Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2009, 14:13:26
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea, vroiai poate sa intrebi daca vor mosteni terra inviata sau toate galaxille inviate? ;o)

In lumea inviata, insa, aceasta infinitate va deveni surmontabila, deci noi vom putea fi in acelasi timp peste tot. Vom avea alta relatie cu spatiul. Deci, daca asa este, pamantul din fericiri se refera la tot universul, intr-un fel.
Salve tanti Jeta,

Aici Habarnistu' Cronofag.

Mai intai trebuie sa clarificam care este pamantul din Fericiri.

a) Daca este vorba despre Univers, putem presupune ca Imparatia Cerurilor se confunda cu pamantul, din moment ce Cerurile pot exista in dimensiunile subtile si neaccesibile noua deocamdata. Dar cred ca e fals sa gandim asa, din moment ce se face distinctie intre ele chiar in Fericiri.

b) Daca e vorba despre Terra, atunci presupunem ca cei blanzi vor ajunge la conditia dintai a protoparintilor, care, in interpretarea unora, traiau la inceput pe Pamant cu trupul si in Rai cu duhul, adica intr-o stare contemplativ-extatica apropiata de Dumnezeu din care au cazut din cauza inclinatiei spre cele pamantesti.

Una peste alta, eu asta nu inteleg: dupa Judecata unii vor mosteni pamantul si altii Imparatia Cerurilor?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebari... victortiti89 Din Noul Testament 7 17.12.2011 17:39:11
Intrebari sebastian1988 Homosexualitatea 7 01.06.2011 19:21:23
Intrebari mihai.radulescu2003 Generalitati 13 14.04.2011 13:37:38
intrebari catalinabalhui Nunta 4 26.03.2009 19:38:37