Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2009, 22:12:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul

Marius_Adrian, la fel am incercat si eu sa fac. De la unii nu primeam niciun raspuns, de la altii: lasa-ma ca eu trebuie sa vad cum ies din criza asta, nu am timp de asa ceva. Eh, pai e un atac direct la sanatatea ta, de ce criza te mai ocupi tu cand o sa stai in spital cu vreo boala grava de stomac?!
Daca noi, cei care urmeaza de fapt sa consumam acele alimente nu ne impotrivim, atunci cine?????
Ma indoiesc ca vor merge in paralel agricultura ecologica cu cea care presupune modificarea genetica a organismelor.

- http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-26&id=28941 . Declaratiile deputatilor din articol mi se par jenante de-a dreptul!
Pai cred ca era greu de asteptat sa condamne OMG atat timp cat SUA n-a fost in stare sa condamne OMG, sunt niste presiuni financiare imense, importat este ca MACAR sa se mentina obligativitatea specificarii pe ambalajul alimentelor daca contin produse MG, mi se pare ca este si o cerinta europeana in acest sens.

Pana acum se pare ca exista doar doua produse MG, soia si porumbul, e suficient sa fie evitate, pacat de soia ca era o sursa buna de proteine, dar din pacate cred ca nu se vor opri aici.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 17:07:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Numai ieri ce-mi cumparam o cutie cu vitamina C si citesc pe cutie ca ar contine: acid citric, citrat de sodiu,, tabletoza 80, zaharina sodica (hmm??), sorbitol, ASPARTAM si ma opresc !!!!
Nu este asa de simplu....
Problema cu Vit C si altele este ca nu se poate consuma in stare pura deoarece este gretoasa si nu s-ar VINDE( aici este cheia) de aceea se introduc indulcitori pentru ca consumatorul sa mai "treaca pe la pravalie"

Pe de alta parte, ceaiurile de plante nu vor dispare deoarece le culegem noi, doar daca angajatii Antihristului ne vor da peste miini.
Este important sa fim independenti de tot felul de "Plafar-e" si alti producatori.
Eu unul singur ies la tei, musetel, menta cit cuprinde, urzica, sunatoare, etc deci ce treaba au romanii cu codex alimentarius cind ei isi vad singuri de recoltare?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 19:48:48
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu este asa de simplu....
Problema cu Vit C si altele este ca nu se poate consuma in stare pura deoarece este gretoasa si nu s-ar VINDE( aici este cheia) de aceea se introduc indulcitori pentru ca consumatorul sa mai "treaca pe la pravalie"
...si dintre toti indulcitorii au gasit aspartamul (http://ro.wikipedia.org/wiki/Aspartam)?? Hmm... Stiu ca totul se reduce la vanzari, cifra de afaceri, teste pe cobai, bla bla, dar chiar si in vitamina C ?!

Citat:
Pe de alta parte, ceaiurile de plante nu vor dispare deoarece le culegem noi, doar daca angajatii Antihristului ne vor da peste miini.
Este important sa fim independenti de tot felul de "Plafar-e" si alti producatori.
Eu unul singur ies la tei, musetel, menta cit cuprinde, urzica, sunatoare, etc deci ce treaba au romanii cu codex alimentarius cind ei isi vad singuri de recoltare?
Au treaba deoarece, conform legii, nici plantele nu scapa de modificari genetice. Daca nu ne invatam minte si tot mergem sa culegem tei, ne trimit niste ploi acide sau imprasite o substanta toxica si uite-asa ne dau peste mana daca nu ne prezentam frumos la farmacie sa cumparam ceaiurile lor "mutante", dac-o sa ne mai arda noua de ceaiuri atunci...

