Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2009, 20:47:32
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Si ce propui acum?Sa nu ne mai spalam?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 02:29:34
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Poate mai degraba sa nu transformam spalatul intr-un cult cum este practicat in multe tari spalate bine dar- paradoxal -pline de boli cumplite.

Ii vezi cum se scoala de dimineata , nu fac ochi bine si se arunca in dusuri, dupa care vin de la servici alta baie, mai transpira un pic si iar sar in mod obsesiv sa nu cumva sa aibe "ceva" transpiratie pe ei...dupa care 60% din ei se tin de nas si iau antihistaminice cu pumnul din cauza "sezonului" de alergii, hepatite ABC, si BOLI DE PIELE foarte multe lucru care in Romania nu vezi.

De exemplu in Ro, tara unde, conf unor statistici traditional se consuma cel mai putin sapun si pasta de dinti...nu exista atitia paduchi in mediul rural!!!!!! citi exista la New York sau Toronto in scoli!!!

Ceva ceva este adevarat in ceea ce fac parintii care nu se spala, exista.... o legatura in incidenta mare a bolilor si spalatul excesiv
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 02:30:58
Banned

Implicit

voiam sa spun... parintii - monahi
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 06:51:08
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ii vezi cum se scoala de dimineata , nu fac ochi bine si se arunca in dusuri, dupa care vin de la servici alta baie, mai transpira un pic si iar sar in mod obsesiv sa nu cumva sa aibe "ceva" transpiratie pe ei...dupa care 60% din ei se tin de nas si iau antihistaminice cu pumnul din cauza "sezonului" de alergii, hepatite ABC, si BOLI DE PIELE foarte multe lucru care in Romania nu vezi.

De exemplu in Ro, tara unde, conf unor statistici traditional se consuma cel mai putin sapun si pasta de dinti...nu exista atitia paduchi in mediul rural!!!!!! citi exista la New York sau Toronto in scoli!!!
Andrei presupun ca mesajul tau se doreste ironic (sfatul meu mai pune cite un smilie pentru cei din Ardeal ca mine care inteleg mai greu) pentru ca eu nu stiu care-i situatia paduchilor in strainatate dar pe cea a hepatitelor o stiu de o prea stiu! Inafara de hepatita A celalate doua B si C nu au treaba cu igena (se iau fie prin singe/sex prima fie prin singe a doua) indiferent de curatenia tegumentelor. Iar in privinta hepatitelor Romania bate toate recordurile!!!!!
In privinta bolilor de piele ai tu un pic de dreptate (la piele nu-i place apa) dar inafara igenei excesive stressul joaca un rol hotaritor!
La fel cu alergiile, un pic de dreptate ai, prea multa curatenie inca din copilarie face ca sistemul imun sa fie "lipsit de cunostinte" dar asta deocamdata e o teorie stiintifica eu o prefer pe cea care da vina pe chimia folosita fara discernamint peste tot.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2009, 18:24:20
nutzy
Guest

Implicit oare trebuie...?TREBUIE!

Sigur ca TREBUIE! -Sa ne spalam,sa mancam, sa lucram,sa dormim ,SA NE RUGAM SI SA II MULTUMIM DOMNULUI!
Si in BIBLIE se vorbeste de imbaierea trupului....,in in plus mai incape vorba cand trupul nostru are peste 70 la suta apa?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 00:05:49
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Citeste in cartea Eclesiastului, acolo explica pentru toti care au indoieli in domeniu. Cat despre ce au scris Evanghelistii, cred ca asta ar fi ultimul lucru pe care l-ar fi scris, cand a facut baie Mantuitorul, cat de rar si cat de des. Fratilor, Sfintii Evanghelisti au vrut sa arate cate o latura sau o trasatura a Mantuitorului fundamentala.
spre exemplu: Tema fundamentala in Evanghelia dupa Matei este Imparatia Cerurilor...

Har si Pace de Domnul!

ps: Cand mai puneti cate o intrebare, fiti mai atenti, pentru ca ea arata cultura celui ce o pune....
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 00:49:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul

ps: Cand mai puneti cate o intrebare, fiti mai atenti,....
Oh, da! Asemenea intrebari devin obsesive din cauza aparentei lor lipse de logica. As mai da un exemplu de topic asemenator: "Unde pot gasi un pustnic?"
Iertare, daca v-am suparat, dar de multa vreme imi stau acest titluri pe suflet... si multumesc, Claudiu, ca ai adus vorba de spre acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 01:28:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ClaudiuT Vezi mesajul
spre exemplu: Tema fundamentala in Evanghelia dupa Matei este Imparatia Cerurilor...

Har si Pace de Domnul!

ps: Cand mai puneti cate o intrebare, fiti mai atenti, pentru ca ea arata cultura celui ce o pune....

Nu stiu daca se trateaza de cultura celui care posteaza, sau niste sugerimente care pot fii interpretate cu totul altfel.

Pai Mantuitorul nu a spalat picioarele ucenicilor?
Vechi 02.05.2009, 02:38:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Nu stiu daca se trateaza de cultura celui care posteaza, sau niste sugerimente care pot fii interpretate cu totul altfel.

Pai Mantuitorul nu a spalat picioarele ucenicilor?
Da, Nina dar nu a facut-o pentru a le spala de mizerie
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 17:18:55
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Bineinteles ca n-a facut-o pentru ca ar fi fost murdari .... dar citeste un pic mai atenta si vei vedea ca nici ucenicii n-au inteles nimic din acest gest din partea Mantuitorului, ma rog aici e alta discutie si ne abatem.

Si chiar, din pacate, o intrebare determina cultura celui ce o pune, de asta trebuie sa fin atenti, si sa nu ne suparam daca suntem criticati, am mai spus si pe alt topic.

Dar problema spalatului cred ca isi gaseste raspuns in etica omului, dar daca mai tinem cont si ca trupul nostru este "templul lui Dumnezeu si Duhul lui Dumnezeu" (1Cor. 3:16) locuieste in noi, cred ca avem motiv in plus sa ne grijim de igiena noastra.

Har si Pace de la Domnul!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
spalam miercurea si vinerea? steliana-steli Postul 2 12.08.2011 11:18:29
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27