![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne-ajuta! Am citit cele scrise de tine de mai multe ori pentru ca textul, sora draga, imi pare ca, paradoxal, se vrea pro smerenie dar, cere si confirmare pentru cateva fatete ale mandriei. Mi-ai adus aminte de unii oameni care imi explicau ca exista Dumnezeu, Iisus Hristos, Maica Domnului, sfinti, ingeri, Rai dar spuneau ca nu exista Iad. Cam asa suna si textul tau: sa fim smeriti, dar si un pic mandri. Nu prea se potriveste... Nu putem expedia un subiect atat de vast ca smerenia intr-un biet reply si de aceea o sa ma refer numai la aspectele din prima jumatate a textului. Un prim ghid de smerenie pentru mine sunt capitolele 5-6-7 din Matei. Aici Iisus Hristos nu spune sa purtam haine ponosite dar spune sa nu punem pret pe ele. Nu spune sa ceri suturi, dar spune ca daca primesti vreunul sa nu raspunzi cu aceeasi moneda, chiar daca asta te va scadea in ochii colegilor tai si vei pierde asa-zisul lor respect. Caci dincolo, fiecare va da socoteala pentru ce a facut el si nu pentru ce fac sau gandesc altii in raport cu el. Nu cred ca Dumnezeu ne-a dat puterea de a crea si a admira FRUMOSUL pentru a ne urati, sau pentru ca sa umblam murdari si neingrijiti. Ar trebui sa deprindem arta de a gasi frumosul in simplitate si curatenie. Si, nici nu cred ca Se bucura cand ne vede excesiv procupati de aspectul exterior si neglijenti cu forul nostru interior. Oricum, lumina sau rautatea din sufletul unei persoane isi pun amprenta pe fata acesteia, pe gesturile si mimica ei. Si nu poate persoana sa le ascunda indiferent de hainele pe care le poarta. De asemenea, eu incerc sa tin capul plecat in fata Lui pentru ca asa simt si pentru ca ma stiu un mare pacatos. Si nu cred ca o sa fiu mai smerit daca o sa merg adus de spate si cu privirea in pamant pe strada sau la munca. Intr-o lume din ce in ce mai egocentrista incercarea de a te smeri este un proiect de uzura si este cu atat mai usor cu cat lepadarea de sine, dragostea de Dumnezeu si dragostea de aproape ni le insusim firesc. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre umilinta si smerenie | ionut12 | Generalitati | 14 | 17.03.2012 09:03:52 |
credinta si smerenie | doinita.p | Intrebari utilizatori | 11 | 10.07.2011 23:29:06 |
Despre smerenie | adam000 | Pocainta | 14 | 30.09.2010 15:14:39 |
falsa smerenie | ioanhodean | Pocainta | 19 | 17.06.2008 17:26:51 |
smerenie | danyel | Secte si culte | 9 | 23.03.2008 01:04:38 |
|