Sunt dezgustata de legile lor cretine!
E incredibil cum ne lasam manipulati !
De ce are industria farmaceutica veniturile cele mai mari? Ca noi mergem si cumparam antibiotice cand stranutam de 2 ori...cand o varianta ar fi usturoiul; ca mergem si dam 100 RONi pe o crema pentru o zgarietura cand o alternativa ar fi mierea; ca luam sirop pentru tuse cu 50 RONi cand o varianta ar fi siropul de brad facut acasa... Uf!
Vechi 02.06.2009, 19:55:30
Banned

Implicit

Citat:
...si dintre toti indulcitorii au gasit aspartamul (http://ro.wikipedia.org/wiki/Aspartam)?? Hmm... Stiu ca totul se reduce la vanzari, cifra de afaceri, teste pe cobai, bla bla, dar chiar si in vitamina C ?!
!
Ah, gata stiu de ce, deoarece pentru o pastila, gramajul de zahar rafinat care ar trebui adaugat nu indulceste destul pentru a crea un efect placut in cavitatea bucala destul de intens pentru a mai cumpara produsul
pe cind un gram de aspartam ...stii si tu ce efect are cind il gusti
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 20:00:58
Banned

Implicit

Am avut acum un an o salata verde in curte de care am uitat si cind au venit gerurile de -18 C am dat de ea. Cind am pipait-o nu-mi venea sa cred ca nu a inghetat. Sincer am crezut ca am de a face cu o planta extraterestra. Chiar si cind s-a reintors caldura tot asa era. acum vad ca si iarba si multe alte flori nu mai ingheata
Este infricosator ce se intimpla cu OMG-urile
Porumbul cica are gene de purcelus, asa ca vegetarienii doar cred ca maninca vegetale
Reply With Quote
Vechi 02.06.2009, 20:02:51
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ah, gata stiu de ce, deoarece pentru o pastila, gramajul de zahar rafinat care ar trebui adaugat nu indulceste destul pentru a crea un efect placut in cavitatea bucala destul de intens pentru a mai cumpara produsul
Stiu, uf! Mai bine ar vinde un pliculet cu miere pe langa vitamina C asa cum e ea, acritura ca si toata industria asta farmaceutica...Dar stai, e un cost in plus si mierea si cine-ti garanteaza ca mierea-i 100 % naturala? Nimeni!
Gata, m-am "lecuit" si de vitamina asta...
Vechi 07.06.2009, 21:03:59
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Thumbs up

Citat:
Uite si o alternativa: vitamina C cu propolis luata dintr-o farmacie naturista. Contine tinctura de propolis, vitamina C, vitamina B2 (sper ca doar atat... )
Vechi 10.06.2009, 11:18:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da, chiar, pentru ca altfel nu s-ar vinde asa cum se vinde acum.
In orice caz, mai multa paguba cred ca ai de la noxele de masini care le respiri intr-o zi decat de la aspartamul care e intr-o cutie de vitamina C.

Si stiu si vitamina C, ieftina si buna care n-are indulcitori si nu in portii din alea mici si scumpe.

Citat:
Au treaba deoarece, conform legii, nici plantele nu scapa de modificari genetice. Daca nu ne invatam minte si tot mergem sa culegem tei, ne trimit niste ploi acide sau imprasite o substanta toxica si uite-asa ne dau peste mana daca nu ne prezentam frumos la farmacie sa cumparam ceaiurile lor "mutante", dac-o sa ne mai arda noua de ceaiuri atunci...
Ploile sunt asa cum sunt si acum din cauza poluarii, cat de mare trebuie sa fie paranoia incat sa crezi ca cineva chiar ar da bani sa imprastie substante dubioase pe toate dealurile si campiile doar ca sa nu culegi tu ceai?

Citat:
E incredibil cum ne lasam manipulati !
Aici iti dau dreptate si te deplang..

Citat:
De ce are industria farmaceutica veniturile cele mai mari? Ca noi mergem si cumparam antibiotice cand stranutam de 2 ori...
Se spune destul de clar ca in cazul racelii NU se folosesc antibiotice, si in general nu se folosesc antibiotice dupa cum te taie capul, dar romanul (si nu doar) e prea prost sa priceapa care e problema, mai nou se incearca interzicerea vanzarii de antibiotice fara reteta dar acelasi roman care tipa ca apucatul ca marile companii farmaceutice il indoapa cu antibiotice tot el tipa ca asta e dictatura si BigBrother vrea ca el sa moara ca un caine fara antibiotice de la o simpla raceala.

