Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2009, 16:44:24
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Iarta-ma ca ma bag asa in seama, dar doresc sa-mi raspunzi la o intrebare:
Ma bucura faptul ca ai cautat (ceva) pe la mai multe confesiuni religioase. Dar ceea ce ai cautat e ceva ce cauta sufletul tau (pacea) sau cautai tu ca individ un loc in care sa fii respectat, ascultat, un loc in care sa nu fii judecat?
Pentru ca daca nu ai cautat cu sufletul, s-ar putea sa ai o surpriza mai tarziu, pentru ca atunci cand cauti alinare langa oameni devii cam dependent de ei.
Ti-am spus acestea uitandu-ma pe ce criterii ai facut alegerea si mai gandeste-te la un lucru: Daca parintii tai mai spun uneori lucruri cu care tu nu esti de acord, sau poate nu le intelegi la momentul acela, asta nu inseamna ca iti alegi alti parinti care sa fie de acord cu tine.

Numai bine!
Povestea cautarilor mele este mult mai lunga. Nu aveati cum sa va dati seama pe ce criterii am facut alegerea.

Am cautat raspunsuri la niste intrebari (cine suntem? de unde venim? incotro mergem? care este rostul nostru? etc). Am gasit ceva cat de cat multumitor in scrierile orientale. Dar, cand am luat contact cu Sfanta Scriptura, practic am fost coplesit. Aceasta Carte a avut un impact puternic asupra gandirii si vietii mele.

Am inceput sa caut biserica, care respecta cel mai fidel Cuvantul lui Dumnezeu. La un moment dat am ajuns intr-un soi de deznadejde. Nici una din bisericile prin care umblasem nu respecta indeajuns Cuvantul lui Dumnezeu. Imi ziceam in gluma ca voi infinta eu "biserica lui Vasile"(numele meu), care va respecta intru-totul Sfanta Scriptura. Practic, hotarasem sa merg la o biserica (nu prea avea importanta care), sa fac un botez la maturitate (simteam o nevoie stringenta sa fac un legamant personal cu Domnul), si apoi sa-mi vad de treaba mea, nefacand parte din nici o biserica. Dumnezeul Scripturii imi era indeajuns. In clipele acelea m-am rugat mult Domnului sa ma calauzeasca. Intr-o seara am receptionat un post de radio religios. Se vorbea foarte limpede, practic si frumos, ca dupa Sfanta Scriptura. Numai ca cei care vorbeau la acel posta de radio nu-si declinau identitatea. Cu greu am reusit sa aflu cine sunt, din ce grupare religioasa fac parte. Le-am vizitat biserica si acolo am ramas. Cred ca am gasit biserica pe care o cautam.

Vorbeati ceva de oameni. Nu am primit nimic din ce aminteati din partea lor. M-am lovit de raceala tinerilor din aceasta biserica (nu in toate se petrece acest lucru). Cautam prietenia lor si nu puteam sa ma lipesc de ei. Erau cu facultati, aveau pregatire superioara (vorbeau limbi straine, cantau la mai multe instrumente muzicale,etc.) si nu eram de categoria lor. Si altele. Pot spune, ca in mare parte oamenii m-au dezamagit. Eu am cautam Adevarul, nu m-am uitam la fata oamenilor.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15