Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2009, 00:38:30
Anca-Miha
Guest

Implicit

E regretabil ca au loc asemenea lupte pentru posturi in strainatate si presupun ca si in tara.
Oare ce exemplu mai sunt acestia pentru noi muritorii?!? Exemplu de politica de cadre.
Am inteles ca asemenea lucruri se petrec si astazi in Bucuresti si in alte orase.
Divide si...
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 00:54:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Da, pentru ca incet-incet preotii cu duh sfant sint inlocuiti cu ceilalti...scrie in Apcalipsa...vremurile de pe urma...

Parerea mea este ca politica religioasa si religia=ortodoxia in sine, nu au nimic in comun una cu alta....

Si atunci eu zic: ori sintem ortodocsi, ori facem politica religioasa.
Vechi 02.05.2009, 01:01:57
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Totusi am gasit ceva despre fratele dansului, Parintel Gheorghe Ionascu d ela Viterbo-Italia in nordul Romei:

http://doxispraxis.wordpress.com/200...ia-de-viterbo/
Vechi 02.05.2009, 01:22:29
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Aici este lista contacteleor din Italia, pentru parohiile ortodoxe:
http:// www.it-si-ro.com/pagini-auri...rthodoxa6.html

Nici unul dintre preotii pe care-i cunosteam eu, cu duhul sfant, nu ami este pe lista...
Singurul ramas este Parintele Gheorghe Ionascu.
Vechi 02.05.2009, 01:59:51
Anca-Miha
Guest

Implicit

...atunci poti intreba de Pr. Juvenalie. Acum parca am vrea si noi sa stim ce s-a intamplat cu dumnealui...
Reply With Quote
Vechi 10.05.2009, 04:06:52
venypad venypad is offline
Banned

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Nici unul dintre preotii pe care-i cunosteam eu, cu duhul sfant, nu ami este pe lista...
Singurul ramas este Parintele Gheorghe Ionascu.[/quote]

Aceasta se datoreaza faptului ca Episcopul Siluan, vrednicul de denigrat si de injosit cum au facut jurnalistii cu arhiepiscopul Teodosie, referitor la luarea de mita... Ep. Siluan a cautat lucrul personal, cum de altfel cauta toti preotii actuali ai eparhiei sale, cum mai este unul la Milan...
Siluan nu a avut nevoie de preotii buni, ci de cei rai si slabi duhovniceste....cred eu, pentru a parea dansul mai bun decat altii.
Acum sa nu credeti ca am ceva cu omul, fereasca-ma Dumnezeu. Insa, ma doare inima ca a facut in asa fel sa-l determine pe Juvenalie sa... faca pasul de a parasi randuiala. Daca Siluan nu facea ce a facut, fiti siguri ca Italia era o a doua capitala a Ortodoxiei, dupa Romania. Dar, daca omul este facut din pamant, tot la cele alcatuite din pamant trage. Chiar daca mitra, omoforul, sacosul si cârja nu-s din pamant... spre ele ravnind, a dobandit cele de sub pamant!
Juvenalie Ionascu a fost si este si va fi unul dintre marii teologi ai Ortodoxiei romanesti, care nu ne-a facut de râs pe nicaieri in lume! Ca Siluan.... "tara-i plina"; dar ca Juvenalie, sunt putini. Sa zicem ca l-ar ajunge domnii Dan Puric, Danion Vasile, si altii ca ei; insa, al depasi pe Juvenalie, nu cred ca voi trai sa vad asa ceva. Cine la cunoscut stie despre ce este vorba.
Doamna Nina cand a aflat ca parintele Juvenalie Ionascu s-a retras definitiv, a ramas socata! Vestea ar fi coincis cu urmatorul exemplu: "S-a retras parintele Justin Parvu din Manastire si s-a casatorit". Ei bine, stim cu totii ca el nu ar mai face asa ceva, mai ales ca are 90 de ani. Insa, cam aceeasi uimire si tristete de a auzi acest lucru, au avut credinciosii sustinatori i parintelui Juvenalie Ionascu.
Subcontextul... doare si mai mult!

Veniamin Ilie
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 02:31:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Divide si...
Anca aici chiar nu se potriveste divide et impera... conspiratia universala de a divide pe episcopul plimbaret Siluan de parintele Juvenalie( care sunt curios oare ce nationalitate o fi? )nu-si are locul aici... cum ai spus si tu este bataie mare pe parohii "la gata" mai ales in Italia care recent a ajuns la peste 1 000 000 de romani care muncesc pe bani!!!...deci trage si tu concluziile daca tot masonii sunt de vina sau este cu totul altceva la mijloc
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 02:39:45
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Parintele Juvenalie este roman get-beget, calugar in Curtea de Arges la Sf Calinic!

Nu are importanta citi romani sint acolo la munca, in Italia, faptul este ceea ce se intimpla cu preotii acolo?! Sint eliminati si adusi noi preoti, cine stie care o fii metoda selectionarii lor.
Dar cum ziceam, asta este politica religioasa, nu religie propriu-zis.
Vechi 02.05.2009, 02:43:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Interesant, eu nu am mai auzit un asemenea nume mic sau de botez in viata mea...ma gindeam ca poate este aroman sau ceva sirb, albanez sau bulgar.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2009, 02:46:40
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu, nu este.
Este 100% roman.

Tu ai auzit de preotul Juvenalie, mentionat in Acatistul Sfintei Nina?

Acest nume i-a fost conferit in timpul calugariei.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
parintele iustin si parintele proclu cosmin95 Generalitati 48 01.03.2010 17:25:58
Parintele Parintele Iustin Parvu ClauCioc1969 Intrebari utilizatori 2 10.02.2010 14:10:10
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26
Parintele Gavriil StoicaFlorina Stiri, actualitati, anunturi 2 26.08.2008 07:52:56
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47