Citat:
cand o varianta ar fi usturoiul;
Mie culmea stupiditatii mi se par comprimatele cu "extract de usturoi" dar faptul ca ele exista pe piata inseamna ca se vand, si faptul ca se vand arata ca problema nu este firma ci cumparatorul, care prefera "comprimatul cu extract de usturoi" decat usturoiul.

In orice caz, cred ca in ultima vreme din ce in ce mai multi oameni incearca sa caute alternative la pastile si injectii.
Cel putin la noi.

Citat:
ca mergem si dam 100 RONi pe o crema pentru o zgarietura cand o alternativa ar fi mierea;
Eu am dat 6RON pe o atfel de crema si mai era o alternativa pe la 12RON, a fost foarte buna zic eu si nu cred ca mierea rezolva problema, nu stiu cine te-a pus sa dai atatia bani si pe ce.

Citat:
ca luam sirop pentru tuse cu 50 RONi cand o varianta ar fi siropul de brad facut acasa... Uf!
Ai incercat sa vezi daca are acelasi efect intr-un caz de tuse cronica?
Nu siropul in sine calmeaza tusea.

Si mai sunt multe probleme la care medicina alopata are totusi raspunsuri bune, nu trebuie generalizat.

Citat:
Uite exact de asta mi se pare atat de revoltatoare introducerea acestei legi: cand am redescoperit si noi ca o planta, asa mica si nevinovata cum o vezi pe camp, poate fi folosita ca tratament pentru diferite afectiuni, unele chiar grave, poc! se introduc organismele modificate genetic sa ne zapaceasca de tot...
Nu introducerea lor este problema, cine nu vrea poate sa nu cumpere, important ar fi sa se introduca obligatia etichetarii lor asa ca omul sa poata alege.

Eu din cate stiu obligatia asta exista, poti sa dovedesti contrariul?

Citat:
Stiu, uf! Mai bine ar vinde un pliculet cu miere pe langa vitamina C asa cum e ea, acritura ca si toata industria asta farmaceutica...Dar stai, e un cost in plus si mierea si cine-ti garanteaza ca mierea-i 100 % naturala? Nimeni!
Gata, m-am "lecuit" si de vitamina asta...
Pai da..sa nu mai maninci nimic ca oricum nimeni nu-ti garanteaza nimic.
Sa ne spui cat rezisti.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2009, 20:53:09
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, chiar, pentru ca altfel nu s-ar vinde asa cum se vinde acum.
In orice caz, mai multa paguba cred ca ai de la noxele de masini care le respiri intr-o zi decat de la aspartamul care e intr-o cutie de vitamina C.
Eh, da sigur, asa putem compara si cu tona de chimicale pe care cei mai multi o au prin casa si cu fumul de tigara etc. Am dat exemplul vitamiei C pentru ca mi s-a parut incredibil si atat.

Citat:
Ploile sunt asa cum sunt si acum din cauza poluarii, cat de mare trebuie sa fie paranoia incat sa crezi ca cineva chiar ar da bani sa imprastie substante dubioase pe toate dealurile si campiile doar ca sa nu culegi tu ceai?
Si cu ce ma ajuta pe mine ca "ploile sunt asa cum sunt"? Imi distrug recolta? Da! Esti sigur ca poluarea e de vina si nu incalzirea globala (asta-i la moda acum )?
Hai prin Timi sa vezi cum zboara elicopterul pe ici pe colo imprastiind "substante dubioase" (ca, deh, pentru insecte si tantari, pacat ca printre insecte se numara si albinele, ca tot se vorbea de ele mai sus) si garantat nu o fac GRATIS.
Evident ca e exagerata partea cu imprastiatul substantelor cu scopul de a distruge tot ce-i verde, iuuu! dar chiar tre' sa pun ATENTIE: EXEMPLU EXAGERAT inainte?? Vreau sa scot in evidenta folosirea exagerata a chimicalelor in ORICE, chiar nu putem trai fara ele??!! (nu te chinui sa raspunzi)

Citat:
Aici iti dau dreptate si te deplang..
E bine totusi ca amandoi ne dam seama ca suntem manipulati.
E ca-n filmele cu Stan si Bran razand unul de celalalt: hehe, Stane, dar ce ciufulit esti azi!! Ba nu, tu esti ala ciufulit!

