![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie in "teologia" ecumenista ca np au taine valide ( botezul ) si ca se pot mintui ?....raspunde tu cu da sau nu ( sau Fani ) Iar daca spui ca da,arata-mi preotii si episcopii lor...poate nu-i vad eu,da-mi un link pe internet despre ei. Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ?...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Preotii si episcopii" cui? |
|
|||
|
|||
![]()
Preotii si episcopii neoprotestantilor,evident....daca aceia au taine valide ( botezul ) si se mintuiesc...nu inseamna ca au preoti si episcopi ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul in primul rand nu este o taina pentru ei, iar a afirma validitatea botezului lor nu inseamna ca au mantuirea garantata asa cum faptul ca tu ai botez valid nu inseamna ca ai mantuirea garantata iar faptul ca un om nu a fost niciodata botezant nu insemna ca este condamnat pe vecie. Iar modul in care sari de la botez la episcopi este o logica la fel de indoielnica ca cea expusa mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sint de acord.A ta este indoielnica,fara nici o indoiala...hai sa-ti arat. Neoprotestantii nu considera botezul lor o taina,in schimb ecumenistii il considera taina peste capul lor,sau macar valid ( ca sa fie valid,trebuie sa fie taina,adica Dumnezeu sa-l scoata pe drac afara din inima omului si sa se salasluiasca Dinsul in loc,sfintind si sufletul si trupul ) Citat:
Iar modul cum sari de la intrebarea mea...la garantarea mintuirii,despre care nu era deloc vorba...inseamna ca umbli cu fofirlica,ca sa ma exprim livresc. Te mai intreb odata: Daca toti ortodocsii ar trece la np...ar fi vreo problema pentru mintuirea lor ? ( avind in vedere ca nu au preoti si ierarhi )...asta in viziune ecumenista si nu ortodoxa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am sarit nimic, dumneata ai pus botezul si mantuirea una langa alta, nu stiu sa existe vreun om care sa garanteze mantuirea sau damnarea altcuiva cum spui dumneata, de asta inca o data fac apel sa vorbim la concret nu despre ce presupui dumneata ca au spus altii si ca gandesc altii, si ca e logica lor cand de fapt e a ta, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Si apropo, mantuirea tutor este o problema, chiar si a dumneata desigur, indiferent cat de bun ortodox te consideri, poate ai uitat ca ortodocsii nu merg pe ideea mantuirii garantate, ce vrei sa stii mai exact pana la urma?
O intrebare buna e jumatate de raspuns, la una pusa aiurea nu poate exista un raspuns bun. Incearca sa pui o intrebare buna si deja ai jumatate de raspuns. Pentru cealalta jumatate am sa ma straduiesc sa completez eu. Insa revin la rugaminte de a vorbi la concret, vino cu citate si trimiteri exacte nu-mi prezenta parerile dumitale ca "adevar ecumenist". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Basarabia e Romania-mars pt unire | antiecumenism | Generalitati | 3 | 20.10.2012 00:07:38 |
Challenges of Getting to Mars: Curiosity's Seven Minutes of Terror | apophis | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 16.07.2012 22:07:24 |
Protest | eodor nastasa | Generalitati | 37 | 24.05.2010 03:56:36 |
Protest | maryukbebe | Preotul | 6 | 31.05.2009 02:49:02 |
PROTEST | silverstar | Generalitati | 14 | 28.10.2006 12:47:46 |
|