Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 12:57:35
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ei rugaciunile acelea comune sunt cam ciudate.
Eu in viata mea nu am intrat in vreo biserica catolica sa ma rog am fost doar sa vizitez.
Mai degraba intri sa te rogi intr-un magazin de icoane crestin ortodoxe ca acelea sunt leac sufletesc.
Am fost cand eram mai mic la un parastas la o biserica greco catolica dar acum daca ar fi nevoie as sta afara din Biserica sa nu zica careva ca particip.
Eu nu am fost la rugaciunile alea comune.

Dar pentru a aduce pe catolici la dreapta credinta nicidecum nu le spui ca sunt eretici si merg in Iad ci te apuci sa vorbesti cu ei si le spui asa ca idee de Sfanta Lumina.
Si atat e de ajuns.Si vorbesti frumos cu ei.Si apoi catolicii respectivi o sa ajunga curiosi.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 13:02:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu in viata mea nu am intrat in vreo biserica catolica sa ma rog am fost doar sa vizitez.
Mai degraba intri sa te rogi intr-un magazin de icoane crestin ortodoxe ca acelea sunt leac sufletesc.
Am fost cand eram mai mic la un parastas la o biserica greco catolica dar acum daca ar fi nevoie as sta afara din Biserica sa nu zica careva ca particip.

Dar pentru a aduce pe catolici la dreapta credinta nicidecum nu le spui ca sunt eretici si merg in Iad ci te apuci sa vorbesti cu ei si le spui asa ca idee de Sfanta Lumina.
Si atat e de ajuns.Si vorbesti frumos cu ei.Si apoi catolicii respectivi o sa ajunga curiosi.

Este adevarat ca de multe ori slujbele de rugaciune comune nu sunt prea profunde si sunt cam de fatada.
Dar macar asa, ca semn de intelegere, tot sunt bune. Si daca noi ne rugam cu adevarat, nu vad de ce ar fi rele.
Poate ar fi mai bine ca fiecare sa participe putin la slujbele celuilalt, ar fi mai autentic decat o slujba creata ad hoc. De ex. sa facem odata noi ortodocsii o vecernie, alta data sa faca catolicii.. Cam asa s-a hotarat la un moment dat in orasul din Germania in care stateam.
Vechi 05.06.2009, 13:31:25
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Cine interzice aceste slujbe comune cu ereticii? Canonul 45 al Sfintilor Apostoli. Iar pedeapsa este anatema data celor ce participa la astfel de slujbe sau caterisirea in cazul ierarhilor.Deci Patriarhul si ierarhii ortodocsi co-participanti la astfel de slujbe deja s-au autocaterisit de jure, nemaidetinand nici functia de patriarh, nici aceea de preot, nimic din cinstea cuvenita clericilor, ci au devenit simpli mireni care se joaca de-a "patriarhul si preotii" in BOR si care nu mai au nici o astfel de calitate in fata lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 13:33:18
razvan_m
Guest

Implicit

Plus "demonstratiile de forta" de anul trecut ale lui Sofronie Drincec si Nicolae Corneanu care mi-au aratat cata erezie exista la nivelul BOR, precum si calea de urmat in viitor : BOSV.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10