Citat:
Se spune destul de clar ca in cazul racelii NU se folosesc antibiotice, si in general nu se folosesc antibiotice dupa cum te taie capul,

Mie culmea stupiditatii mi se par comprimatele cu "extract de usturoi" dar faptul ca ele exista pe piata inseamna ca se vand, si faptul ca se vand arata ca problema nu este firma ci cumparatorul, care prefera "comprimatul cu extract de usturoi" decat usturoiul.
Eee, uite ca stiu mamici care asa procedeaza cand copilul stranuta de 2 ori: II INDOAPA CU ANTIBIOTICE, de aceea am amintit de ele. Daca le spui sa mai astepte si sa dea un ceai de tei cu miere se uita la tine de parca le-ai vorbit de rau copilul. Nu zic ca trebuie tratata cu superficialitate o raceala la un copilas, dar nici trecut la astfel de masuri.
Eu la usturoiul in forma lui naturala ma refeream, nu la comprimate.

Citat:
Eu am dat 6RON pe o atfel de crema si mai era o alternativa pe la 12RON, a fost foarte buna zic eu si nu cred ca mierea rezolva problema, nu stiu cine te-a pus sa dai atatia bani si pe ce.
Unde am scris ca EU am dat atatia bani pe asa o crema? Am intrebat prin farmacii, de acolo stiu. Am cOmparat un bepanthen (care costa aproximativ 30 RONi) cu o crema de galbenele (care-i in jur de 4 RONi), ghici ce am ales!

Citat:
Ai incercat sa vezi daca are acelasi efect intr-un caz de tuse cronica?
Nu siropul in sine calmeaza tusea.
DA ! Altfel, repet, nu l-as fi dat ca exemplu.

Citat:
Nu introducerea lor este problema, cine nu vrea poate sa nu cumpere, important ar fi sa se introduca obligatia etichetarii lor asa ca omul sa poata alege.
Eu din cate stiu obligatia asta exista, poti sa dovedesti contrariul?
De ce sa dovedesc contrariul a ceva cu care sunt de acord? Ma refer la partea cu etichetatul, de acord! Daca scrie pe produs care-i natural si care nu e si consumatorul are posibilitatea sa aleaga, e foarte bine.
Tu poti sa-mi dovedesti ca, treptat, nu se vor inlocui cele naturale cu cele modificate genetic?
Vechi 31.01.2010, 10:04:01
aniama aniama is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Implicit "Nu va temeti!"

Iisus ne spune: "Nu va temeti!" Ma incarca de bucurie aceasta povata si imi umple sufletul de speranta, ca orice fapte,acte,actiuni indreptate impotriva omului, impotriva creatiei lui Dumnezeu,cred ca sunt zadarnice. Noi,avem datoria sa indepartam raul care ne da tarcoale prin aceste ordine,supuneri,obligatii,sisteme create,numai fugind catre Dumnezeu,prin fapte bune,smerenie,rugaciuni,cale batatorita in casa Domnului,la biserica,de cate ori putem si daca nu reusim sa salvam natiunea,macar pe particele sa ne salvam noi si cei apropiati noua. Rugaciunea si fapta buna,ne tin in fata lui Dumnezeu,cu toate pacatele care le facem si le caram dupa noi pentru ca el in bunatatea Lui ne apara,ne iarta,ne protejeaza,ne ocroteste.Numai o rugaciune,o fapta buna cat de mica,o ruga,o cerere catre El si ne aude. Asta e convingerea mea si v-o impartasesc si Dumneavoastra,dragi forumisti. Va imbratisez - Ania
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Romania si Codex alimentarius Eliana Generalitati 6 12.11.2010 21:51:45
codex alimentarius lore86 Generalitati 16 24.01.2010 16:54:27
Codex Alimentarius theofan Stiri, actualitati, anunturi 2 16.02.2009 16:24:02
Genealogia din codex Vaticanus OryNider Din Noul Testament 1 28.12.2008 02:16:47