte si celor in grade mai mari de simplu preot, si nu s-au suparat. iar in vorbirea colocviala, precum in cazul de fata, cred ca si domnia sa e ok.
Decurind eu m-am adresat cu parinte episcopului Nathaniel si nu s-a suparat nici nu mi-a tras atentia, eu nu prea tin la rangurile astea pentru mine toti sint preoti.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 13.06.2009, 06:43:40
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dar, din nou Anca este libera sa-i strige cum doreste preadomnia ei :)
daa, m-ai inveselit. imi plac oamenii care nu sunt scortosi!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? sophia Muzica Bisericeasca 22 30.06.2011 16:11:41
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 08.10.2009 23:35:55
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 07.05.2009 18:15:08
Românii ortodocși din diasporă, în pelerinaj la mânăstirile moldave cristiboss56 Generalitati 4 19.04.2009 12:03:37