![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
eram mai mica si l-am intrebat pe tati : de ce exista D-zeu ?
tati mi-a raspuns : daca D-zeu nu ar mai exista ,nimeni nu ar mai avea frica de nimic,si nimeni nu ar mai respecta viata ! D-zeu exista pentru ca noi sa nu ne mai simtim singuri ! sau D-zeu exista ca noi sa avem la cine sa ne rugam etc Eu nu stau sa caut o explicatie ,pentru mine conteaza ca D-zeu exista ,ca ma iubeste ,ca niciodata nu a uitat de mine ,desi eu am crezut ca a uitat!
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]()
Cum toate lucrurile nu au scop fara Dumnezeu asa si Dumnezeu nu are scop fara lucruri.Inteligenta superioara numita Dumnezeu va fi din totdeauna,e ca si cum ai intreba ,de ce cerul e albastru?De ce plantele sunt verzi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Scop= 1. v. cauză. 2. menire, obiectiv, rol, rost, sens, țel, țintă, (pop.) noimă........
Scopul existentei lui Dumnezeu este sa dea sens restului. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca spui ca lupti pentru o cauza nobila, in aceasta situatie, cuvantul cauza este sinonim cu scop. In rest, insa, sinonimia nu functioneaza. De aceea exista propozitii circumstantiale de scop si de cauza care se diferentiaza clar.
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta ar insemna ca existenta lui Dumnezeu este supusa necesarului sau determinismului, n-ar fi o existenta libera. Un Dumnezeu absolut, desavarsit are o existenta libera. Nu tinde spre ceva Dumnezeu, nu cunoaste progres ESTE DESAVARSIT.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru om scopul vietii este un lucru destul de important si viata lui dureaza cateva decenii.
Cred ca e groaznic sa traiasca cineva o eternitate fara vreun scop. |
|
|||
|
|||
![]()
Broastele testoase traiesc chiar si sute de ani .
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu este totul, totalitatea existentei si totodata Viu, personal, rational. Iar existenta este infinita, a crede ca e finita e un nonsens.
În aceasta sta maretia existentei la care este chemat omul, ca niciodata nu vom sti destul despre Dumnezeu, ca mereu vom înainta în cunoasterea Lui, dupa ce vom pleca din aceasta viata.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Argumentele in privinta existentei lui Dumnezeu | bogdan81 | Biserica Romano-Catolica | 125 | 08.06.2015 00:00:45 |
Care este scopul vietii? | amatyyy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 53 | 23.05.2013 20:57:02 |
In ce consta esenta existentei umane? | amatyyy | Umanitare | 8 | 27.12.2012 02:59:52 |
Despre miza uitata si scopul adevarat al insesi existentei noastre | NECTARIE | Generalitati | 0 | 02.01.2011 12:06:01 |
Care este scopul credintei pentru voi si ce repezinta mantuirea? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 74 | 09.06.2009 12:17:58 |
|