![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ce propui acum?Sa nu ne mai spalam?
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate mai degraba sa nu transformam spalatul intr-un cult cum este practicat in multe tari spalate bine dar- paradoxal -pline de boli cumplite.
Ii vezi cum se scoala de dimineata , nu fac ochi bine si se arunca in dusuri, dupa care vin de la servici alta baie, mai transpira un pic si iar sar in mod obsesiv sa nu cumva sa aibe "ceva" transpiratie pe ei...dupa care 60% din ei se tin de nas si iau antihistaminice cu pumnul din cauza "sezonului" de alergii, hepatite ABC, si BOLI DE PIELE foarte multe lucru care in Romania nu vezi. De exemplu in Ro, tara unde, conf unor statistici traditional se consuma cel mai putin sapun si pasta de dinti...nu exista atitia paduchi in mediul rural!!!!!! citi exista la New York sau Toronto in scoli!!! Ceva ceva este adevarat in ceea ce fac parintii care nu se spala, exista.... o legatura in incidenta mare a bolilor si spalatul excesiv |
|
|||
|
|||
![]()
voiam sa spun... parintii - monahi
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In privinta bolilor de piele ai tu un pic de dreptate (la piele nu-i place apa) dar inafara igenei excesive stressul joaca un rol hotaritor! La fel cu alergiile, un pic de dreptate ai, prea multa curatenie inca din copilarie face ca sistemul imun sa fie "lipsit de cunostinte" dar asta deocamdata e o teorie stiintifica eu o prefer pe cea care da vina pe chimia folosita fara discernamint peste tot. |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca TREBUIE! -Sa ne spalam,sa mancam, sa lucram,sa dormim ,SA NE RUGAM SI SA II MULTUMIM DOMNULUI!
Si in BIBLIE se vorbeste de imbaierea trupului....,in in plus mai incape vorba cand trupul nostru are peste 70 la suta apa? |
|
||||
|
||||
![]()
Citeste in cartea Eclesiastului, acolo explica pentru toti care au indoieli in domeniu. Cat despre ce au scris Evanghelistii, cred ca asta ar fi ultimul lucru pe care l-ar fi scris, cand a facut baie Mantuitorul, cat de rar si cat de des. Fratilor, Sfintii Evanghelisti au vrut sa arate cate o latura sau o trasatura a Mantuitorului fundamentala.
spre exemplu: Tema fundamentala in Evanghelia dupa Matei este Imparatia Cerurilor... Har si Pace de Domnul! ps: Cand mai puneti cate o intrebare, fiti mai atenti, pentru ca ea arata cultura celui ce o pune.... |
|
|||
|
|||
![]()
Oh, da! Asemenea intrebari devin obsesive din cauza aparentei lor lipse de logica. As mai da un exemplu de topic asemenator: "Unde pot gasi un pustnic?"
Iertare, daca v-am suparat, dar de multa vreme imi stau acest titluri pe suflet... si multumesc, Claudiu, ca ai adus vorba de spre acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca se trateaza de cultura celui care posteaza, sau niste sugerimente care pot fii interpretate cu totul altfel. Pai Mantuitorul nu a spalat picioarele ucenicilor? |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Nina dar nu a facut-o pentru a le spala de mizerie
|
|
||||
|
||||
![]()
Bineinteles ca n-a facut-o pentru ca ar fi fost murdari .... dar citeste un pic mai atenta si vei vedea ca nici ucenicii n-au inteles nimic din acest gest din partea Mantuitorului, ma rog aici e alta discutie si ne abatem.
Si chiar, din pacate, o intrebare determina cultura celui ce o pune, de asta trebuie sa fin atenti, si sa nu ne suparam daca suntem criticati, am mai spus si pe alt topic. Dar problema spalatului cred ca isi gaseste raspuns in etica omului, dar daca mai tinem cont si ca trupul nostru este "templul lui Dumnezeu si Duhul lui Dumnezeu" (1Cor. 3:16) locuieste in noi, cred ca avem motiv in plus sa ne grijim de igiena noastra. Har si Pace de la Domnul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
spalam miercurea si vinerea? | steliana-steli | Postul | 2 | 12.08.2011 11:18:29 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
oare.. | ioanhodean | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 22.07.2008 11:32:27 |
|