Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 14:57:56
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul
Iarasi avem de-a face cu o "exegeza" personalizata de tip prozelit. Ai avut o intrebare simpla, sa ne fundamentezi biblic o metoda de exegeza practicata de cultul vostru si ne raspunzi cu niste afirmatii care nu-si au legatura cu intrebarea. Sfintele Scripturi invocate de apostoli erau Legea, care avea alte metode de exegeza decat ce vrei tu sa ne sugerezi.
Iti reamintesc ca invatatorii lor "rabi" faceau scoala de mici si ereau pregatiti intens pentru misiune si pentru a interpreta Legea.
ps: Nu trecem peste ce e scris, sunt de acord! Dar vreau sa vad exact versetul pentru metoda ta...
Har si Pace de la Domnul!

Nu mi se pare realista prezentarea dvs.:
- Sfintele Scripturi invocate de Apostoli nu erau numai Legea. Erau chiar Sfintele Scripturi in totalitatea lor. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli au facut referire si la Lege si la profeti si la pilde de credinta, etc. Adica, las tot ce insemna Scriptura.
- scoala pentru cei mici nu era pentru "rabi". Invatarea de la varste fragede a Sfintei Scripturi este un mod de educatie si viata crestina (ca sa facem o actualizare). "Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi"- ii spune Sfantul Apostol Pavel lui Timotei (care nu era "rabi").

Imi cerereti un verset. Am dat unul. Mai pot da multe. Dar, cel mai bine ar fi sa urmariti in Noul Testament, modul in care erau explicau, Mantuitorul si Sfintii Apostoli, aspectele inca neintelese. Gasiti o Biblie on-linie cu program de cautare expresii si cuvinte(nu-mi permit sa va recomand un link decat la solicitarea dvs.). Dati cautare pentru expresia "este scris". Cititi multimea de versete la care veti fi trimis. Nu va mai fi nevoie sa-mi cereti mie un verset anume. Veti gasi niste modele demne de urmat: Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15