Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2009, 21:29:27
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Problemele pe care le vad eu in ortodoxie:
1. Lipsa catehezei in biserici, pentru adulti.
2. Insuficiente informatii clare ( de ex. nimeni nu ne poate lamuri asupra duhovnicului, a ajutorului sufletesc si nu numai dat de biserica in situatii grele de viata).
Lipsa de comunicare a preotilor cu oamenii.
3. Faptul ca oamenii inteleg si interpreteaza prost scripturile si altii pe urma le preiau asa. Multi preiau numai citate din V.T in special si fara a da explicatii le pun ca pilde oamenilor.
De la ce a spus Domnul si pana la ce spun oamenii azi, este cale lunga...
Un prieten spunea ca daca ar putea ar invata limba aramaica pentru a citi scripturile in original, fara influente omenesti.
4. Multe neclaritati si contradictii in randul clericilor: de ex. problema cu femeia si necuratenia ei, cu cei casatoriti, cu postul, etc. Si oamenii sunt derutati, nu stiu ce si pe cine sa creada.
5.Misionarism lipsa: DA. Dar in alt sens: lipsa de preoti si biserici in diaspora.
6.Lipsa de implicare sociala: la batrani, bolnavi, orfani ( scoli, azile, spitale, etc.). Ar fi misiuni ale monahilor. Multi din generatiile varstnice au invatat in scoli de ...maici.

Sigur ca avem nevoie de rugaciune si smerenie si etc., dar oamenii cauta tot mai mult in viata asta grea, sfaturi concrete pentru viata de zi cu zi.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2009, 21:51:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Problemele pe care le vad eu in ortodoxie:
1. Lipsa catehezei in biserici, pentru adulti.
2. Insuficiente informatii clare ( de ex. nimeni nu ne poate lamuri asupra duhovnicului, a ajutorului sufletesc si nu numai dat de biserica in situatii grele de viata).
Lipsa de comunicare a preotilor cu oamenii.
3. Faptul ca oamenii inteleg si interpreteaza prost scripturile si altii pe urma le preiau asa. Multi preiau numai citate din V.T in special si fara a da explicatii le pun ca pilde oamenilor.
De la ce a spus Domnul si pana la ce spun oamenii azi, este cale lunga...
Un prieten spunea ca daca ar putea ar invata limba aramaica pentru a citi scripturile in original, fara influente omenesti.
4. Multe neclaritati si contradictii in randul clericilor: de ex. problema cu femeia si necuratenia ei, cu cei casatoriti, cu postul, etc. Si oamenii sunt derutati, nu stiu ce si pe cine sa creada.
5.Misionarism lipsa: DA. Dar in alt sens: lipsa de preoti si biserici in diaspora.
6.Lipsa de implicare sociala: la batrani, bolnavi, orfani ( scoli, azile, spitale, etc.). Ar fi misiuni ale monahilor. Multi din generatiile varstnice au invatat in scoli de ...maici.

Sigur ca avem nevoie de rugaciune si smerenie si etc., dar oamenii cauta tot mai mult in viata asta grea, sfaturi concrete pentru viata de zi cu zi.
Voebesti mult in necunostinta, luind niste idei de la altii. Cat priveste problema cu implicarea sociala, esti complet pe dinafara . Vorbesti numai ca sa te aflii in treba.
Vechi 18.05.2009, 15:23:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Cristi esti cam dur cu judecata. N-am luat de altii, ci m-am lovit de astfel de probleme si eu si altii.
La ce anume te referi ca nu stiu sau gresesc? Ca sa lamurim lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:57:50
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Eu sunt de acord cu sophia.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 16:01:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Deci :

Sute de cantine sociale sub tutela B.O.R. , 20 de biserici din capitală dau zilnic mese calde și unele la domicili, zeci și zeci de centre sociale pentru copiii defavorizați sunt și centre de noapte, peste 50 de puncte tip Policnică pentru analize , diagnostice medical, deschiderea primului mare Spital patronat de B.O.R , centre de îngrijire pentru bătrâni, oameni singuri și în dificultate ( circa 35 pe țară ) etc, etc. Vorbești în hulă și nu-mi place , mai ales cand ataci pe cineva pe nedrept și mai ale B.O.R.
Vechi 18.05.2009, 17:35:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura.
Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii.
Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca.
Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine.
Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 18:54:34
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Si ma gnadeam si la manastiri care pot ajuta copii strazii luand-ui si educandu-i pana la majorat. Daca zici ca sunt ajutati si acestia atunci este bine.
Manastirile nu au voie sa se ocupe cu asistenta sociale. Temeiuri puternici la Parintele Paisie Aghioritul. Monahismul ce se dedica asistentei este un monahism denaturat. Asistenta trebuie lasata mirenilor, care se lenevesc a face ce trebuie.

