Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2008, 01:00:58
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pethrina
Fiica mea in varsta de 8 ani ma intreaba cine la facut pe Dumnezeu,a intrebat si pe proful de religie si nici acesta nu ia dat un raspuns....Sunt credincioasa dar nu stiu ce sa ii raspund....Poate sa ma lumineze cineva? Doamne ajuta!
Ah, ortogramele astea.... :D

Pur si simplu spune-i ca pe Dumnezeu nu l-a creat nimeni, ca a existat dintotdeauna, in comparatie cu lumea care a fost creata de mainile lui Dumnezeu. Si aici ai putea sa citesti impreuna cu ea din Geneza.

Si cel mai bine ar fi daca ai putea sa cumperi o Mica Biblie ca sa o ai in casa si din care fetita o sa mai citeasca. Pana la o anumita varsta citirea Sfintei Scripturi poate sa fie greoaie. Bunica mea avea in casa Mica Biblie si stiu ca imi placea sa citesc fiindca era mai pe scurt. Dar vezi, nu Mica Biblie de la pocaiti, ci cea editata de ortodocsi, se gaseste pe la biserici.

Probabil ca proful de religie a dat un raspuns mult prea elaborat si fetita de numai 8 ani nu a prea priceput nimic.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2008, 15:41:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Petrihna, speram ca ai ajuns sa ai un raspuns bun. Stiu, ii este greu celui nascut sa vorbeasca despre cel Nenascut. Nici a vorbi despre nasterea Fiului lui Dumnezeu ca om, nu-i usor.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2008, 10:43:42
scrabble
Guest

Implicit

Intr-un fel nu cred nici eu ca un profesor de religie nu e in stare sa dea un raspuns la o astfel de intrebare unui copil de 8 ani. Adica el ce-a invatat in facultate? A trecut pe acolo degeaba?

Pe de alta parte imi aduc aminte ca am intrat in clasa I imediat dupa revolutie, am prins 13 ani de invatamant obligatoriu cu ore de religie incorporate si o spun cu mana pe inima ca profesorii de religie erau cei mai slabi din punct de vedere pedagogic, nu stiau sa-si impuna autoritatea, elevii li se suiau in cap, nu predau nimic la ore si dadeau medii de 10 la toata lumea pentru ca religia era vazuta ca una din cele mai putin prioritare materii.

Imi pare rau sa o spun, dar asta este adevarul. Singurul profesor de religie adevarat pe care l-am avut, un om care stia sa-si explice punctele de vedere si un teolog veritabil, a fost un preot pe nume Dascalescu, decedat de tanar intr-un accident de masina. Il regret si acum si imi e greu sa scriu fara sa oftez din plin. Restul profesorilor de religie pe care i-am avut au fost o rusine pentru scoala teologica romaneasca si pentru scoala romaneasca in general, nu se pot numi profesori in veci.

Si un raspuns direct pentru initiatoarea discutiei: draga doamna, daca sunteti crestina, dumneavoastra nu va cunoasteti credinta? Credeam ca orice crestin stie fara dubiu ca Dumnezeu este fiinta suprema, Creatorul. Daca El este Creatorul, este logica ca nu poate fi El Insusi creat. Poate un copil de 8 ani ar avea probleme in a intelege un astfel de concept, insa dumneata n-ai nici o scuza sa nu poti da un raspuns, la fel cum nu are nici profesorul respectiv de religie.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2008, 15:20:57
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Intr-un fel nu cred nici eu ca un profesor de religie nu e in stare sa dea un raspuns la o astfel de intrebare unui copil de 8 ani. Adica el ce-a invatat in facultate? A trecut pe acolo degeaba?

Si un raspuns direct pentru initiatoarea discutiei: draga doamna, daca sunteti crestina, dumneavoastra nu va cunoasteti credinta? Credeam ca orice crestin stie fara dubiu ca Dumnezeu este fiinta suprema, Creatorul. Daca El este Creatorul, este logica ca nu poate fi El Insusi creat. Poate un copil de 8 ani ar avea probleme in a intelege un astfel de concept, insa dumneata n-ai nici o scuza sa nu poti da un raspuns, la fel cum nu are nici profesorul respectiv de religie.
Inteleg acum, scrabble, ce fel de "agnostic" esti. Slava Domnului!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2008, 15:42:27
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Inteleg acum, scrabble, ce fel de "agnostic" esti. Slava Domnului!
Pai, explicati-mi si mie, ca sunt curios.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 19:39:18
cornel_cretzu cornel_cretzu is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit Sau poți să îi spui adevărul...

Adică faptul că oamenii au creat divinitatea, pentru că trebuiau să dea un nume naturii pe care nu o înțelegeau pe vremea aceea. Și câteodată divinitatea era bună cu ei, alteori nu. Atunci au împărțit divinitatea în două, dacă era bună cu ei au numit-o Dumnezeu (sau Allah, Budha, Zeus, Jupiter, Ra, Quetzalcoatl etc). Dacă era rea, au numit-o Satana (Lucifer, Belzebut etc)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a facut Dumnezeu lumea ? HBogdan Spiritualitatea ortodoxa 14 21.05.2012 19:23:42
‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ Ana-Maria N Generalitati 0 22.04.2012 11:04:14
Fetita mea se bucura ca Dumnezeu o ajutat-o taluta Intamplari adevarate 22 23.11.2011 16:17:35
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? ARHANGHELUL Din Vechiul Testament 14 29.01.2009 15:54:50
omul. Si l-a facut Dumnezeu barbat si femeie. mbarboi Nunta 40 18.10.2007 22:29:24