Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2009, 17:12:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Eu am citit in unele carti ortodoxe ca nu e prea bine sa glumim si nici sa vorbim prea mult... poate pentru ca astfel atragem simpatia oamenilor, ori antipatia si cateodata acesta este un prilej de a da in slava desarta, ori pe altii ii smintim prin atitudinea noastra. Acum eu nu zic ca rasul nu e bun, si vorba multa daca e ziditoare pentru suflet e bine primita de Dumnezeu... dar trebuie sa avem mare grija despre ce vorbim si glumim!
Optimismul e bun, gluma cu cap și bun simț e iarăși bună, râsul dacă nu-i de "râsul curcilor" și nu e pe seama celui de lângă tine e bun și-ntăritor , e semn de minte sănătoasă. Să fim normali , fără poceală, fără mască !
Vechi 10.05.2009, 18:10:26
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Smile

aveam un prieten care era tot timpul vesel, glumea chiar si atunci cand avea mari suparari.el a fost primul care mi-a aratat o noua fata a ortodoxiei, cred eu, adevarata fata. ortodoxia omului fericit intru HRISTOS. asadar ORTODOXIA e bucurie.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 09:37:25
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit Patericul egiptean

"Era cineva, ce vana prin pustie dobitoace salbatice si a vazut pe Avva Antonie glumind cu fratii si s-a smintit. Iar batranul vrand sa-l incredinteze pe el, ca trebuie cate putin sa se pogoare fratilor, i-a zis lui : pune sageata in arcul tau si intinde. Si a facut asa. Si a zis lui: intinde iarasi. Si a intins. Si iarasi i-a zis: intinde. Si a zis lui vanatorul: de il voi intinde peste masura, se frange arcul.

Zis-a lui batranul: asa si la lucrul lui Dumnezeu, daca peste masura vom intinde cu fratii, degrab se rup. Deci trebuie cateodata si cate putin a ne pogora fratilor. Acestea auzind vanatorul, s-a umilit. Si mult folosindu-se de la batranul, s-a dus. Si fratii intarindu-se, au mers la locul lor."

Toate lucrurile sunt lasate spre a fi luate cu masura si cu multumire. Prin omul vesel lucreaza Hristos.

Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 10:02:42
ioan_si.atat's Avatar
ioan_si.atat ioan_si.atat is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2009
Locație: Bucharest village
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioan_si.atat
Implicit

Gluma este binevenita, atunci cand nu se intrece masura, ci se urmareste doar o mai buna dispozitie. Este foarte importanta si persoana care aude gluma, pentru ca nu poti glumi la fel cu toate pesoanele. Nu toti avem acceasi perceptie asupra glumelor si a rasului. De aici probabil si intrebarea de la inceputul topicului. Fiind un om jovial, eu cred ca e bine sa glumim, daca prin gluma nu deranjam pe nimeni.

Doamne-ajuta!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

http://taramulfagaduintei.blogspot.com/

http://teatrulviselor.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 18:22:21
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Optimismul e bun, gluma cu cap și bun simț e iarăși bună, râsul dacă nu-i de "râsul curcilor" și nu e pe seama celui de lângă tine e bun și-ntăritor , e semn de minte sănătoasă. Să fim normali , fără poceală, fără mască !

Perfect de acord !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cat de des e bine sa ne spovedim ? Diaaana Pocainta 50 27.05.2011 00:08:02
Cum e mai bine? Thheo Generalitati 9 20.11.2008 21:27:35
e bine? mina94 Generalitati 5 23.09.2008 16:20:47
e bine ? dulcineea Secte si culte 3 03.12.2007 14:58:02