![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Voi aveti o parerea foarte proasta despre un personaj omnipotent si omniscient |
|
|
||||
|
||||
|
Pentru tine o fi absurd sa existe Dumnezeu, pentru mine e absurd sa nu existe. Credinta ta versus credinta mea, simplu. Nici tu nu ai de unde sa stii ca nu exista.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa, in momentul in care il definesti, pot sa incep sa iti demonstrez ca nu exista. Si cu cit il definesti mai bine, cu atit demonstratia e mai clara. |
|
|
|||
|
|||
|
Lasa ca o sa te defineasca El pe tine, hahahahaha
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Fii serios. Am vizitat si eu saiturile atee si m-au convins - nu.
|
|||
|
|||
|
Sint nenumarate argumente. Unul dintre ele este ca Dzeu nu e bun, ca sa fiu in ton cu titlul topicului :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Ca sa spui ca Dumnezeu nu e bun tre sa stii ce-i aia bun. Ori daca n-ai standard absolut pentru bine, nu poti defini in mod absolut binele. Nu poti defini moralitatea in mod absolut fara Dumnezeu. Si atunci intram in relativism moral, unde ceea ce a facut Hitler poate fi catalogat ca okay, ce a facut Stalin, din nou ca okay... a distruge intreaga omenire e un lucru okay, pentru ca n-am nici o baza pe care sa afirm ca a ucide e rau. Tu nu pricepi ca distrugi omul prin conceptia asta ? Tu nu pricepi ca fara Dumnezeu n-am nici un motiv sa cred in principiile logicii, n-am nici un motiv sa ma incred in propria ratiune, n-am nici un motiv sa cred nimic pe lumea asta ? Nu pricepi ca ma distrug ca om ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Daca Dumnezeu nu exista, totul este permis" Se discuta exact aceeasi idee in Fratii Karamazov. Nice, imi pun si citatul asta la semnatura
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar asta nu iti poate spune prietenul imaginar. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pentru tine anumite actiuni temporale sunt vazute in mod limitat ca fiind rele, cand in realitate acestea sunt bune in perspectiva vesnica. Departe sunt judecatile Sale de judecatile noastre.
| bunatatea lui dumnezeu |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 19:56:52 |
| e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 23:32:46 |
| Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 19:28:39 |
| Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 15:00:43 |
| Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 13:31:10 |
|
|