Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2009, 23:07:56
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
...iar stirea asta a fost difuzata pentru ca....? de ce ? ce ne intereseaza pe noi ca X acopera icoanele cand tine stiu eu ce discurs cand in lume, poate chiar in minutul asta, cineva incendiaza o intreaga Biserica? ce ne intereseaza ca X a vrut sa testeze verticalitatea unor asa zisi reprezentanti ai Bisericii Catolice cand in trecut au fost, in prezent sunt si in viitor oameni vor fi ucisi pentru credinta lor? nu pricep...de parca asta ar fi actul cel mai groaznic care s-a petrecut pana acum in lume...
Nu crezi ca faptele omului vorbesc despre el in mod concludent? E important sa stim despre aceste lucruri, caci in felul acesta stim cu cine avem de-a face.
Nu este primul Presedinte care vorbeste intr-o institutie catolica, dar pana acum nu s-a mentiontat necesitatea acoperirii iconelor.
Mie personal nu mi-ar conveni sa tina un discurs intr-o biserica ortodoxa si sa ceara acoperirea icoanelor; ar fi si greu...
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 00:09:48
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Nu crezi ca faptele omului vorbesc despre el in mod concludent? E important sa stim despre aceste lucruri, caci in felul acesta stim cu cine avem de-a face.
Nu este primul Presedinte care vorbeste intr-o institutie catolica, dar pana acum nu s-a mentiontat necesitatea acoperirii iconelor.
Mie personal nu mi-ar conveni sa tina un discurs intr-o biserica ortodoxa si sa ceara acoperirea icoanelor; ar fi si greu...
Absolut, cred asta, dar aici e vorba despre O fapta a unui SINGUR om care in comparatie cu FAPTELE, grave, ale ALTOR oameni e cam palida...daca e musai sa ne referim la americani, e suficient sa ne uitam la cat de mandri sunt ei cand isi implanteaza cipuri si deja stim cu cine ne impartim planeta si, clar, nu ma refer la toti cetatenii americani, nu toti gandesc asa, dar daca cei mai multi accepta un anumit lucru cel mai probabil o vor face si ceilalti...trist.
In niciun caz nu sunt de acord cu ce a facut, dar cine sunt eu ca sa conteze parerea mea si sa judec?!
La un moment dat circula un pe youtube (cred ca inca o face) un filmulet cu un roman de-al nostru care citeste din Biblie si o comenteaza ca pe o carte de povesti...nu pot sa redau niciun comentariu de-al lui ca mi-e rusine chiar, deci "amicul" nostru mi se pare ca a facut ceva mult mai grav decat nenea obama
Vechi 23.04.2009, 00:24:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
In niciun caz nu sunt de acord cu ce a facut, dar cine sunt eu ca sa conteze parerea mea si sa judec?!
Parerea ta conteaza pentru tine; mai mult nu e nevoie. Este important ca noi sa gandim corect si sa distingem intre bine si rau. Crezi ca e putin lucru? Nu este, caci se lucreaza acum la anularea acestei capacitati a noastre de a distinge intre bine si rau. In viitor oamenii vor accepta in egala masura si binele si raul.
Cele doua exemple date de tine sunt la fel de grave.
Poate ar trebui sa ne intrebam ce semnifica acoperirea icoanelor, pentru a intelege cum trebuie fapta respectiva.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 00:46:03
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Poate ar trebui sa ne intrebam ce semnifica acoperirea icoanelor, pentru a intelege cum trebuie fapta respectiva.

Cum zicea GEORGEVAL, Icoanele "dezvaluie o realitate nevazuta", deci, cred ca obama & co. vroia sa arate prin gestul sau ca pentru el si cei ce-l urmeaza nu exista acea lume nevazuta, nu exista Divinitate, la fel cum pentru baiatul acela nu exista respect pentru Biblie...trist!
Vechi 23.04.2009, 01:09:47
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Exista conceptia scornita de raii vrajmasi,diavolii care zice ca Dumnezeu e cu totul transcendent fata de aceasta lume si ca materia e rea.

Dar iata ca minunea minunilor Dumnezeu s-a pogorat si a locuit in pantecele Maicii Domnului!
Dar oare pe unde trecea Dumnezeu intrupat se distrugea creatia?
Adica este Dumnezeu potrivnic creatiei?
Pe unde trecea Domnul nostru Iisus Hristos creatia se refacea , normal pentru ca lucra Dansul:
orbii vedeau,schiopii se vindecau,indracitii se vindecau,inmulteste painile si pestii creand adica materie din nimic,face ochi celui nascut fara ochi (ar fi fost frumos sa fi avut un medic sa vada ca acela nu avea ochi si nici nu stia cum sa vada si probabil nici nerv optic - Dumnezeu ii face ochi si il si invata cum sa vada ca stia pomii ca sunt pomi,oamenii ca sunt oameni ca noi invatam aceasta de mici . Da noi invatam cand crestem culorile,invatam obiectele,formele cand le vedem si ni se zice odata cu vorbirea - vedem ceva si zicem - ce e aia? si ni se zice ce e;apoi invatam culorile ,formele nu? Iata ca Domnul nostru Iisus Hristos nu numai ca ii faci ochi si ce era mai necesar aceluia sa vada ci il si invata ceea ce trebuia sa stie prin vedere la varsta aceea! aceasta pentru ca in aparenta minunile sunt simple dar cat adanc e in spatele lor!) etc.
Tot Domnul nostru Iisus Hristos potoleste furtuna , merge pe apa si ce nenumarate minuni o mai fi facut ca zice Sfantul Ioan Teologul:
"Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. "
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spre un discurs mai radical al Bisericii ? Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 0 20.01.2012 03:03:08
Obama premiul Nobel pentru pace luchian Generalitati 36 16.10.2009 01:51:20
icoanele,sunt totul pentru mine geta Arta bisericeasca in general 32 21.10.2008 22:11:31
oficial is suparat ioanhodean Generalitati 23 25.07.2008 04:53:17
Clonarea - cale libera deschisa oficial MirceaRomania Stiri, actualitati, anunturi 6 02.09.2007 00:42:09