![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Razvan, Tu poti spune si crede ce si cum doresti. Inanite de a chema pe cineva eretic, sau cum vrei tu, poate ca este bine sa avem iubire fata de apropapele. Asta a predicat Mantuitorul, nu improscare cu noroi ca si fariseii. In primul si nu in ultimul rand, in tarile straine, catolicii ajuta ortodocsii dindu-le biserici und ese poate face slujba ortodoxa. Pai asa le multumim noi? Tu crezi ca este crestineste? Eu, nu. Ideea era ca noi, ar trebui sa ne vedem de treaba noastra, si sa fim recunoscatori cind cineva de alta credinta ne ajuta, poate mai luam si cite un exemplu bun, in loc de a pizmui, a barfi, a vorbi pe la spate, a ura, a subestima un ajutor primit ( toate placeerile satanei de fapt sint astea), sa ne vedem de credinta noastra. Daca aceast acredinta este dreapta, nu am face lucruri din astea. In biblie scrie ca falsii profeti, cei mincinosi, vor fii multi spre sfarsit. Iisus spune: "Sa nu-i credeti"! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce Biserica ortodoxa nu e prozeilitsta? Pentru ca crede in posibilitatea mantuirii celorlalti. Numai adventistii si alte secte cred ca numai ei se vor mantui. Cunosc multi catolici care ma depasesc pe line in traire crstina. Adica cum, eu o sa ma mantuiesc ca am pasaportul de botez ortodox, iar ei o sa se parpaleasca in iad? :-) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Redau o propozitie din "Manualul doctrinelor biblice A.Z.S": [SIZE=3]"Adventistii de ziua a saptea nu sustin ca ei ar fi singurii credinciosi sinceri de pe pamant... Dumnezeu mai are si alte oi pe care le recunoaste ca apartinand de poporul Sau" (cap. Biserica ramasitei, pag. 171)."In jurul nostru mai sunt suflete sincere, care traiesc conform luminii primite de ei din Cuvant... Domnul, in harul Sau, ii recunoaste ca apartinand poporului Lui"[/SIZE] (pag. 173). Chiar la prima predica adventista la care am asistat, pastorul m-a surprins (in mod placut) cu o afirmatie. Redau spusele sale:"Dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta confesiune religioasa...". Nu este frumos sa faceti afirmatii gratuite referitoare la credinta unor oameni, mai ales ca sunt si defaimatoare. |
|
|
|||
|
|||
|
Comportamentul tipic al paranoicului este de a relua la nesfârșit aceleași teme expirate.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu am reluat-o pentru dvs. Poate "Fani71" nu cunoaste acest aspect.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se pare ca ai mare dreptate, frate Mihaile, in ce priveste atitudinea unor sectanti care crezandu-se mantuiti in credinta lor de import din S.U.A. incearca cu o insistenta demna de o cauza mai buna sa ne impuna ideea ca nu numai la noi, Ortodoocsii, exista mantuire, ci si in sectele lor. Au un comportament tipic de fanatici religiosi. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar scuza-ma, Razvan, ca iti zic: tu ce comportament crezi ca ai cand insulti lumea si spui sus si tare ca toti vor se parli in iad in afara de noi, ortodocsii? |
|
|
|||
|
|||
|
Razvan face bine ca ne aminteste ca Ortodoxia reprezinta dreapta credinta, iar celelalte culte sunt eretice (inclusiv catolicismul). asta nu e o jignire la adresa nimanui. nu are nici o legatura cu optiunea personala a fiecaruia. dar, daca suntem ortodocsi, nu putem crede altfel.
de ce va inselati crezand ca asta e o forma de ura fata de oamenii de alta credinta? ortodoxia ne invata iubirea, este definitia fundamentala. iubirea si nejudecarea, intelese deplin, asa cum ni le arata Mantuitorul nostru. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai am si arsa sursa: unii din elevii mei de aici (armeni) mi-au zis ca le-au spus unii adventisti care veneau la usa sa incerce sa-i converteasca. Daca nu oi confunda eu. In caz ca esti adventist: Nu sunt de acord ce zice razvan m. Este alegerea ta si calea ta, si nu are dreptul nimeni sa te insulte pentru ea. Din cate inteleg te-am suparat foarte tare, sau poate am inteles gresit, daca citezi fraza cu paranoiacii care repeta la infinit aceleasi lucruri. Nu am vrut sa supar pe nimeni, dar poate am scris cam mult, ce-i drept. Nu mi s-a parut ca ma repet, dar cine stie? deci, te rog sa ma ierti daca te-am suparat. Mi se pare ca pe forumul asta sunt cam multe insulte si cuvinte grele aruncate in toate partile pentru un sit crestin.. Nu ar fi bine sa discutam mai cu calm? |
|
|
|||
|
|||
|
Imi cer scuze daca pun o intrebare indiscreta,sunteti cumva cintaret de muzica crestina?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|