![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ie-ti mireasa iertaciune De la mama-ta si spune: -Mama, de vrei, sa ma ierti Ca de astazi nu ma vezi. Cu tine cat am trait Un picut am mai gresit. Ca nu-i fata sa se nasca La parinti sa nu greseasca" (Cantec din Maramures) |
|
|||
|
|||
![]()
Prin Taina Cununiei, ziua nuntii se aseamana unei zile de sarbatoare, unei zile de praznic. In acest sens, amintesc doar doua aspecte: reprezinta unul din momentele cand, concomitent, suntem mai aproape de Dumnezeu, de cei de langa noi si de noi insine; ca orice praznic ne deschide timpului Bisericii, adica vesniciei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar nu inteleg de ce ar putea fi pacat o muzica de dans, de calitate....de care sa iti amintesti cu placere...
|
|
||||
|
||||
![]()
nunta este cea mai frumosa taina a tinerilor de casnicie in acesta viata si trebuie trata-ta ca atare
|
|
|||
|
|||
![]()
Niciodata nu am inteles de ce BOR nu ia atitudine fata de obiceiurile pagane prezente la momentele importante din viata credinciosului ortodox. Probabil ca nu sunt periculoase, din moment ce nu sunt condamnate. Sunt si ele parte din traditia romaneasca si trebuie respectate, nu?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Totusi in opinia mea mirii din respect fata de invitati ( asta daca tin sa aiba invitati) si parinti/familie trebuie sa tina cont si de atmosfera de la nunta, de unele sugestii ale lor..doleante. Nu sa se supuna lor, dar de moment ce mirii nu aleg sa se cunune in Muntii Trascaului, avandu-i alaturi numai pe cei foarte foarte apropiati...atunci mi se pare de bun simt sa se evite tranformarea nuntii intr-un moment egoist pentru miri si ciudat sau de neinteles pentru nuntasi! Acum nu zic ca or fi nuntasii sau parintii cei care fac legea, dar totusi una din grijile mele a fost si aceea ca atmosfera de la nunta mea sa fie una placuta pentru toata lumea, in caz contrar nu ar fi avut sens sa ii mai invit...daca singura preocupare a noastra ca si miri era aceea de a ne simti noi bine cu alegerea facuta, iar in jurul nostru potopul! ![]() Cam asta e parerea mea...
|
||||
|
||||
![]()
Mmmhm nunta noastra a fost un eveniment cat se poate de intim (parintii, fratii, prietenele fratilor si doi colegi de-ai mei, si bineinteles Parintele si Preoteasa, care ne-au fost nasi). Stiam de mult timp ca dorim o nunta micuta, care sa fie a noastra, fara bairam. Poate unii ar spune ca a fost un gest egoist, dar noi am perceput nunta ca fiind Taina a cununiei si atat, considerand ca asta e cel mai mare lucru in sine si am fost pe punctul de a merge sa ne cununam singuri, neinsotiti :) Evident nu am respectat nici o traditie populara in afara ritualului strict ortodox.
Singura dorinta "fixa" a mea a fost sa ne casatorim intr-o dupa-amiaza de joi si asa s-a si intamplat, in biserica dintr-un sat din judetul nostru de bastina, intr-un peisaj superb, deasupra unui lac. Rochia mea era cafenie, pe cap aveam un val si fiind o zi mai friguroasa decat ma asteptam, mi-am pus un poncho negru cu ciucuri pe umeri :) Dupa cununie ne-am dus la restaurantul unui motel, cu priveliste spre lac si invitatii si-au ales ce au dorit din menu. Nu a fost muzica, insa ne-am asezat la mese in asa maniera incat fratii si prietenele lor au stat cativa pasi la o parte, simtindu-se bine in felul lor cu alcool si tigari, si sunt sigura ca le-a placut sa se simta cumva "rebeli" fata de ceilalti dar asta nu m-a deranjat pentru ca pe fiecare ne trezeste Dumnezeu mai devreme sau mai tarziu. Micuta cum a fost nunta noastra, a fost unica din multe puncte de vedere, tocmai prin intimitate si prin faptul ca nimeni nu a fost stresat pentru bani si toalete, bucurandu-se de toata libertatea (iar eu, purtand rochia si capa aceea, consider ca am profitat de libertate din plin:P) In plus, noi doi cam aveam motive sa ne 'smerim' pentru ca atunci cand am realizat cat de importanta este taina cununiei, traiseram deja mai multi ani impreuna, Dumnezeu sa ne ierte. ![]() PS: inainte de a ne cununa, ne-am spovedit, am fost abstinenti si am postit o perioada iar eu si mama citeam Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, cred ca de vreo 10 ori in total eu, mama insa de mai multe ori. Last edited by lareine; 03.01.2010 at 21:24:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Da, eu percep aceasta alegere ca fiind egoista intr-adevar, dar am specificat, in cazul in care mirii vor " chipurile" sa impace si varza, si capra si crocodilul... ![]() Ma gandesc ca o nunta se face avand alaturi oameni care iti impartasesc alegerea ( de ansamblu macar) si nu isi poate dori nici un mire/mireasa o nunta in cadrul careia sa se produca exoftalmie, palpitatii, nervi, plictis sau sprancene incruntate in randul invitatilor (asta in cazul in care sunt mai multi invitati) pentru ca deja trebuie sa iti tratezi invitatii intr-un anume fel de moment ce i-ai invitat, si trebuie sa se incerce pe cat posibil sa se creeze o atmosfera placuta pentru toata lumea, mai ales cand se stie( sau se deduce) ca macar jumatate din invitati nu s-ar simti bine si nu ar putea intelege alegerea mirilor pentru ca au gusturi muuult diferite, logic. Cumva mie mi se pare asemanatoare situatia si inutila in acelasi timp, ca mirii sa invite niste oameni pentru a le fi alaturi intr-un moment important si frumos al vietii lor, dar la fata locului sa le serveasca gandaci crocanti, pentru ca le plac lor foarte mult si numai asa si-au gandit ei nunta, constienti fiind in acelasi timp ca 80% din nuntasi se vor face ![]()
|
|||
|
|||
![]()
În cazul meu, nu știu cum voi reuși să îmi conving invitații că NU vreau să fiu furată. Vom primi oameni de toate felurile, dintre care și câțiva mai nebunatici de fel. Atunci păzea
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica crestin ortodoxa (psaltica) pe engleza | mihailt | Muzica Bisericeasca | 5 | 27.05.2013 17:28:01 |
Habotnicia (crestin ortodoxa) | Eugen7 | Pocainta | 30 | 06.08.2012 19:27:03 |
Tabara crestin-ortodoxa | potoceanc | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 4 | 20.01.2010 12:45:28 |
CARTE crestin ortodoxa ONLINE | Adi_Luntras | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 29.10.2006 16:13:54 |
|