Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 09:24:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 11111111 Vezi mesajul
o dezertare ...o goana dupa "nimic" si instrainarea de locurile sortite de D-zeu.

Daca D-zeu ma vroia american...cu siguranta ma nasteam in America...
Daca Dumnezeu ii vroia pe apostoli evrei, pescari cuminti la casa lor, nu ii trimitea in lume.
Daca Dumnezeu nu vroia sa aiba Tara Romaneasca un episcop de seama care a promovat, printre altele, traducerile liturgice in Romana, nu il trimitea pe Antim Ivireanul din patria lui muma, Georgia, la Bucuresti.
Etc
Vechi 20.11.2009, 21:17:16
11111111
Guest

Implicit

Dumnezeule mare...am facut o greseala...

nu am fost foarte explicita...

m-am gandit numai la mireni ...nu si la categoria de "oameni alesi"

Preotul este stiut ca nu este un functionar,
...el este un misionar si se duce acolo unde-i chemat(de duhul sfant si prin ascultare)...

iertare fratilor...n-am vrut sa va tulbur

de!!!...minte de "eva neluminata"
asta-s eu acum
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 00:19:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 11111111 Vezi mesajul
Dumnezeule mare...am facut o greseala...

nu am fost foarte explicita...

m-am gandit numai la mireni ...nu si la categoria de "oameni alesi"

Preotul este stiut ca nu este un functionar,
...el este un misionar si se duce acolo unde-i chemat(de duhul sfant si prin ascultare)...

iertare fratilor...n-am vrut sa va tulbur

de!!!...minte de "eva neluminata"
asta-s eu acum
Nu cred ca este neaparat o deosebire asa de mare intre preoti si mireni. Toti avem o misiune, o chemare, in lume, direct religioasa sau indirect.
De exemplu, daca rusii albi nu fugeau in 1918 din Rusia, nu mai era asa raspandita ortodoxia in occident. (Caci multi au venit cu cultura sau deschidere teologica, chiar daca nu erau preoti)
Apoi, mai sunt si alte chemari.
Mai sunt si cai care se descopera pe parcurs. Pleci pentru ca fugi de un rau sau speri sa traiesti mai usor, sau sa dai mai multe sanse copiilor tai, si ajungi sa indeplinesti niste lucruri pe care poate Dumnezeu vroia sa le indeplinesti.
Pe mine ma impresioneaza cele spuse in epistola catre Diognet (un text apostolic): Penru crestin, fiecare patrie este ca o tara straina si fiecare tara straina, ca o patrie. (suntv sigura ca am citat asta si mai sus)
Vechi 20.11.2009, 21:25:11
11111111
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Daca Dumnezeu ii vroia pe apostoli evrei, pescari cuminti la casa lor, nu ii trimitea in lume.
Daca Dumnezeu nu vroia sa aiba Tara Romaneasca un episcop de seama care a promovat, printre altele, traducerile liturgice in Romana, nu il trimitea pe Antim Ivireanul din patria lui muma, Georgia, la Bucuresti.
Etc

..."numai daruind,vei dobandi"...

asa sa ne ajute D-zeu,

Amin
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Pentru romanii din strainatate, si nu numai! simona Stiri, actualitati, anunturi 2 24.10.2009 12:25:23
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26
Pentru romanii aflati in strainatate- pensii patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 7 19.02.2009 06:31:42
Radio-Romania pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.01.2009 06:26:08