Un calugar ce are grija de batrani sau copii nu mai are grija de pravila lui, de nevointa si rugaciune.
Urmarea, disparitia calugarilor, despre care tot citim in toate cartile.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 19:01:51
monica.miholca
Guest

Implicit

Sunt destule asociatii care chiar incearca sa faca ceva pentru semenii lor. Exista Asociatia Provita, Centrul Sf Arhangheli la Iasi (Maica Siluana Vlad), Asociatia Flantropica Medical Crestina Cristiana Cluj, si centrul Al Anon Cluj pentru familiile persoanelor dependente de alcool. si cred ca mai sunt inca multe altele. numai ca "tac si fac". pacat insa ca nu au parte de mai multa "publicitate". asa ar putea si lumea cu probleme sa stie ca are unde apela.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 03:03:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Manastirile nu au voie sa se ocupe cu asistenta sociale. Temeiuri puternici la Parintele Paisie Aghioritul. Monahismul ce se dedica asistentei este un monahism denaturat. Asistenta trebuie lasata mirenilor, care se lenevesc a face ce trebuie.

Un calugar ce are grija de batrani sau copii nu mai are grija de pravila lui, de nevointa si rugaciune.
Urmarea, disparitia calugarilor, despre care tot citim in toate cartile.
De acord in conditii de restriste insa acum cind multe minastiri stau efectiv pe saci de bani( sunt adevarate ferme zootehnice,asta din ce am vazut cu ochii mei) de ce sa nu investeasca in domeniul social si intrajutorare comunitara?

Ce-i aia sa stai pe saci de bani si sa te rogi toata ziua fara sa faci nimic concret pentru aproapele tau?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 19:03:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vorbesc in hula Cristi.
Daca este asa cum spui, inseamna ca s-au intamplat acum, in ultimii ani si este bine oricum. Ma bucura.
Eu aud insa mereu de cazuri de familii/oameni (si eu m-am lovit de asta personal)care nu au cu cine lasa oameni bolnavi grav, sau cu dementa, la domiciliu. Caminele si spitalele costa mult si nu ofera conditii.
Poate ca nu sunt asa facute public si nu le stie lumea inca.
Ce inseamna sub tutela BOR: se ocupa preoti, monahi?
Da Sofia dragă așa este, sunt preoți, preotese, mireni si autoritățile locale implicate în acest sens. Sunt așezăminte unde copiii iau masa, își fac lecțiile și unii sunt în regim de semiinternat. De asemenea , parohii care distribuie odată pe săptămână alimente sau zilnic oferă o masă caldă pentru bătrâni și persoanele singure, aflate în dificultate. Sunt programe în derulare , pe zone, cu responsabili nominalizați ce cel puțin odată pe lună, repet cel puțin odată pe lună, prezintă un raport de activitate în acest sens. Nu se face tam tam precum la sectanți, dar există o preocupare constantă a B.O.R. , iar Sectorul Social Filantropic coordonat de Preasfințitul Ciprian Câmpineanu, împreună cu Sectorul Economic Financiar își fac treaba, mai ales de doi ani încoace. Au fost înfințate creșe, grădinite sub tutela B.O.R , noi cantine sociale și acțiunea este în plină desfășurare. Sunt programe concrete , dragă Sofia , gen : "Hrană la domiciliu" ; "O lume mai bună" ; "Un zâmbet de copil" ; Centre medico-farmaceutice ; Centre de îngrijiri paleative, etc, etc. Lucrurile încep să se miște, se simt, se văd pentru cei în nevoi. Să recunoaștem când treburile merg spre bine, să nu fim răi și orbi și puși tot timpul pe critică și gâlceavă. Să vedem și partea bună, iar loc de mai bine tot timpul va fi . Să mulțumim Bunului Dumnezeu că ne păzește si ne întărește Biserica noastră și să fim bucuroși că avem și slujitori vrednici. Uscături au fost , sunt și vor mai fi , precum și profitori, excroci și falși slujitori, dar timpul îi triează și -i vădește ! Important că mergem în direcția cea bună. Doamne ajută !+
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL cristir Despre Biserica Ortodoxa in general 563 08.07.2013 03:58:38
Ortodoxia este... Ion Pop Generalitati 21 30.12.2012 20:34:23
Ortodoxia dobrin7m Dogmatica 64 25.09.2011 20:23:28
ORTODOXIA cosmin_lovin Despre Biserica Ortodoxa in general 73 14.08.2008 13:43:58
Ortodoxia danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 33 03.11.2007 14:59:22