![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca iubim cu adevarat si nu idolatrizam atunci stim ca Dumnezeu poate sa-i ofere persoanei iubite si aici si in vesnicie mult mai mult decat ii oferim noi, asadar Ii cerem ajutorul, ne rugam pentru noi si pentru persoana respectiva. Dumnezeu, pentru ca ne iubeste cu dragoste dumnezeiasca, nu lumeasca, ne arata cat de mici suntem incat, cu toate ca iubim o persoana, nu o putem salva singuri nici de boala, nici de moarte si nici de ispite. Lipsindu-ne de o fiinta draga sau printr-o boala ori printr-un necaz mai mare, ne face mai sensibili, ne ajuta sa ne mantuim si noi. Rugaciunea ii ajuta mult pe cei adormiti. Nu de lacrimile noastre au ei nevoie. Nu. Ei au nevoie de rugaciunile noastre, caci poate au murit avand pacate nespovedite si se chinuiesc in iad, saracii. Pomelnicele la manastiri ii ajuta mult. Milosteniile de asemenea. Exista Acatistul pentru cei adormiti care poate fi rostit zilnic. Pe masura ce sufletul celui decedat isi gaseste linistea, ne-o gasim si noi. Unei mame pe care o cunosc i-a murit fiul. Ea l-a intrebat pe duhovnic de ce a murit inaintea ei. Acesta i-a spus: ,,Ca sa te rogi matale pentru el." Mama respectiva era evlavioasa, dar fiul nu prea. Rugaciunile pentru cei plecati ii ajuta si pe ei si ne ajuta si pe noi sa ne gasim linistea. Se poate adapta situatiei chiar si rugaciunea inimii : ,,Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine, pacatosul (pacatoasa) si pe (... N). Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
prietena mea mai mare decat mine cu 10 ani ea are 30 eu 20 ne iubeam foarte mult ea frumoasa desteapta cuminte cum miam dorit am vrut sa ne petrecem viata in preuna da, ea sa imbolnavit de cancer a plecat sa se opereze in italia la cunostinte urma so opereze cu robotul davinci, doctori ii dadeau sanse mari. E plecata de o luna azi am aflat ca a murit nustiu nici macar cum inca. vreau sa zic relatia pe care am ajuns so am cu ea eram uniti sufleteste, iar acum sint distrus eu nu cred in nimic da ma oblig sa cread pentru ca ea credea era curioasa de ocultism si alte prosti pe care nu a apucat sa citeasca despre ele. chiar vorbisem daca chiar moare sa vina sami zica ca exista viata dupa moarte sa ma ajute sa ma reintilnesc cu ea. si daca se poate asta sa ma intalnesc cu ea inlumea de dincolo nare rost sa ma mai chinui.....
|
|
|||
|
|||
![]()
ysergiu
Exista o lege pusa de Dumnezeu: cei morti nu pot interfera cu lumea celor vii. Ei stau intr-un loc pregatit special pentru ei si nu umbla aiurea pe pamant. Ceea ce noi numim fantome sunt duhuri demonice care vin sa isi bata joc de noi, luand chiar chipul unor fiinte dragi. Asa ca, daca vreodata vei fi vizitat de prietena ta moarta, sa stii ca de fapt nu este ea si sa nu faci ce-ti spune ea. Vei avea surpriza neplacuta sa vezi ca , urmarind un sentiment fara a rationa, vei ajunge intr-un loc spiritual foarte urat, lipsit de orice fel de dragoste si mila, lipsit de fiinte iubite. Crestinii il numesc iad. Universul acesta este facut dupa niste legi foarte precise care nu se vor schimba pana la disparitia lui.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
......Adormind si noi ......si incepi cu " ce faci fata?"
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu bine cum e, plangeam zi si noapte, nu ma puteam linisti deloc, se implinise 40 de zile si eu in 2 saptamani am plans intr.una ZILNIC. O visam noaptea si ma trezeam plangand, ziua chiar dak incerkm sa nu ma gandesc, imi aminteam c am visat, si iar plangeam. Nu era zi sa nu plang in acele 2 sapt. Dar m.a sfatuit cineva sa merg la un preot, si mi.a spus ce sa fac.
Timp d 40 d zile, post si rugaciune, Acatistul celor adormiti in primul rand, si de fiecare data cu cate o lumanare aprinsa, apoi lumanarile c au ramas (deci 40 d bucati) mergi cand s.au implinit cele 40 de zile si le pui pe mormant, si le aprinzi, sa arda toate 1 data, timp in care spui Tatal nostru. La mine a avut efect, asta s.a intamplat in primavara, de atunci m.am linistit, si am increderea k ea e bine acolo sus. Desi uneori ...normal, mai plang.... Deci RUGACIUNEA face mult!!! Si eu mi.as dori sa o vad, sa.mi dea un semn, ca e bine acolo, sau cum e..-..dar...nu reusesc, nici n.am mai visat.o de atunci..... Asta e viata, trebuie sa ne focusam pe cei care mai sunt langa noi, acum sa ne dam seama ca trebuie apreciati, k vor pleca candva, si va fi....prea tarziu atunci.... ![]() O seara binecuvantata! |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu daca e voie sa luam legatura cu mortii !
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugăciuni pentru cei adormiti+ | cristiboss56 | Rugaciuni | 30 | 05.06.2020 22:32:48 |
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 21:24:24 |
rugaciuni pentru cei adormiti | vidoveczandrei | Rugaciuni | 7 | 20.08.2010 22:53:20 |
Cum putem ajuta sufletele celor adormiti din familia noastra? | Carmen FUNIERU | Slujba inmormantarii | 33 | 24.03.2010 19:47:51 |
Rugaciunile pt cei adormiti | danyel | Rugaciuni | 0 | 03.06.2007 21:18:43 |
|