Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 00:15:32
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Mi'a murit bunicul pe 25 ianuarie, anul acesta.
Alaturi de mama si tata, el (alaturi de bunica) era urmatorul in puterea iubirii mele.

Cat mi'a fost de greu in acele zile, insa apoi am inteles... toti avem aceeasi randuiala, urmand lui Hristos. Cum vom putea invia, daca nu vom muri mai intai. "De nu va cadea bobul de grau in pamant si nu va putrezi, nu va putea invia, dand rod inmultit."

Acum astept sa moara bunica, sa nu'i mai simta lipsa bunicului, cu care atat de mult si curat s'a iubit. Dragostea lor a fost si va ramane, pentru mine, normativa. Din ziua in care a murit si pana azi, bunica nu a mai cunoscut odihna chipului. O mai pacalim noi, insa clipa in care ramane singura este de ajuns sa o fure cu totul.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 17:39:52
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

E adevarat si mie imi este greu sa vad anumite locuri lipsite de prezenta fizica a celor dragi. Sa vorbesc la trecut despre ei.

Dar de vreme ce lui Hristos nu-i vorbesc ca unui om ramas in moarte, asa si pentru ei, ma rog ca pentru niste vii plecati departe de mine, dar nu ca pentru niste morti.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 16:18:33
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Acum astept sa moara bunica, sa nu'i mai simta lipsa bunicului, cu care atat de mult si curat s'a iubit.
Asa vorbeste un crestin? Curios, daca suferinta prea mare indulceste oarecum spectrul mortii unui om, sa inteleg ca esti de acord cu euthanasia ca principiu? Probabil ca nu, dar ce-ai scris mai sus e in acelasi spirit.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 16:30:34
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Asa vorbeste un crestin? Curios, daca suferinta prea mare indulceste oarecum spectrul mortii unui om, sa inteleg ca esti de acord cu euthanasia ca principiu? Probabil ca nu, dar ce-ai scris mai sus e in acelasi spirit.
Oare Pavel era crestin, cand spunea "pentru mine viata este Hristos si moartea un castig" (Filipeni 1,21)?! Da, un crestin asteapta moartea. Imi vei spune probabil ca Sfantul Pavel nu fugea de suferinta, ci dorea mult pe Hristos. Asa este. Prin asta vroiam doar sa'ti arat ca un crestin asteapta moartea, indiferent de motiv.

As fi ipocrit sa spun ca imi doresc sa traiesc aici, in suferinta si neajunsuri trupesti si sufletesti. Moartea este asteptata de cel care sufera, insa nu se roaga pentru ea si nici nu si'o grabeste.

Bunica are 84 de ani. Bucuria mea e sa mearga la Domnul, caci a fost un om tare minunat, ca si bunicul.

Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:17:49
AdeLlA's Avatar
AdeLlA AdeLlA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.08.2008
Implicit

Citat:
Uitarea se va așterne exact cum se pune praful pe lucruri câte un strat subțire în fiecare zi.
Niciodată, niciodată nu se va întâmpla asta. Nu vreau să folosesc cuvinte mari doar de dragul de a le spune, însă vreau să trăiesc și să mor numai cu gândul la el. Mi-e atât de dor și nu am nicio putere. Nimic... Consider că am iubit prea mult și pentru asta am fost pedepsită. A fost peste mine și peste puterile mele. Mereu, acum spun în gînd: iartă-mă!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:28:20
AdeLlA's Avatar
AdeLlA AdeLlA is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
As fi ipocrit sa spun ca imi doresc sa traiesc aici, in suferinta si neajunsuri trupesti si sufletesti.
Totul e deșărtăciune, așa cum bine spunea Eclesiastul.
[COLOR=navy]„O deșertăciune a deșertăciunilor. Totul este deșertăciune!" (Ecl.l:2).[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:32:37
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdeLlA Vezi mesajul
Niciodată, niciodată nu se va întâmpla asta. Nu vreau să folosesc cuvinte mari doar de dragul de a le spune, însă vreau să trăiesc și să mor numai cu gândul la el. Mi-e atât de dor și nu am nicio putere. Nimic... Consider că am iubit prea mult și pentru asta am fost pedepsită. A fost peste mine și peste puterile mele. Mereu, acum spun în gînd: iartă-mă!
Dumnezeu este bun și cu siguranță te va ierta și te va ajuta să transforimi iubirea care te face să suferi, în iubire care te ajută să urci...
Attached Images
File Type: jpg Escalera by Jim Warren.jpg (6,4 KB, 5 views)
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 18:31:16
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdeLlA Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti, daca te supar cu o intrebare, dar ma intreb: este posibil sa fii pedepsit cand iubesti mult? Este un pacat sa iubesti mult pe cineva? (Intreb la modul cel mai serios, deoarece si eu mi-am pus problema asta mai demult..)
Reply With Quote
Vechi 20.05.2009, 20:02:19
AdeLlA's Avatar
AdeLlA AdeLlA is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
Este un pacat sa iubesti mult pe cineva?
Unei femei căreia îi murise copilul atins de un tren i-a spus: "Știi de ce l-a atins trenul?" Pentru că l-ai iubit mai mult decât pe Maica Domnului. Întâi trebuie să-L iubești pe pe Dumnezeu și apoi pe copil".

Din cartea: Mărturii din Țara Făgărașului despre Arsenie Boca
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 09:21:38
windorin's Avatar
Senior Member

Implicit

Conferinta cu Parintele Constantin Coman. La sfarsit, intrebari si raspunsuri.

Intrebare: Parinte, este pacat sa imi iubesc mult de tot sotul/sotia? Nu se intristeaza Dumnezeu?

Raspuns: Iubiti'va sotul/sotia in asa masura incat sa simtiti ca Dumnezeu ar putea deveni gelos. Nu va fie teama ca'L veti face pe Dumnezeu gelos. Chiar incercati sa iubiti peste masura pe omul de langa voi, insa cu adevarata iubire, ziditoare si odihnitoare. (Raspuns adus aminte si parafrazat.)

Oare cum ar putea Iubirea sa se tulbure/mahneasca pe o alta iubire?
Oare cum ar putea Dumnezeu sa pedepseasca pe omul care iubeste, asemenea Lui?

Problema apare insa acolo in faptul ca noi nu putem iubi curat, ziditor si odihnitor, ci dobandim o iubire posesiva, ce se inchide lui Dumnezeu si lumii, concentrandu'se intr'o singura persoana. Iar aceasta nu este iubire.

Cand Hristos zice "Cine va iubi pe tata sau pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine", El se refera la faptul ca atunci cand vom fi pusi in situatia (daca va fi cazul) sa alegem intre tata/mama si Hristos, sa nu'L parasim pe Hristos.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugăciuni pentru cei adormiti+ cristiboss56 Rugaciuni 30 05.06.2020 22:32:48
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? alex190 Spiritualitatea ortodoxa 14 12.09.2012 21:24:24
rugaciuni pentru cei adormiti vidoveczandrei Rugaciuni 7 20.08.2010 22:53:20
Cum putem ajuta sufletele celor adormiti din familia noastra? Carmen FUNIERU Slujba inmormantarii 33 24.03.2010 19:47:51
Rugaciunile pt cei adormiti danyel Rugaciuni 0 03.06.2007 21:18:43