Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 12:25:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionpat Vezi mesajul
Litanu vad ca esti din Brasov si voiam sa te intreb daca ai vreo legatura cu credinciosii care stateau pe artera comerciala care da in Piata Sfatului si imparteau pliante despre un concert de hip-hop crestin cred, pentru ca de ceva vreme tot vreau sa stiu ce e cu aia ca au trezit ceva monstruos in mine si ar face bine sa nu ii mai intalnesc pentru ca o sa
Pai de ce monstruos frate..s-a revoltat ceva din tine impotriva a ceva bun?
Sau...?
Vechi 12.05.2009, 12:26:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Convertirea la o "secta" nu-ti ofera nici un experiment demn de bagat in seama. Cunoasterea lui Dumnezeu, asa cum il prezinta Sfanta Scriptura reprezinta o experienta cu consecinte pentru vesnicie.

Nu vre-o secta a schimbat viata mea ci credinta in Dumnezeu si Cuvantul Sau.

Ortodoxie, catolicism, protestantism, etc., nu inseamna nimic. Dumnezeu este totul, cu conditia sa-L cunoastem cu adevarat.
Astfel de remarci chiar n-au nici un sens..
Pe cine credeti ca ajutati cu atitudinea asta?
Sau cui credeti ca fac rau de fapt, ar trebui sa va intrebati asta.

Vechi 12.05.2009, 12:27:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Convertirea la o "secta" nu-ti ofera nici un experiment demn de bagat in seama. Cunoasterea lui Dumnezeu, asa cum il prezinta Sfanta Scriptura reprezinta o experienta cu consecinte pentru vesnicie.

Nu vre-o secta a schimbat viata mea ci credinta in Dumnezeu si Cuvantul Sau.

Ortodoxie, catolicism, protestantism, etc., nu inseamna nimic. Dumnezeu este totul, cu conditia sa-L cunoastem cu adevarat.
Ati uitat sa puneti "adventism" in enumerarea dvs. ca sa fiti corect, daca intentionati asta.

Si tot in numele corectitudinii, sunteti gata sa declarati si faptul ca Ellen White si tot ce a scris si ce reprezinta dumneai este un adaos inutil la Sf. Scriptura?

Vechi 12.05.2009, 12:31:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Putem lua ca exemplu problema vietii de familie. Exista si in sec. I si exista (si inca cum) si in vremurile noastre. Cuvantul lui Dumnezeu ne da inavataturi clare si eficiente (o spun din proprie experienta) pentru a avea o casatorie fericita si placuta lui Dumnezeu.

Eu si sotia mea am decis sa ne construim casnicia avand la temelie invataturile Sfintei Scripturi si sa nu ne abatem de la ele. Rezultatul este faptul ca dragostea noastra sporeste. Imi iubesc sotia tot mai mult si simt acelasi lucru din partea ei. Nu sunt singurul care traieste aceasta frumoasa experienta. V-o doresc si dvs.

Cine se va increde in Cuvantul lui Dumnezeu va gasi si rezolvarea problemelor acestei vieti pamantesti.
Nu vad care e legatura cu incurcatora de care vorbiti aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...173#post135173
Vechi 12.05.2009, 15:40:53
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar cu muzica country au legatura?
Nu e o intrebare nici jignitoare, nici fara sens..
Din pacate, dupa cate stiu, are. Nu in Romania. Am inceput si noi sa alunecam pe panta, in ceea ce priveste muzica. Incet, incet au reusit sa patrunda, si-n biserica noastra, unele genuri muzicale care nu au nimic de a face cu sacrul. Daca nu luam atitudine o sa ajungem si noi sa cantam hip-hop sau alte genuri care nu-L onoreaza pe Dumnezeu.

Deocamdata inca mai stam bine la partea muzicala (cu mici exceptii). Fata de altii (cu care tot suntem confundati), inca mai tinem stacheta muzicii destul de sus.
Vechi 12.05.2009, 15:47:13
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:

Si tot in numele corectitudinii, sunteti gata sa declarati si faptul ca Ellen White si tot ce a scris si ce reprezinta dumneai este un adaos inutil la Sf. Scriptura?

