[quote=georgeval;135603]
Citat:
În prealabil postat de Litanu
.[/quote
1. Sigur este o dovada ca sarbatorirea Duminicii este o practica a Bisericii Apostolice. NU cred ca toate confesiunile crestine care tin duminica s-au inselat.
2. Cand se adunau Apostolii la frangerea painii??
|
1. Daca sarbatorirea duminicii ar fi o practica a Bisericii Apostolice (Sfintii Apostoli au trait in sec I), de ce numea Constantin cel Mare (considerat sfant al bisericii) ziua intaia ca fiind "ziua soarelui" (denumire pagana). Aceasta se intampla in anul 321. Denumirea de "ziua Domnului" (dies Domini- duminica), a fost data mai tarziu.
Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in
prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."
2. Apostolii si ceilalti crestini se adunau la frangerea painii in fiecare zi (nu numai in prima zi a saptamanii).
"Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa.."(Faptele Apostolilor 2:46)
3. Ce va face sa credeti ca toate confesiunile crestine care tin ziua intaia a saptamanii nu s-au inselat? Nici eu nu am putut sa cred acest lucru, dar dovezile din Cuvantul lui Dumnezeu mi-au schimbat parerea.