Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2009, 04:06:52
venypad venypad is offline
Banned

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Nici unul dintre preotii pe care-i cunosteam eu, cu duhul sfant, nu ami este pe lista...
Singurul ramas este Parintele Gheorghe Ionascu.[/quote]

Aceasta se datoreaza faptului ca Episcopul Siluan, vrednicul de denigrat si de injosit cum au facut jurnalistii cu arhiepiscopul Teodosie, referitor la luarea de mita... Ep. Siluan a cautat lucrul personal, cum de altfel cauta toti preotii actuali ai eparhiei sale, cum mai este unul la Milan...
Siluan nu a avut nevoie de preotii buni, ci de cei rai si slabi duhovniceste....cred eu, pentru a parea dansul mai bun decat altii.
Acum sa nu credeti ca am ceva cu omul, fereasca-ma Dumnezeu. Insa, ma doare inima ca a facut in asa fel sa-l determine pe Juvenalie sa... faca pasul de a parasi randuiala. Daca Siluan nu facea ce a facut, fiti siguri ca Italia era o a doua capitala a Ortodoxiei, dupa Romania. Dar, daca omul este facut din pamant, tot la cele alcatuite din pamant trage. Chiar daca mitra, omoforul, sacosul si cârja nu-s din pamant... spre ele ravnind, a dobandit cele de sub pamant!
Juvenalie Ionascu a fost si este si va fi unul dintre marii teologi ai Ortodoxiei romanesti, care nu ne-a facut de râs pe nicaieri in lume! Ca Siluan.... "tara-i plina"; dar ca Juvenalie, sunt putini. Sa zicem ca l-ar ajunge domnii Dan Puric, Danion Vasile, si altii ca ei; insa, al depasi pe Juvenalie, nu cred ca voi trai sa vad asa ceva. Cine la cunoscut stie despre ce este vorba.
Doamna Nina cand a aflat ca parintele Juvenalie Ionascu s-a retras definitiv, a ramas socata! Vestea ar fi coincis cu urmatorul exemplu: "S-a retras parintele Justin Parvu din Manastire si s-a casatorit". Ei bine, stim cu totii ca el nu ar mai face asa ceva, mai ales ca are 90 de ani. Insa, cam aceeasi uimire si tristete de a auzi acest lucru, au avut credinciosii sustinatori i parintelui Juvenalie Ionascu.
Subcontextul... doare si mai mult!

Veniamin Ilie
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
parintele iustin si parintele proclu cosmin95 Generalitati 48 01.03.2010 17:25:58
Parintele Parintele Iustin Parvu ClauCioc1969 Intrebari utilizatori 2 10.02.2010 14:10:10
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Parintele Gavriil StoicaFlorina Stiri, actualitati, anunturi 2 26.08.2008 07:52:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47