Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 01:55:24
emanuel2007
Guest

Implicit

" Nu stiu, poate ca asta e adevaratul motiv, mi se pare mai plauzibil totusi. Ca sangele e facut sa stea in corp, ce dam afara la toaleta nu. Sangele e parte din noi. Complicata treaba. La asta nu mai stiu ce sa zic "

exact : nu avea cum sa faca Dumnezeu pe om sa isi lepede sangele din corp ; asta ar fi prea de tot , caci sangele are functia sa circule in corp si nu sa curga afara si sa provoace durere ca la ciclu ; a lepada sangele din corp nu poate fi o stare fireasca si nu poate sa o fi avut adam si eva inainte de cadere ... oricine isi poate da seama ca a a avea o surgere de sange nu e ceva firesc ... de aia se si numeste necuratie , si e osandita de sfinti cu oprirea de la impartasire ... nu degeaba , ca sfintii nu opreau oamenii de la impartasire 7 zile asa de flori de mar ; 7 zile te mai opreste si daca un barbat a avut scurgere treaz de la ganduri de desfranare ... ori asta e un pacat grav de moarte ...

cum sa nu fie pacat de moarte sa fii oprit de la impartasire 7 zile ??? nasoala treaba daca nu va dati seama de asta ! a fi oprit sa nu te impartasesti inseamna a fi afurisit de biserica , a fi despartit de biserica ... iar a fi 7 zile afurisit de biserica e grav ...
Vechi 14.05.2009, 02:04:41
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" Nu stiu, poate ca asta e adevaratul motiv, mi se pare mai plauzibil totusi. Ca sangele e facut sa stea in corp, ce dam afara la toaleta nu. Sangele e parte din noi. Complicata treaba. La asta nu mai stiu ce sa zic "

exact : nu avea cum sa faca Dumnezeu pe om sa isi lepede sangele din corp ; asta ar fi prea de tot , caci sangele are functia sa circule in corp si nu sa curga afara si sa provoace durere ca la ciclu ; a lepada sangele din corp nu poate fi o stare fireasca si nu poate sa o fi avut adam si eva inainte de cadere ... oricine isi poate da seama ca a a avea o surgere de sange nu e ceva firesc ... de aia se si numeste necuratie , si e osandita de sfinti cu oprirea de la impartasire ... nu degeaba , ca sfintii nu opreau oamenii de la impartasire 7 zile asa de flori de mar ; 7 zile te mai opreste si daca un barbat a avut scurgere treaz de la ganduri de desfranare ... ori asta e un pacat grav de moarte ...

cum sa nu fie pacat de moarte sa fii oprit de la impartasire 7 zile ??? nasoala treaba daca nu va dati seama de asta ! a fi oprit sa nu te impartasesti inseamna a fi afurisit de biserica , a fi despartit de biserica ... iar a fi 7 zile afurisit de biserica e grav ...
incearca sa te linstesti, copiii s-au culcat. Verifica totusi te rog daca este chiar pacat de moarte, pentru ca numai 7 zile este foarte putin fata de 20 de ani pentru ucidere, 7 ani pentru furt, si toata viata pentru apostazie.
Vechi 14.05.2009, 02:19:03
emanuel2007
Guest

Implicit

sa citez in continuare pe gheron iosif , un text care vine exact dupa cel care la-m citat mai sus :

" Sileste-te , deci , fiica mea , si dobandeste curatia trupeasca . La fel si celelalte surori . Daca veti neglija acest lucru veti pati lucruri rele si urate . Daca va veti sili , va veti mantui pentru vesnicie . Veti deveni tamaie cu bun miros si mir de pret . Veti deveni cu adevarat jertfa duhovniceasca , bineplacuta Domnului . Nu va pot descrie cat de mult ii place Maicii Domnului cumpatarea si curatenia trupeasca si sufleteacsa . Pentru ca Ea este Fecioara neprihanita , ne vrea pe toti asa si ne iubeste . "

deci le indica si lor , maicilor sa dobandeasca neprihanirea trupeasca , adica sa nu mai aiba nici o scurgere trupeasca , de sange sau de samanta ... nu spune deloc sa nu provoace acele maici la barbati de pe drum scurgeri , ceea ce ar fi fost complet aiurea si neghiobie sa fi spus una ca asta ... le-a spus clar sa dobandeasaca cu timpul starea de dinainte de cadere ...
Vechi 14.05.2009, 02:22:56
emanuel2007
Guest