Scrierile Ellenei White pot fi asemanate cu scrierile Sfintilor Parinti. Nu sunt o adaugire la Sfanta Scriptura. Nici nu au cum deoarece, Ellen White, a facut si unele greseli, pe cand Sfanta Scriptura nu greseste.

Citirea scrierilor Ellenei White iti deschid apetitul pentru studiul Sfintei Scripturi. De fapt, acesta a fost si scopul lor declarat.
Vechi 12.05.2009, 15:52:56
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu vad care e legatura cu incurcatora de care vorbiti aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...173#post135173
Era un raspuns adresat cuiva care voia sa arate superioritatea bisericii contemporane fata de biserica primara, din vremea Sfintilor Apostoli. Banuiesc ca sunteti un cunoscator al Sfintei Scripturi. Ca sa va lamuriti mai bine ce am vrut sa explic intrati pe topicuri gen "Casatoria", "Nunta",etc. si vedeti in ce incalceala de idei se invart cei care nu cunosc invataturile din biserica primara (invataturile Sfintilor Apostoli).
Vechi 12.05.2009, 16:42:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Biserica crestină după Evanghelie

În România există două feluri de crestini după Evanghelie. Pe lângă organizatia de sorginte occidentală prezentată mai sus, a doua ramură a aparut în perioada interbelica, prin “lucrarea” unui preot ortodox cazut in erezie, Tudor Popescu. Acesta, patruns de spiritul reformator al neoprotestantilor, a purces la “reformarea” Bisericii Ortodoxe. Învataturile lui au placut celor care erau ortodocsi numai cu numele si care aveau diverse nemultumiri la adresa Bisericii. Dupa ce au fost caterisiti, Tudor Popescu si ai lui au format “Biserica Evanghelica Româna”, care s-a afiliat ulterior crestinilor dupa Evanghelie. Una din învataturile ortodoxe scapate de reformarea lui Tudor Popescu a fost botezul pruncilor. Desi acesti crestini dupa Evanghelie locali sunt afiliati cu cei de origine străină, cele două ramuri au neîntelegeri pe tema practicarii botezului, cei "de import" neacceptând nici un botez.

La câtiva ani de la Lovitura de Stat din decembrie 1989, cele două ramuri s-au separat, fiecare fiind astăzi o structură de sine stătătoare.
Interesanta formulare "reformarea" Bisericii Ortodoxe.
E bine macar ca ati pus ghilimelele.

"Una din învataturile ortodoxe scapate de reformarea lui Tudor Popescu a fost botezul pruncilor."

Cred ca mai corect ar fi spus ca Tudor Popescu nu impartasea multe puncte de vedere din doctrina "evanghelica", nu doar cel cu botezul.
Vechi 12.05.2009, 16:46:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Era un raspuns adresat cuiva care voia sa arate superioritatea bisericii contemporane fata de biserica primara, din vremea Sfintilor Apostoli. Banuiesc ca sunteti un cunoscator al Sfintei Scripturi. Ca sa va lamuriti mai bine ce am vrut sa explic intrati pe topicuri gen "Casatoria", "Nunta",etc. si vedeti in ce incalceala de idei se invart cei care nu cunosc invataturile din biserica primara (invataturile Sfintilor Apostoli).
Si eu v-am spus ca nu am timp sa citesc in intregime toate topicurile, cateva exemple ar fi fost suficiente, daca v-as fi considerat ne-credibil v-as fi verificat acolo unde mi-ati indicat.

Eu inclin sa cred ca este o problema de intelegere, mai exact nu v-ati raportat la catehismul ortodox ci la discutiile unor persoane care il cunosc prea putin sau doresc sa detalieze anumite aspecte pe care ori nu le cunosc ori nu le-au inteles prea bine.

In orice caz, ar fi trebuit sa oferiti un reper mai obiectiv si la obiect.
Vechi 12.05.2009, 21:53:16
IonutS's Avatar
IonutS IonutS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00