Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 11:57:52
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Cine a facut astfel de afirmatii si in ce context mai exact?
Sau asta sunt concluziile tot ale vajnicilor nostri anti-ecumenisti?

Pai sa si le asume atunci, nu sa le puna in carca altora.
Serios coane Fanica! Parol...

Scrie in "teologia" ecumenista ca np au taine valide ( botezul ) si ca se pot mintui ?....raspunde tu cu da sau nu ( sau Fani )

Iar daca spui ca da,arata-mi preotii si episcopii lor...poate nu-i vad eu,da-mi un link pe internet despre ei.

Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ?...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
Vechi 25.05.2009, 12:17:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Serios coane Fanica! Parol...

Scrie in "teologia" ecumenista ca np au taine valide ( botezul ) si ca se pot mintui ?....raspunde tu cu da sau nu ( sau Fani )

Iar daca spui ca da,arata-mi preotii si episcopii lor...poate nu-i vad eu,da-mi un link pe internet despre ei.

Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ?...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
La care "teologie ecumenista" te referi mai exact? Sa vorbim de lucruri concrete nu de vorbe care flutura pe Internet.
"Preotii si episcopii" cui?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 12:24:54
Senior Member

Implicit

Citat:
La care "teologie ecumenista" te referi mai exact? Sa vorbim de lucruri concrete nu de vorbe care flutura pe Internet.
"Preotii si episcopii" cui?
Preotii si episcopii neoprotestantilor,evident....daca aceia au taine valide ( botezul ) si se mintuiesc...nu inseamna ca au preoti si episcopi ?
Vechi 25.05.2009, 12:41:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Preotii si episcopii neoprotestantilor,evident....daca aceia au taine valide ( botezul ) si se mintuiesc...nu inseamna ca au preoti si episcopi ?
Ma repet, de unde asta cu validitatea "tainelor" neoprotestantilor?

Botezul in primul rand nu este o taina pentru ei, iar a afirma validitatea botezului lor nu inseamna ca au mantuirea garantata asa cum faptul ca tu ai botez valid nu inseamna ca ai mantuirea garantata iar faptul ca un om nu a fost niciodata botezant nu insemna ca este condamnat pe vecie.

Iar modul in care sari de la botez la episcopi este o logica la fel de indoielnica ca cea expusa mai sus.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 13:08:53
Senior Member

Implicit

Citat:

Botezul in primul rand nu este o taina pentru ei, iar a afirma validitatea botezului lor nu inseamna ca au mantuirea garantata asa cum faptul ca tu ai botez valid nu inseamna ca ai mantuirea garantata iar faptul ca un om nu a fost niciodata botezant nu insemna ca este condamnat pe vecie.

Iar modul in care sari de la botez la episcopi este o logica la fel de indoielnica ca cea expusa mai sus.
Aha,logica mea este la fel de indoielnica ce cea expusa mai sus...adica cu a ta.

Nu sint de acord.A ta este indoielnica,fara nici o indoiala...hai sa-ti arat.

Neoprotestantii nu considera botezul lor o taina,in schimb ecumenistii il considera taina peste capul lor,sau macar valid ( ca sa fie valid,trebuie sa fie taina,adica Dumnezeu sa-l scoata pe drac afara din inima omului si sa se salasluiasca Dinsul in loc,sfintind si sufletul si trupul )

Citat:
Vezi ca ti-ai raspuns singur...cum ca a afirma validitatea botezului lor nu inseamna garantarea mintuirii...asta daca te intelegi ce ai vrut sa spui.

Iar modul cum sari de la intrebarea mea...la garantarea mintuirii,despre care nu era deloc vorba...inseamna ca umbli cu fofirlica,ca sa ma exprim livresc.

Te mai intreb odata:

Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ? ( avind in vedere ca nu au preoti si ierarhi )...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
Vechi 25.05.2009, 13:22:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aha,logica mea este la fel de indoielnica ce cea expusa mai sus...adica cu a ta.

Nu sint de acord.A ta este indoielnica,fara nici o indoiala...hai sa-ti arat.

Neoprotestantii nu considera botezul lor o taina,in schimb ecumenistii il considera taina peste capul lor,sau macar valid ( ca sa fie valid,trebuie sa fie taina,adica Dumnezeu sa-l scoata pe drac afara din inima omului si sa se salasluiasca Dinsul in loc,sfintind si sufletul si trupul )

Vezi ca ti-ai raspuns singur...cum ca a afirma validitatea botezului lor nu inseamna garantarea mintuirii...asta daca te intelegi ce ai vrut sa spui.

Iar modul cum sari de la intrebarea mea...la garantarea mintuirii,despre care nu era deloc vorba...inseamna ca umbli cu fofirlica,ca sa ma exprim livresc.

Te mai intreb odata:

Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ? ( avind in vedere ca nu au preoti si ierarhi )...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
Care ecumenisti domnule? In ce context mai exact? Vino cu trimiteri concrete, lucruri scrise, nu vorbi aiurea de cai verzi pe pereti, interpretari personale si alte chestii asemenea.

N-am sarit nimic, dumneata ai pus botezul si mantuirea una langa alta, nu stiu sa existe vreun om care sa garanteze mantuirea sau damnarea altcuiva cum spui dumneata, de asta inca o data fac apel sa vorbim la concret nu despre ce presupui dumneata ca au spus altii si ca gandesc altii, si ca e logica lor cand de fapt e a ta, etc.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 13:26:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si apropo, mantuirea tutor este o problema, chiar si a dumneata desigur, indiferent cat de bun ortodox te consideri, poate ai uitat ca ortodocsii nu merg pe ideea mantuirii garantate, ce vrei sa stii mai exact pana la urma?

O intrebare buna e jumatate de raspuns, la una pusa aiurea nu poate exista un raspuns bun.

Incearca sa pui o intrebare buna si deja ai jumatate de raspuns. Pentru cealalta jumatate am sa ma straduiesc sa completez eu.

Insa revin la rugaminte de a vorbi la concret, vino cu citate si trimiteri exacte nu-mi prezenta parerile dumitale ca "adevar ecumenist".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Basarabia e Romania-mars pt unire antiecumenism Generalitati 3 20.10.2012 00:07:38
Challenges of Getting to Mars: Curiosity's Seven Minutes of Terror apophis Stiri, actualitati, anunturi 5 16.07.2012 22:07:24
Protest eodor nastasa Generalitati 37 24.05.2010 03:56:36
Protest maryukbebe Preotul 6 31.05.2009 02:49:02
PROTEST silverstar Generalitati 14 28.10.2006 12:47:46