![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știu că nu sunt bune aceste lacrimi,că nu aduc folos duhovnicesc dar ele vin degrabă în sufletul meu căci sufletul dorește să fie curat de patimile cu care eu l-am întinat. Să ne rugăm la fiecare îngenunchere să ne dea Dumnezeu lacrimi de umilință lacrimi duhovnicești care spală întinăciunea patimilor. Să ne dea și lacrimi curate de bucurie pentru preaplinul harului revărsat asupra noastră. |
|
||||
|
||||
![]()
Dorina, pentru ca Il pretuim putin pe Dumnezeu, plangem putin despartirea noastra de El.
|
|
|||
|
|||
![]()
Lacrimile sunt de doua feluri:lacrimi din corp
lacrimi din suflet |
|
||||
|
||||
![]()
Interesanta optica, insa adevarate, Aline.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Lacrimile sunt un izvor nesecat de cunoastere, pentru ca prin ele omul poate afla starea decazuta in care se afla.. iar acestea aduc cu sine multa smerenie daca sunt stoarse din inima. Sa ne dea Dumnezeu cat mai multe lacrimi sincere ca astfel sa ne putem curati de pacate.... |
|
||||
|
||||
![]()
LACRIMILE
Când izgonit din cuibul veșniciei, întâiul om trecea uimit și-ngândurat prin codri ori pe câmpuri, îl chinuiau, mustrându-l, lumina, zarea,norii - și din orice floare îl săgeta c-o amintire paradisul. Si omul cel dintâi, pribeagul, nu știa să plângă. Odată, istovit de-albastrul prea senin al primăverii, cu suflet de copil, întâiul om căzu cu fața-n pulberea pământului: "Stăpâne, ia-mi vederea, ori dacă-ți stă-n putință împăienjenește-mi ochii, cu-n giulgiu, să nu mai văd nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei și nici norii, căci vezi - lumina lor mă doare." Și-atuncea Milostivul, într-o clipă de-ndurare, îi dete... lacrimile. Lucian Blaga
Si-mi pare atat de rau ca se mai poate, Gasi atata vreme pentru ura, Cand viata nu-i decat o picatura, Intre minutul acesta care bate ... si celalalt. Si-mi pare neinteles si trist, Ca nu privim la cer mai des, Ca nu culegem flori si nu iubim, Noi, cei care asa de repede murim. http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/ |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=#008000] Dacă am fi mai deschiși dialogului, am avea multe de învățat unii de la alții... Nu crezi? [/COLOR]
![]() Intrebare,tu esti deschisa acestui dialog sincer?Poate atunci ar putea si lacrimile ce nu vor sa curga ,sa curga totusi ,si sufletului i-ar fi mai usor,ar putea din nou sa se bucure,sa curga si altfel de lacrimi ,nu crezi?
|
|||
|
|||
![]()
Lacrimile sunt vazute si nevazute-curatitoare, iertatoare, luminatoare, desavarsitoare si pazitoare.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De câte feluri este Împărtășania. | dorinastoica14 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 12.12.2011 23:12:04 |
Feluri de dragoste si feluri de fapte | florin.oltean75 | Generalitati | 11 | 18.04.2011 11:20:20 |
Două feluri de a iubi. | Mihnea Dragomir | Nunta | 8 | 30.10.2010 22:05:20 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
Cite feluri de cruci avem? | patinina34 | Generalitati | 33 | 11.05.2009 05:12:24 |
|