Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2009, 02:38:44
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul
mirelat, sincer postarile tale imi lasa senzatia ca n-ai deschis prea des Sfanta Scriptura. Fara suparare, iti suna cunoscut : "Cercetati Scripturile, ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine."
da, ai dreptate ca nu citesc Sf. Scriptura pe cat de des ar trebui, pentru ca am ajuns sa imi pierd timpul in fel si chip. de aceea eu una apreciez ff mult cand pot sa invat ceva concret de la cineva, mai ales daca se bazeaza pe experienta sa de viata ca si crestin, si nu pe ceea ce a citit el/ ea prin carti. Scriptura e vie, in unii din noi.

si ca sa revin la topic, ideea era de fapt ca aceasta curateniei excesiva a trupului a ajuns aproape un cult, il citez pe Andrei:

[COLOR=SeaGreen]"Ii vezi cum se scoala de dimineata , nu fac ochi bine si se arunca in dusuri, dupa care vin de la servici alta baie, mai transpira un pic si iar sar in mod obsesiv sa nu cumva sa aibe "ceva" transpiratie pe ei..."

[COLOR=Black]de asta s-a gandit omul sa caute daca exista si o explicatie biblica ptr asa ceva.[/COLOR][/COLOR] si nu vad de ce trebuia certat ptr asta, de unii induhovniciti.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 07:43:50
Anca-Miha
Guest

Thumbs up

Scriptura e vie in tine?
- Si cum se manifesta acest lucru?
- Si cum ai reusit acesta performanta?
Sunt uimita... Felicitari!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 09:02:38
mirelat
Guest

Implicit

nu ma refeream la mine cand am spus ca Scriptura e vie, ci la cei de la care am ce invata.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 09:24:57
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

ce sa zic mirelat ..... "Noi traim, noi nu citim!" - asta-i deviza cu care n-ai sa faci prea mare lucru si toata viata ai sa ramai tot in stadiu de dat raspunsuri la postari de genu "oare trebuie sa ne spalam?" si mai stiu eu care....
Cat despre Sfanta Scriptura, n-ai face rau s-o mai lecturezi si deasemenea sa citesti simultan talcuirile Sfintilor Parinti si apoi iti garantez ca o sa vorbim altfel :) si pe alte subiecte ... nu de alta dar citeste-o sa ai ce pune in practica, ca nu prea ai ce.
Cat despre mine ... de is de induhovnicit sau nu, nu sta in demnitatea mea de ortodox sa judec, Dumnezeu stie.
O duminica binecuvantata mirelat si tuturor.

Har si Pace de la Domnul!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 13:41:16
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
ce sa zic mirelat ..... "Noi traim, noi nu citim!" - asta-i deviza cu care n-ai sa faci prea mare lucru si toata viata ai sa ramai tot in stadiu de dat raspunsuri la postari de genu "oare trebuie sa ne spalam?" si mai stiu eu care....
Cat despre Sfanta Scriptura, n-ai face rau s-o mai lecturezi si deasemenea sa citesti simultan talcuirile Sfintilor Parinti si apoi iti garantez ca o sa vorbim altfel :) si pe alte subiecte ... nu de alta dar citeste-o sa ai ce pune in practica, ca nu prea ai ce.
Cat despre mine ... de is de induhovnicit sau nu, nu sta in demnitatea mea de ortodox sa judec, Dumnezeu stie.
O duminica binecuvantata mirelat si tuturor.

Prea multe observații pe minut, mai ales când majoritatea participă la Dumnezeiasca și Sfânta Liturghie ! ! ! ! ! ! !
Vechi 03.05.2009, 14:08:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Deci, practica fara reguli = haos. Asa am zis si eu.

Crestinismul, o religie a cartii??? Nu. Mai intai a fost credinta si apoi a fost consemnata.
Si eu, mai intai am crezut, apoi am citit. Si ca mine, multi...
Sa nu contrazicem, doar de dragul de a contrazice.
Păi , cam așa este ! Și regulile si semnele de circulație au apărut ca o necesitate pe măsură ce traficul a devint ceva real și problemele au apărut pe "traseu". Teoria e născută din practică și practica e susținută intru final de teorie.
Vechi 03.05.2009, 14:17:57
ClaudiuT's Avatar
Senior Member

Implicit

cristiboss56, Sfanta Liturghie incepe la ora 10:00 si se termina undeva pe la 11:30 .... mesajul a fost postat la alta ora...

Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 14:39:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cristiboss56, Sfanta Liturghie incepe la ora 10:00 si se termina undeva pe la 11:30 .... mesajul a fost postat la alta ora...

[COLOR=Red]Inseamna ca de la 8 la 12 , la Biserica la care mreg ( si nu numai ) , visam , meditam . . . . Sa fim seriosi.[/COLOR]
Vechi 03.05.2009, 18:29:26
ClaudiuT's Avatar
Senior Member

Wink

in fine, nu are nici o relevanta cu ce am spus eu ..... cat despre ce faci in Biserica, e problema ta strict personala si poate sa ramana ca atare. Dar daca totusi ai vrut sa ne-o faci cunoscuta si noua, nu ne incurca cu nimic... succes in continuare (nu mai fac observatii)

Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 19:12:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

E bine când , totuși , ajungi la o concluzie ceva mai înțeleaptă, cât despre Sfânta Biserică , ori și cum ar fi, Sfânta Slujbă de Duminică nu durează nici unde doar o oră și, cel puțin în Bisericile Ortodoxe. Cât despre observații, poți să le faci , dar nu încolți pe cel deja încolțit de altul, cum era cazul lui Mirela. Nu era nici pe de parte cazul ! ! ! Doamne ajută ! +

Har si Pace de la Domnul![/quote]
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
spalam miercurea si vinerea? steliana-steli Postul 2 12.08.2011 11:18:29
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27