Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2009, 15:18:24
emanuel2007
Guest

Implicit

oare de ce a zis apostolul pavel " avand infatisarea dreptei credinte dar tagaduind puterea ei " ? la cine s-a referit , cand a zis asta despre oamenii din vremea lui antihrist ? oare care e puterea dreptei-credinte ? puteri sunt puterile de a face minuni , puterea de a nu mai pacatui , proorociile , in general plinatatea harului e numita putere , caci in plinatatea harului se arata puterea lui Dumnezeu ; in pacate nu se arata puterea Lui Dumnezeu , ci doar in fapte si ganduri bune ... deci cand apostolul a zis , avand infatisarea drepti-credinte dar tagaduind puterea ei , oare ce a vrut sa zica ? nu a zis oare despre cei care numesc imaginatie puterea de a face minuni , proorociile , marturisirea dreptei-credinte , nebunia pentru Hristos , puterea de a nu mai pacatui ?

pentru cei care considerati imaginatie cuvantul Domnului si puterea Lui de a face minuni si de a invinge pacatul , am o intrebare : credeti ca credinta dogmatica corecta mantuieste numai prin ea insasi automat ? oare nu ati auzit ce a zis apostolul iacov : " credinta fara fapte moarta este " ? deci o credinta dogmatica ortodoxa corecta la ce ajuta ? caci si dracii , e putin zis ca cred ortodoxia , ei stiu ca ortodoxia e adevarata ( nu doar cred ) , insa la ce le foloseste daca ei nu au pocainta si faptele credintei ? la ce ? la nimic , caci in fundul iadului se duc cu toata credinta ( stiinta lor ) lor ... dogma corecta nu mantuie pe nimeni de iad numai prin sine insasi , dogma numai ajuta la dobandirea harului , care singur ne mantuieste ; insa pe langa credinta mai trebuie si faptele pentru mantuire ...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 10:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 15:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 17:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 19:15:19