Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2009, 14:30:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Ce să facem? Ei (cazul penticostalilor) sunt "mântuiți", l-au "primit pe domnul Isus în inima lor ca Mântuitor personal" cum spun ei, pe când noi ortodocșii suntem idolatri și nemântuiți.
Nu te grabi sa judeci, mai ales in felul asta.
Adica chiar daca sustin ei asa ceva si gandesc gresit, chestia cu salutatul e un alt capitol, alta poveste, n-ai de unde sti de ce se comportau asa.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2009, 14:43:32
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu te grabi sa judeci, mai ales in felul asta.
Adica chiar daca sustin ei asa ceva si gandesc gresit, chestia cu salutatul e un alt capitol, alta poveste, n-ai de unde sti de ce se comportau asa.
A, cum sa iti explic, ei asta chiar cred si de aceea nu socializeaza cu cei de alta credinta decat ei. Acest lucru e demostrat si sustinut chiar de ei.
Vechi 08.05.2009, 23:05:39
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Când afirmați că nu socializează cu alte persoane decât cele din cultul lor vă referiți numai la penticostali sau și la alte culte neoprotestante.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2009, 00:54:29
monica.miholca
Guest

Implicit

Din cate stiu, neoprotestantii se pot casatori intre ei, dar de obicei penticostalii se casatoresc numai cu penticostali, asa ca nici nu isi pun problema sa caute sot/sotie care sa nu fie din acelasi cult. asa am observat la cei pe care ii cunosc.
in ce priveste socializarea (fara alte scopuri) nu cred ca fac vreo diferenta intre penticostali sau cei de alta credinta.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 23:32:10
distorsion distorsion is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Din cate stiu, neoprotestantii se pot casatori intre ei, dar de obicei penticostalii se casatoresc numai cu penticostali, asa ca nici nu isi pun problema sa caute sot/sotie care sa nu fie din acelasi cult. asa am observat la cei pe care ii cunosc.
in ce priveste socializarea (fara alte scopuri) nu cred ca fac vreo diferenta intre penticostali sau cei de alta credinta.

nu neaparat... are loc casatoria si cu baptisti, adventisti, crestini dupa evanghelie..
dar viitorii soti trebuie sa se inteleaga intre ei cum e cu micile diferente dintre culte....
in general sunt cam aceeasi idei intre cultele neoprotestante...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca ioanna Secte si culte 138 18.02.2012 16:26:35
O colega de-a noastra de forum... dorinastoica14 Umanitare 20 17.06.2011 22:19:11
Pentru o colega deosebita Anica mara2008 Slujba inmormantarii 13 01.04.2011 05:09:15
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala petrut-angel Secte si culte 35 17.11.2010 11:36:19
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 11:35:27