Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Muzica Bisericeasca
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2009, 22:44:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Claudiu, multumesc mult pentru sfaturile tale. Nu te necaji, imi sunt f.pretioase si cu prima ocazia voi cumpara cartea de liturgica. Am o lista de carti religioase de cumparat.
Si da, ai dreptate in ceea ce spui.
"Iubite-voi" suna superb si iti atinge sufletul cand este cantat de un preot cu voce frumoasa. Totusi in partituri scrie ca poate si strana sa-l cante.
Mi se pare ca toti am putea sa-I spunem "Iubite-voi, Doamne", dar poate ca este preotul cel care i se adreseaza prin aceasta cantare.
Vezi, tocmai asta este problema: nu stim sensul si rostul a ceea ce cantam. Nu ne-a explicat nimeni, n-am facut o scoala de canatareti de strana. Si poate ca in multe biserici sunt neprofesionisti la strana (mai ales in diaspora).
Nu numai vocea si cititul notelor conteaza, ci si a intelege ce canti.
De asta si intreb aici atat si necajesc lumea.

Eduardd - multumesc mult. F.utile linku-rile pe care mi le-ai pus. Am sa mai caut pe acest site si alte informatii.

Si in postarea de mai sus vroiam sa spun viitorii preoti, nu calugari!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cantarile Ortodoxiei cristiboss56 Rugaciuni 79 12.09.2013 23:02:06
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? sophia Muzica Bisericeasca 22 30.06.2011 16:11:41
Sindicat al preotilor din BOR? PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 19 24.06.2008 22:27:29
Are cineva nevoie de o voce buna in strana in buc? frezia Muzica Bisericeasca 2 21.11.2007 21:43:00