Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2009, 13:57:55
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=red]Eu[/COLOR] [COLOR=red]fiind[/COLOR] in[COLOR=red] concediu medical[/COLOR] (bmb)
Sanatate Marius , , si refacere grabnica -banuiesc ca ai o problema de sanatate ,de aceea esti in concediu medical .
Am si eu o ,,slabiciune ,, pentru Apostolul Toma ...cand am citit prima data despre atitudinea lui , m-am pus in locul lui ..si ,
Doamne iarta-ma ,
l-am inteles si l-am simtit aproape si tare mi-era teama ca as fi facut la fel, in locul lui .
Asa -s unii oameni cand au posibilitatea sa verifice ceva ,..o fac ! Totul a fost cu voia Tatalui ..pana si ,,necredinta ,, lui Toma ...
Si-apoi nu Toma e problema ca [COLOR=purple]a vazut si a crezut[/COLOR] mai rau de cei
ce-au vazut si ...n-au crezut.
Vechi 27.04.2009, 14:48:13
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Titlu de tot râsu', titlu în bătaie de joc. Cum e posibilă o asemenea exprimare? Un titlu trebuie să transmită o idee ori ce-ar trebui să înțeleg eu din titlul de mai sus? E absurd și nimeni nu se sesizează...[/COLOR]
Multumesc. Asa se intampla cu cei care nu sunt acomodati cu antinomia sau paradoxul. Ratiunea ta autonoma n este departe de taina- acolo unde nu exista contrarii.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2009, 20:37:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sfantul Apostol Toma prin necredinta cea buna ajunge sa marturiseasca atat dumnezeirea cat si omenitatea lui Hristos- Domnul meu si Dumnezeul meu. Aceasta marturisire de credinta va fi aprofundata si formulata de catre Biserica la sinodul IV ecumenic- Calcedon-451.
Cu voința ne atingem de Domnul prin săvârșirea faptelor bune, în dragoste și smerenie. Iar cu sufletul și cu trupul ne hrănim și ne unim mistic cu Hristos Mântuitorul prin Sfânta Împărtășanie, care este cea mai înaltă cale de unire a noastră cu Hristos, fără de "Care nu ne putem mântui".
Să ne bucurăm pentru Înviere, să ne bucurăm pentru mărturisirea de credință a lui Toma și " să ne rugăm lui Dumnezeu ca și ceilalți îndoielnici în credință și doritori de semne și minuni, să mărturisească și ei pe Hristos împreună cu Apostolul Toma".
Vechi 28.04.2009, 19:27:23
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cu voința ne atingem de Domnul prin săvârșirea faptelor bune, în dragoste și smerenie. Iar cu sufletul și cu trupul ne hrănim și ne unim mistic cu Hristos Mântuitorul prin Sfânta Împărtășanie, care este cea mai înaltă cale de unire a noastră cu Hristos, fără de "Care nu ne putem mântui".
Să ne bucurăm pentru Înviere, să ne bucurăm pentru mărturisirea de credință a lui Toma și " să ne rugăm lui Dumnezeu ca și ceilalți îndoielnici în credință și doritori de semne și minuni, să mărturisească și ei pe Hristos împreună cu Apostolul Toma".
Vrednic esti tu, Cristiane, de fapte bune.Cu dragoste si cu smerenie ai pus punct multor discutii pe tema data, care nu au lamurit lucrurile ci au intunecat putin zilele ce au urmat saptamanii luminate.
Vechi 28.04.2009, 20:02:35
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
Vrednic esti tu, Cristiane, de fapte bune.Cu dragoste si cu smerenie ai pus punct multor discutii pe tema data, care nu au lamurit lucrurile ci au intunecat putin zilele ce au urmat saptamanii luminate.
Vrednică ești mai mult decât mine, de mă judeci. Eu ăsta sunt , în vrednicia ta, te rog să te rogi pentru mine, sau să arunci piatra prima.
Vechi 28.04.2009, 20:04:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vrednică ești mai mult decât mine, de mă judeci. Eu ăsta sunt , în vrednicia ta, te rog să te rogi pentru mine, sau să arunci piatra prima.
Să ne bucurăm că pentru noi a venit Iisus , iar îndreptarea va fi și-n ceasul al 13-lea, El ne va ierta pe toți .
Vechi 28.04.2009, 20:10:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Să ne bucurăm că pentru noi a venit Iisus , iar îndreptarea va fi și-n ceasul al 13-lea, El ne va ierta pe toți .
Vorba lui Marius, cine a apucat să-L iubească pe Dumnezeu, nu va da înapoi, cu toate păcatele și greșelile făcute cu gândul, cu vorba sau cu fapta, pentru că El ne știe neputința noastră, și nu ne cere mai mult decât putem duce. Cea mai lină și monotonă viață , o au ateii și hulitorii, dar aici și nu sunt de invidiat , ci dinpotrivă.
Vechi 28.04.2009, 20:15:27
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Imi pare rau , te rog sa ma ierti daca te-am suparat.Folosind cuvantul "vrednic" nu am vrut decat sa apreciez raspunsul tau la care m-am referit.Iarta-ma , te rog!Varsta isi spune cuvantul!
Vechi 28.04.2009, 21:44:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
Imi pare rau , te rog sa ma ierti daca te-am suparat.Folosind cuvantul "vrednic" nu am vrut decat sa apreciez raspunsul tau la care m-am referit.Iarta-ma , te rog!Varsta isi spune cuvantul!
[COLOR=DarkOrange]Dar, nu m-am suparat, dar nu sunt Vrednic, ci ma lupt pentru speranta in a atinge,Vrednicia ,dar din pacate-i cale lunga pana acolo. Forte lunga. [/COLOR]
Vechi 10.04.2010, 17:59:40
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Mantuitorul Hristos primeste credinta si marturisirea lui Toma, spunandu-i: "Pentru ca M-ai vazut, Tomo, ai crezut; fericiti cei ce n-au vazut si au crezut". Prin aceste cuvinte, Mantuitorul Hristos ne arata tuturor intaietatea credintei in actul mantuirii, de care depinde fericirea noastra vesnica. Cu aceasta, El a fericit pe cei care, ca si noi, peste veacuri si milenii, vor crede fara sa-L vada in trup si fara sa puna mana in semnele ranilor Lui. in adevar, cum a spus mai tarziu Sfantul Apostol Pavel: "Credinta este adeverirea celor nadajduite, dovada lucrurilor nevazute"(Evrei 11, 1), ea este, cu alte cuvinte, o nazuinta spre obiectul descoperirii tuturor functiilor noastre sufletesti, activate sau actionate de Harul Dumnezeiesc.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Apel ptr. Alexandru Toma Laura19 Umanitare 43 10.06.2014 16:01:50
Necredinta diador Generalitati 26 27.04.2012 18:21:10
Parintele Toma Gherasimescu emilianbogdan Intrebari utilizatori 0 26.03.2012 20:03:53
Apostolul Toma - un indoielnic? costel Generalitati 20 03.05.2011 17:08:48
perioade de necredinta Dia20_diana Generalitati 27 10.03.2008 18:51:25