![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Este adevarat, putem invata multe de la un om mai in varsta, dar, daca acest om este habotnic, va spun sincer, mai degraba ne putem surpa .Pentru ca acea credinta, considera ca-l indreptateste sa faca chiar si rau celorlalti, iar eu nu vorbesc din citite. Multi batrani "credinciosi" ajung sa dracuiasca de mama focului, pe premiza ca copii lor s-au spalat pe cap duminica, sau mai stiu eu ce, ajung sa se inarmeze cu atata ura pe premiza ca ceilalti o merita fiindca nu sunt credinciosi. Atunci vorbim de departajare !...nu discriminare.
|
|||
|
|||
|
Ai dreptate Alin! Niciodata nu am sustinut contrariul. Mai mult decat atat, sa nu se inteleaga ca idolarizam oameni (parinti imbunatatiti). Sentimentele mele (cel putin) fata de unii ca acestia sunt de mare evlavie si respect pentru nevointele si viata pe care au dus-o. Nu am spus niciodata ca acestia nu pot gresi, insa CRED, ca eu (cel putin) NICIODATA nu voi avea sti ceva "in plus" fata de unul ca acesta. De aceea am scris in postul anterior ca ceea ce nu putem noi intelege, sa nu lepadam ca pe ceva gresit! Nu am spus sa nu cautam sa intelegem (Doamne iarta-ma), e chiar foarte buna acesta cautare..pentru ca doar cel ce cauta gaseste... Dar dupa mintea mea putina, consider ca si duhul cu care cauti ceva..conteaza!
Cat despre necuratia femeii, eu mi-am spus parerea la topicul respectiv. Nu voi mai relua. Avem acolo si marturia unui preot otodox roman, deci mai mult decat atat..eu nu mai am ce spune. Ory, daca ne cautam modelele de viata printre "babele ce dracuie de mama folsului ca s-a spalat pe cap copilul duminica" nu facem decat sa ne confundam propria identitate cu ele. Eu am pretentii ca tu, un om citit , cu o asemenea experineta de viata.. esti capabila sa intelegi ca NU acesta este modelul de viata care trebuie urmat. Si ei fac parte din BOR, e drept, dar nu ne sta noua in fire sa judecam ci a Lui Hristos este aceasta. Daca ne risipim printre babe si "crestine habotnice ce te targ de mana in biserica " riscam sa ne pierdem pacea si bucuria. Hai sa privim mai adesea in noi, decat la cel de langa noi. Babe habotnice, ateii, ecumenisti, erezii au fost de cand lumea..si vor fi si de acum incolo. Important este ce facem NOI in raport cu ei. Stiti care a fost sfatul de capatai primit de sotul meu in Sfantul Munte? Eduard, vezi-ti de mantuirea ta! Nu te ingriji de ale lumii si mai ales NU judeca!! Aceste cuvinte au fost spune de parintele Petroniu, de Pr. Stefan, Pr. Dimitrios si de alti parinti. Ori daca unii ca acestia spun astfel, banuiesc ca or sti ei ceva "in plus" fata de noi, nu? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt calugari care isi depasesc competentele duhovnicesti calcand in strachini cu afirmatii in domenii care ii depasesc. Iar daca vorbim de chestiuni pur tehnice e una, in momentul in care incep sa calce alaturi si cu teologia este grav. Citat:
E interesant ca multi gasesc ierarhii nostri criticabili, dar calugarii infailibili. Ciudat sistem de valori. Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=46 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Cat despre Fany si problema "necuratiei"...nu neg ca toti avem dreptul la cuvant pe acest forum. Din punctul meu de vedere acest subiect (ptr mine personal) este lamurit. Nu mai e nimic de discutat. Doriti sa o faceti in continuare? Spor si rod va doresc!
|
|
|
|||
|
|||
|
Heheiiii dragilor...tocmai v-am raspuns prin mesajul acesta: Putem fi mai sinceri cu noi insine?
Unde subliniam in rosu acest cuvant... [COLOR=Red] Ar trebui sa ne folosim mintea, incercand sa ne inaltam inimile la un nivel la care sa putem simti mai profund Ortodoxia. Este imperios necesar, in aceste vremuri, sa avem un discernamant patrunzator. [COLOR=Black]deci, sunt iar de acord cu voi chiar daca pare ca nu sunt.. [/COLOR] |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar este o chestiune in care fiecare poate sa aleaga, daca sa se simta vinovat pentru natura sa pacatoasa (un fel de timp de pocainta asemanator postului) sau sa tinda si mai mult spre apropierea de Dumnezeu.. |
|
|
|||
|
|||
|
Cred ca a fost inchis pt ca se zisese cam tot ce se poate zice. In fine, asa am inteles eu.
Sunt de acord cu tine, Alin, ca totusi este ciudat sa se considere calugarii intr-un fel infailibili si ca neori isi mai depasesc si competenta. Sunt de acord si cu eduardd cand zice ca trebuie sa fim totusi si smeriti si sa nu ne grabim sa criticam un o mai inaintat in cele duhovnicesti decat noi. Dar sunt situatii in care il putem critica, eu as vrea: cu dragoste, nu cu tafna si de sus. Cred ca nici ei nu s-ar supara daca ne-ar auzi atunci, ca daca sunt sfintiti nu se cred asa de infailibili nici ei. |
|
|
|||
|
|||
|
Adevarat Fany! Niciodata nu s-ar supara. Insa cred ca ne-ar spune simplu..va pierdeti vremea criticand un gunoi ca mine. Vedeti-va de mantuire, pe mine lepadati-ma ca pe ultimul lepros. Am mai spus si intr-un alt topic, adevaratii crestini , niciodata nu vor avea nevoie de OM pentru a-l apara. Faptele vor grai pentru ei, nu cuvintele mele sau ale tale sau ale lui Alin..etc.....
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar cu apararea, nu trebuie sa strige dupa ajutor, sunt unii foarte saritori, de fapt fiecare din noi suntem dupa cum se vede dar din pacate ba de o parte ba de alta.. Cred ca am intrat intr-o perioada destul de tulbure a ortodoxiei romanesti. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce este condusa BOR de calugari | idealist | Biserica Ortodoxa Romana | 296 | 07.12.2017 21:53:05 |
| Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 07:11:46 |
| Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii | mena2376 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.08.2011 16:08:15 |
| imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 15:30:20 |
|
|