Implicit

pai orice pacat opritor este de moarte ... chiar si daca esti oprit numai o singura zi , tot pacat de moarte este ... a fi oprit de la impartasanie dupa ce te-ai spovedit inseamna ca esti sub afurisenie , ca mai intai trebuie sa faci un canon pentru a fi dezlegat si iertat si impacat cu biserica ...

un gand de curvie nu e pacat de moarte ca nu duce la oprire , insa o scurgere din somn duce la oprire o zi si deci e de moarte ...
Vechi 14.05.2009, 02:24:07
emanuel2007
Guest

Implicit

o fi el un pacat de moarte mic in comparatie cu alea care le-ai zis mai sus , insa tot de moarte e ...
Vechi 14.05.2009, 02:43:00
emanuel2007
Guest

Implicit

mai dau un text graitor de la sf iosif :

" Eu nu pot sa sarut numai o singura data icoana Maicii Domnului si dupa aia sa plec . Cand ma apropii de ea ma atrage ca un magnet . Si trebuie sa fiu singur , pentru ca vreau sa o sarut ore intergi . Ceva ca o suflare vie imi umple sufletul , ma umplu de har si nu pot sa plec . Dragoste , iubire , foc care arde . De indata ce intri te cuprinde ca o suflare binemirositoare si ramai ore intergi ca intr-un extaz , fara sa fii in tine , ci in raiul desfatarilor .

Atata har da Preasfanta Fecioara celor care isi pastreaza trupul curat . Pentru ca , atat cat am inteles eu , Maica Domnului iubeste mult curatenia . De aceea si eu , dincolo de orice alta patima , m-am luptat impotriva trupului . Si mi-a fost data ca dar curatenia , atata incat sa nu fac deosebire intre barbat si femeie . Nu ma misca pofta defel , si nu mai cad in necuratie nici in somn . Cu darul lui Dumnezeu am primit in simtire harul curateniei . Toate aceste ti le scriu tie si celorlalte surori pentru ca sa va siliti sa faceti la fel ca si mine . Alt motiv nu am ca sa vorbesc despre starea mea duhovniceasca si nici nu vreau lauda de la voi . Dar pentru ca va am in suflet ca pe niste surori adevarate in Hristos , de aceea doresc , dupa putinta , sa va ajut . Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . Daca va straduti veti vedea cat ne iubeste Maica Domnului .

Intr-o seara , atat am sarutat icoana Ei incat am obosit si , asezandu-ma in strana , m-a luat somnul putin . Si a venit ca in trup , nu icoana , si m-a sarutat . M-am umplut de atata bucurie de nedescris si de mireasma ! Iar Pruncul ceresc m-a atins cu fata Lui iar eu Ii sarutam manuta ca si cand era vie . Sa nu crezi ca este somn ci o simtire a altei vieti , necunoscuta si negustata de cei care nu vad astfel de lucruri . "

asta a fost citat din capitolul urmator , si aici se zice si mai clar ca femeile ar trebui sa nu mai aiba scurgeri trupesti , la fel ca si barbatii ... ei , ce mai ziceti ? asta e interpretare personala de a mea ???
Vechi 14.05.2009, 02:47:00
emanuel2007
Guest

Implicit

desigur mai sunt si alte texte , insa nu stiu daca am sa le mai gasesc pe net ... la manastire avea o carte a unui ucenic de al lui gheron iosif , si in cartea aia se vorbeste si mai clar despre scurgeri ca sunt pacate ... insa cartea nu o mai am acuma , iar pe net nu cred ca se gaseste ...
Vechi 14.05.2009, 10:40:30
emanuel2007
Guest

Implicit

" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "

vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ... pai e clar de acuma ca tu vrei sa minti cu orice pret ... nu mai conteaza pentru tine decat parerea ta , in pofida sfintilor chiar ... asta e mandrie satanica ... daca ai ajuns sa sfidezi pana si pe sfinti , apoi e clara treaba ...

in plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... deci vad ca tu te pui mai presus si de sfinti , si de apostoli , apoi cine te-oi mai fi crezand cu fac aia a ta de teologie facuta in apus la sectari , eu nu mai stiu ... vad ca te consideri un apostol mai presus de apostoli si de sfinti ... poate vrei sa infiintezi de acuma vre-o noua biserica " ortodoxa " ... nu ai decat , fa ce vrei ...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42