![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Era un post mai sus cu unul care ura habotnicii. Ce n-a inteles el probabil e ca pentru cei care sunt pe cale catre Hristos lumea asta este foarte ciudata, nu este pe "firea omului" |
|
|||
|
|||
![]()
"...în păcate m-a născut maica mea"(ps.5o)
Toți suntem născuți în păcat și toți suntem păcătoși.Iisus Hristos la Canaana-Galilei a binecuvântat nunta,deci relațiile dintre bărbat și femeie.Unii dintre acei care scriu aici tineri fiind sunt în afara realității.Te poți mântui și căsătorit fiind,sărutându-ți soția,făcând sex în zilele admise și după rânduiala creștină. Atunci când în relația dintre două persoane este acceptată prezența celui rău pentru a crea false senzații atunci lucrurile se complică și nu mai este nimic după placul și voia lui Dumnezeu. Sunt convinsă că unii vor înțelege ce vreau să spun...dar nu toți. Într-un cuplu adevărat odată cu trecerea timpului iubirea devine "mai presus de dorire" iar dacă nu se întâmplă așa cei doi nu sunt o familie creștină adevărată. |
|
|||
|
|||
![]()
Totusi de ce trebuie sarutul sa fie pe gura si nu pe obraz? Este aici o 'teologie' a unirii celor doi?
Cred ca s-a creat un cult si mistica artificiale ale cuplului. Ne place sa credem ca suntem semizei, ca tot ce facem e maret si misterios, când de fapt suntem niste fiinte banale. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, ai dreptate, dar la punctul final, despre sărut , sunt multe de spus. Sărutul poate îmbrăca multiple forme . Mă uitam la porumbei, la păsărele și la gingășia și tandrețea lor. Au și ele sărutul lor, afecțiunea lor, gingășia lor. Există sărut frățesc, care nu are legătură nici pe departe cu sărutul iubirii, al dragostei săvârșit în cuplu. Acum să fim cinstiți cu noi înșine, ne naștem cu așa ceva, sărutul , fie el și pe gură, este un dat, nu l-am inventat noi și nici nu o să-l putem vreodată interzice. El a fost, este si va fi cât va fi omul pe pământ. O sărutare frățească !
|
|||
|
|||
![]()
mi se pare exagerat spus ca o fata sarutata nu mai e fecioara sai ca o femeie care s-a sarutat fara sa fie casatorita trebuie sa primesca canonul malahiei....e prea mult, mult prea strict nejustificat.... pai daca nu ai voie nici un fel de apropiere cu viitorul sot de exemplu(si evenual nu ai voie nici sa-l vezi decat vreo 2 ore , de 3 ori pe saptamana si nici sa stai prea aproape de el ca cine stie...???) atunci cum sa-l mai cunosti? si poti sa te casatoresti cu un necunoscut? nu, nu cred... chiar nu pot sa cred ca Dumnezeul nostru milostiv ne va trimite in iad , sau ne va pedepsi aspru pe pamant doar pt ca ne-am sarutat inainte de casatorie
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai sarutul buze pe buze facut cu intentii fratesti e una si schimonosirea sarutului care se face cu schimb de fluide si intentii erotice nu e decat inventia Satanei pentru a pangari sarutul cel cast si frumos.
Da una era sarutul care se dadea dupa terminare Sfintei Liturghii buze pe buze si Sfantul Maxim Marturisitorul arata semnificatia aceluia. Alta e sarutul erotic care se face intre sot si sotie. Si altul e sarutul cu intentii necurate. Problema e ca sarutul la tineri daca se face poate sa ridice anumite pofte si de aceea e contraindicat inainte de casatorie. Asa si actul sexual e foarte bun daca se face pentru ca sa apara noi oameni in cadrul tainei Sfintei Cununii si e foarte rau daca se face pentru placere in afara cununiei. Ca doar Maica Domnului pe calea cea fireasca a fost conceputa si a primit pe Duhul Sfant pogorandu-se peste Dansa spre a o pregati pentru primirea lui Dumnezeu Cuvantul in preacuratul sau pantec. Pacatul stramosesc se curateste prin Sfantul Botez. Acum sarutul a fost scos pentru ca suntem noi necurati la suflet nu pentru ca e sarutul necurat. |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni se cunosc intre ei vorbind pentru ca sunt fiinte rationale.
|
|
|||
|
|||
![]()
si sunt perfect de acord cu parerea lui ory, cati din cei care dau cu asprime acest sfat l-au urmat si ei??? plus ca inuman...chiar mi se pare prea mult si atunci cand o dam in habotnicie riscam sa cadem in pacate mult mai mari...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarutul | Laurentiu | Generalitati | 70 | 08.08.2013 22:26:25 |
Sarutul frantuzesc | Colors | Generalitati | 44 | 24.05.2007 08:52:04 |
|