![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am avut intentia te cert, ci mi-am exprimat doar regretul, ca niste oameni, care toata viata au fost ortodocsi, au ajuns la batranete sa renunte la religia lor pentru putina atentie. De cand am descoperit credinta ortodoxa, am inteles valoarea ei universala si mi se pare de neconceput sa renunte cineva la ea; nu vreau insa sa judec. Intr-adevar oamenii saraci inteleg deseori mai bine pe un alt nevoias; Dumnezeu lucreaza prin asemenea oameni, ca vecina ta. Niste exemple bune pentru noi toti. Sigur ca si ortodocsii au responsabilitate in calitate de oameni. Sa nu uitam totusi, ca ortodocsii se descurca de obicei singuri, daca nu au relatii de buna vecinatate cu cei din jur. Pe soacra-mea, locuind la bloc, o ajutau toti de pe scara. Anna, mi-ai adus aminte de bunica mea, care ma trimitea in copilarie la o batrana, originara din Casimcea, care locuia la etajul superior, ca sa-i duc zilnic mancare. Saraca era bolnava si vesnic in pat; rareori venea cineva pe la ea. Bunica mea era ortodoxa prin traire, dar nu a fost botezata niciodata; stia si tinea tot calendarul bisericesc; stia posturile, dezlegarile..ce stia era de la bunicul, care era ortodox si f credincios. Iata deci ca si ortodocsii ajuta; asa erau cel putin pe atunci. Lumea se multumea cu ce avea si mai avea si de dat... Numai acum am ajuns de nimic nu ne mai ajunge... iar altii chiar nu au. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu condam cultele NP , n-am nimic cu ele , dar sa stii ca atunci cand au posibilitatea sa faca ceva o fac....crezi ca nu sunt si batrani care sunt din temelie sectari ??? dar sa stii ca nu intotdeauna "fratii " ii viziteaza....atunci cand au posibilitatea sa faca o fapta prin care sa se laude o fac..., iar apoi arata cu degetu, si zic :vezi noi asa si asa, voi??? Si fariseii POSTEAU, se RUGAU, dadeau ZECIUIALA....dar apoi se si bateau cu caramida in piept...vezi pilda vamesului si a fariseului. Omul cu plapuma si-a luat plata...de ce nu l-a dus pe omul de afara in casa sa-i de-a un loc unde sa doarma....sa-i dea de mancarae....a.a.a nu , a iesit afara sa il vada lumea c e om este el... Iisus a spus :sa nu stie dreapta ce face stanga.. Sectarii umbla dupa fala si dupa lauda....ortodocsii nu se mandresc, sau poate nu au cu ce??? Bunicii tai vor da seama pt. faptul ca s-au lepadat de credinta...!!! Sa nu creada APOSTAZIATII ca nu v-a da seama pt. faptul ca se leapada de credinta pt. care multi oameni au murit, avem un caledar plin de ei... Oare ce vom spune in fata lui D-zeu la JUdecata, ca am calcat credinta cea dreptmaritoare ???????????? |
|
|||
|
|||
![]()
Geony, ma mira tonul tau!
Eu am dat acel exemplu pentru a nu spune direct: si NOI vom da seama cand cel de langa noi cade si se leapada de ortodoxie. Acum am spus direct! Si cu vecina mea.. pai tu crezi ca si-a dat plapuma din casa ca sa ma uimeasca pe mine?? (Era noaptea!! Cine sa o vada? Am vazut-o eu ca asa a vrut Dumnezeu: sa ma smereasca!!) Sa stii ca sunt multi oameni care fac fapte bune si le fac din inima!! (Eu nu spun ca ortodocsii nu fac nimic! Dar nici nu detin monopolul! Eu stiu ca ortodoxia este singura credinta adevarata.. sunt convinsa de asta!! Dar dincolo de asta, eu NU sunt mai buna decat un baptist sau un ateu!! Deschideti si voi ochii sa vedeti ca exista oameni extraordinari in jur.. daca doar judecati, cum veti putea sa-i iubiti???) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o vecina penticostala, nimeni nu a intrebat-o , si-mi spune ca de ce nu ma duc sa vizitez doi batrani (mosu e cam surd , iar baba e oarba) ca sunt fara de ajutor,...eu m-am dus si le-am dus de mancare- zicea vecina. Asa ca SECTARUL tot sectar este. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca vecina se va lauda sau nu!! Astea sunt doar presupuneri. Si din nou: ar insemna sa judec!! (Nici nu stiu ce credinta are vecina, dar nu e ortodoxa)
Sa admit ca "ei" se lauda.. Dar asta inseamna automat ca eu "judec"! Ca sa zic asa, sunt eu mai breaza? Parerea mea despre partea cu lauda e urmatoarea: sectele sunt organizate dupa principii moderne de marketing. Inclusiv "promovarea produsului". Nu stiu cat se lauda adeptii la nivel individual (am cunoscut baptisti care chiar ascund binele care-l fac..), dar isi promoveaza credinta (la modul: eram pacatos.. acum sunt mai bun etc..). De aici perceptia cu lauda! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
MANDRIA...bat-o norocu, e "VIRTUTEA" sectarului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o cunostinta .. cred ca e baptista (nu ma prea intereseaza, deci nu-mi amintesc exact). Cum ar fi sa auda asta din gura mea??!!! "sectarul tot sectar este" Nu este grosolan, jignitor?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"De omul eretic dupa prima si a doua mustrare sa te indepartezi"....cum as putea sa nu spun acele cuvinte? nu le vad jignitoare deloc...eu nu sunt o persona ecumenista, ii iubesc ca sunt si ei creatii a lui Dumnezeu-dar pana aici. Cand e vorba de credinta (eu pacatosul) nu pot sa-i accept (pe acesti "sfinti"). GRESESC??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Una este sa respingi credinta lor, cu totul altceva este sa respingi persoana. (sectarul este tot sectar.. se refera la persoana, nu la invatatura. Cred ca trebuie sa ne ferim de generalizari.. Comunismul, fascismul si alte ideologii satanice opereaza cu etichete si categorii!!). Apoi, gandeste-te si tu, daca omul acela eretic isi va parasi credinta.. se va duce.. unde? Va veni el la tine daca nu-i arati iubire??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce sa facem sa-i pupam pe frunte? Iti zboara ca niste fiare in gat. Sa stai de vorba cu ei ? Iti scot Biblia in fata... Cred ca trebuie sa gasesti o cale de mijloc...celei bland cu blandete sa te comporti, cu cel aspru sa fii mai dur... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|