![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Crestinii nu lupta impotriva trupului sau a lumii, ci impotriva ingerilor cazuti care ii ispitesc. Ei ne vor de partea lor, impotriva lui Dumnezeu, si de asta se lupta cu binele pe care-l detesta. Cadem mereu, intr-adevar. Insa in timp, prin vointa si ajutor de la Hristos, ne putem curati de patimi, renuntand treptat la omul vechi corupt si inrait. Placerea este gustarea din creatie si duce la impatimirea simturilor, exact ceea ce a facut Adam la sfatul diavolului: l-a scos pe Dumnezeu din inima omului, inlocuindu-L cu dorintele diverse ale carnii. De asta omul nu trebuie sa-si faca un scop din satisfacerea placerilor, ci din (re)acceptarea lui Dumnezeu in inima sa, ca prim tel al existentei. Nu, pacatele nu sunt iertate daca omul nu se hotaraste ferm sa se lase de ele. Spovedania inseamna pocainta, dorinta sincera de curatire a sufletului de orice l-ar putea desparti de Hristos. Marturisirea formala este o autoinselare, iar increderea prea mare in mila lui Dumnezeu este unul dintre cele mai grave pacate. La polul opus sta deznadejdea - tot un pacat extrem de grav.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rasul excesiv si consecintele lui. | iulian92 | Generalitati | 10 | 23.05.2011 23:07:04 |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Ecumenismul si consecintele acestuia | orthodoxia.i.thanatos | Despre Biserica Ortodoxa in general | 401 | 30.10.2010 01:06:16 |
Alcoholul si consecintele lui | ory | Generalitati | 15 | 17.09.2010 14:13:29 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
|