![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O scurta completare, ca sa nu fiu inteles grestit. Nu am inclus la partea liturgica, postul si rugaciunea. Acestea sunt aspecte ale credintei si trairii crestine de zi cu zi. Insusi Mantuitorul ne da invataturi despre post, milostenie si rugaciune (Matei cap.6)
|
|
||||
|
||||
![]()
Pana la aparitia primei scrieri a Noului Testament nu exista viata liturghica?? Cum se desfasura aceasta??? Daca nu recunosc valoarea Sfintei Traditii cred ca voi fi nevoit sa inventez sau sa presupun. Scrierile Noului Testament sunt ocazionale si s-au nascut dintr-o necesitate misionara, ca raspunsuri scurte si concise la problemele existente in comunitatile respective.
|
|
|||
|
|||
![]()
Georgeval, te rog sa ne spui, caci nici eu nu stiu, cum s-a ajuns la biblia, in forma actuala. Cum s-au ales capitolele. Poate ca stiind acest lucru facem un pas mai departe.
|
|
|||
|
|||
![]()
e cam mult de spus despre canonul Noului Testament. cel mai bine e sa cauti pe net. Canonul Noului Testament s-a definitivat abia in secolul 4 cand a ajuns la forma de astazi cu 27 de carti canonice.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma gandeam ca ar putea fi un element pe care se poate construi la acest topic. |
![]() |
Tags |
biserica ortodoxa |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Care este credinta adevarata? | gpalama | Biserici Protestante | 51 | 27.01.2013 18:10:24 |
|