Citat:
În prealabil postat de caesar
Ortodocsii adevarati sunt primii si eu ma numar printre ei,care doresc unirea tuturor crestinilor dar nu din perspectiva propusa de Vatican.Ortodoxia a ramas aceeasi de 2000 de ani,ceilalti au plecat din sanul bisericii si sunt anatemizati.Imi doresc ca bunul Dumnezeu sa-i lumineze si sa se intoarca de unde au plecat si sa se pocaiasca pentru dezertare!!!Asa vad eu ecumenismul,nu noi ortodocsii spre ceilalti,noi nu avem ce sa completam sau sa improvizam de la altii.Uita-te cum aproape nu mai exista post in biserica catolica,cum ajung femeii sa fie preotii!?!?!Bataie de joc si blasfemie!Spui ca nu trebuie judecati sau aratati cu degetul,asta n-i se spune si de la Comunitatea Europeana,sa acceptam si homosexuali,sau deviatiile sexuale,pai ce ei nu sunt oameni?De ce sa nu acceptam si raul?Cum e in America,au si biserici catolice si altele,dar au si biserica satanista,ocrotita de statul american...!!!Asa te-a invatat la facultate invataturile Sf.Parinti ortodocsi?Sa acceptam si raul ,satana?
|
As vrea totusi sa fac unele precizari ca sa nu ramana in vant anumite lucruri.
Vad ca iar devine discutia cam incarcata emotional. Eu nu asta am vrut cu acest thread.
1) Nici eu, si nici ceilalti ortodocsi care particpipa la dialogul ecumenic, nu vrem unirea din perspectiva propusa sau presupusa de Vatican. Vrem o intoarcere la ce a fost in primul mileniu inainte de papalitatea autocrata, filioque si altele, cand anumite alte deosebiri erau vazute doar ca o diversitate in unitate de catre Parinti (barba preotilor, forma liturghiei samd)
2) La catolici nu exista femei preoti. Exista doar la anglicani, la 'vechii catolici' si alte schisme catolice, iar la protestanti unde nu exista preotie in sensul apostolic exista femei pastori.
Este o problema pentru ortodocsi in dialogul ecumenic si a produs o departare si un blocaj al dialogului cu anglicanii.
3) Sa nu amestecam dialogul ecumenic cu cerintele UE. Este alta mancare de peste.
4) In paranteza find totusi spus: Ce propun de fapt cei care critica UE in acest fel? Sa ii ardem pe rug pe satanisti, pe homosexuali si pe urma si pe toti ceilalti care nu gandesc ca noi? Una este sa nu fii de acord si sa exprimi punctul de vedere ortodox, si alta este sa condamni si sa pedepsesti civic anumlite grupuri de persoane.