![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
" Nu eu am vorbit, ci Emanuel citeaza parerea fiecarui sfant de parca fiecare sfant luat in parte ar fi infaiilibil, de aia. "
nu intelegi ce am zis eu ; am zis ca sfintii care au fost canonizati sunt infailibili in materie de credinta ortodoxa ; ei nu sunt insa infailibili in materie de cunoastere a voiii lui Dumnezeu ... numai Mantuitorul a fost infailibil in materie de cunoastere absoluta a voii divine cu fiecare om ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Hai sa luam Biserica actuala, nu istoria, am vazut o discutie pe alt thread despre impartasania deasa su rara. Exista in Romania doua pareri, a p. Cleopa (rara) si a p. Rafail Noica (deasa). Unii ziceau ca sunt bune poate amandoua, depinde de cine e vorba, si ca ei atrag fiecare credinciosii la care li se potriveste opinia lor.
" impartasania rara sau deasa nu e reglementata canonic de nici un sinod ecumenic ... insa tu te contrazici si cu sinoadele ecumenice , ori asta e cu totul altceva ; sfintii nu au contrazis niciodata sinoadele si canoanele ... daca problema impartasirii dese sau rare ar fi fost reglementata canonic de sinoade , atunci nici un sfant nu ar mai fi avut alta parere decat cea corecta ... ori problema scurgerii e reglementata de sinoade ; la fel si problema validitatii botezului ereticilor , sau al euharistiei lor ; este reglementata sinodal si nu se mai poate sa exista in bis ortodoxa si alte pareri ... orice alta parere care se contrazice cu sinoadele este ilegala , este un furt si o minciuna ... o erezie ... asa se numeste ... |
|
|||
|
|||
![]()
" Eu cred ca confunzi dogmele cu teologumenele si parerile, care exista toate trei.
" iar nu cred , ci vad ca tu confunzi canoanele cu teologumenele si cu parerile ... ![]() ![]() ![]() a pune in discutie canonele si anatemele sf sinoade te pune sub anatemele respective ... eu nu fac una ca asta ... daca tu vrei sa faci asa ceva inseamna ca nu iti pasa de mantuirea ta ... |
|
|||
|
|||
![]()
Si parintele Cleopa si parintele Rafail Noica sunt proecumenism.
Aceea cu parintele Staniloae care zice ca "ecumenismul e produsul masoneriei" e o absurditate de interviu care nu e luat parintelui Staniloae. Ca se zice acolo ca parintele Staniloae ar fi zis ca parintele Arsenie Boca ar fi facut nu stiu ce.E facut nu se stie de cine. Ca zice acolo ca ar fi zis parintele Staniloae: "Arsenie Boca mi-a fost foarte apropiat ca student la Sibiu. Venea la mine si statea luni de zile uneori. Dupa aceea s-a facut calugar, a stat în Bucuresti pe la un frate al meu, pâna în 1920 când a dat de aceasta Zamfira." Pai bine dom-le da parintele Arsenie Boca s-a nascut prin 1910...:)) Iar parintele Dumitru Staniloae e nascut in 1903. In 1920 parintele Arsenie Boca era pe la scoala in satul natal proabil iar parintele Dumitru Staniloae era la liceu,la Brasov. :)) Hai dom-le ca parintele Arsenie Boca a fost calugarit prin anul 1939. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
" Si parintele Cleopa si parintele Rafail Noica sunt proecumenism.
Aceea cu parintele Staniloae care zice ca "ecumenismul e produsul masoneriei" e o absurditate de interviu care nu e luat parintelui Staniloae. Ca se zice acolo ca parintele Staniloae ar fi zis ca parintele Arsenie Boca ar fi facut nu stiu ce.E facut nu se stie de cine. Ca zice acolo ca ar fi zis parintele Staniloae: "Arsenie Boca mi-a fost foarte apropiat ca student la Sibiu. Venea la mine si statea luni de zile uneori. Dupa aceea s-a facut calugar, a stat în Bucuresti pe la un frate al meu, pâna în 1920 când a dat de aceasta Zamfira." Pai bine dom-le da parintele Arsenie Boca s-a nascut prin 1910...:)) Iar parintele Dumitru Staniloae e nascut in 1903. In 1920 parintele Arsenie Boca era pe la scoala in satul natal proabil iar parintele Dumitru Staniloae era la liceu,la Brasov. :)) Hai dom-le ca parintele Arsenie Boca a fost calugarit prin anul 1939. " asta e interpretarea ta personala ... eu nu sunt de parerea asta ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ma refer la Sfintii Parinti care se mai si contrazic si gresesc si la imaginea cu stincile si duhul... Daca este asa,atunci inteleg! Dar pun si eu o intrebare.Daca oamenii indumnezeiti,Sfintii Parinti mai si greseau ...atunci,in zilele noastre,cine mai marturiseste Adevarul ...si cum ii aflam,sau dupa ce ? dupa ce stim ca nu ne mint sau ne mint ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Impartasirea frecventa se practica si in unele biserici traditionaliste, cele care isi definesc canonicitatea prin raportare la canoane, de traditie colivasa, dar majoritatea impartasesc rar si dupa mult post. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|