Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2009, 20:48:09
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Oare exista referiri in Biblie la spalatul corpului in totalitatea sa?
Sunt amintite spalarile pe miini, pe picioare insa Evangheliile nu amintesc nimic despre Mintuitor ca ar fi facut vreodata baie cu scopul spalarii corpului ci doar o data in Iordan la botez
nu stiu daca scrie in Biblie ceva de baie, dar stiu ca pe vremea Vestului Salbatic aici in America exista o lege care spunea ca fiecare trebuie sa isi faca cel putin o baie anuala!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 00:38:49
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
nu stiu daca scrie in Biblie ceva de baie, dar stiu ca pe vremea Vestului Salbatic aici in America exista o lege care spunea ca fiecare trebuie sa isi faca cel putin o baie anuala!
Doamne!,ce m-a pufnit rasul la ora asta,unu noaptea...ei bine,in surdina,caci doarme gasca.Auzi,"o baie anuala"...chiar nu-mi inchipui cum ar arata o baie anuala,pe un trup atat de "perisabil',sa-i spunem asa,mai bine suna o "imbalsamare" pe an.Scuzati ironia!
Eu ma spal ori de cate ori este nevoie,nu conteaza ziua,insa,bine-nteles,tin cont de zilele de sarbatoare in priviinta spalarii capului,cu toate ca...ce mi-e mana,ce mi-e cap,tot trup este si tot atat de trecator si infim,dpdv spiritual.
Vechi 25.04.2009, 21:35:51
ab123floare's Avatar
ab123floare ab123floare is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.04.2009
Implicit

Și pe mine m-a pufnit rîsul cu replica lui scrable iertare
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 21:36:21
ab123floare's Avatar
Junior Member

Implicit

acum după cutremur
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 22:00:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ab123floare Vezi mesajul
Și pe mine m-a pufnit rîsul cu replica lui scrable iertare
Mai toate replicile lui sunt de râs și de plâns totodată. Maimuțica lui perversă la care făcea referire și în general atitudinea lui pro zoofilică , nu-i de râs ci de plâns.
Vechi 26.04.2009, 08:42:36
ab123floare's Avatar
Junior Member

Exclamation

Hristos inviat ce ar fi sa nu ne mai intepam si sa raspundem intr-un mod mai frumos mai ales sa nu dam replici .A trecut saptamina luminata si parca am avut de invatat multe in perioada asta foarte mult . Ce dai ,aceea si primesti.Cit poate rani niste vorbe aruncate mai apoi ,sa ne para rau cind e prea tirziu. Dar sintem crestini orcum
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 12:27:09
eduardd
Guest

Implicit

Andrei, intrebarea ta de inceput este buna (desi am mai glumit si eu pe seama ei ) numai ca problema spalarii trupului cu lacrimi duhovnicesti ( asa cum fac sfintii cei ce miros a mir inca din viata) este cam "inalta" pentru noi. Mereu am fost de parere ca trebuie vorbit DOAR ceea ce cunoastem din experienta altfel riscam sa vorbim gresit sau devenim "subiecti" de gluma... Hristos a inviat, Andrei!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 17:09:39
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ab123floare Vezi mesajul
Hristos inviat ce ar fi sa nu ne mai intepam si sa raspundem intr-un mod mai frumos mai ales sa nu dam replici .A trecut saptamina luminata si parca am avut de invatat multe in perioada asta foarte mult . Ce dai ,aceea si primesti.Cit poate rani niste vorbe aruncate mai apoi ,sa ne para rau cind e prea tirziu. Dar sintem crestini orcum
Mersi ca mi-ai luat apararea
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 17:38:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Cum rămâne scrabbbble cu spălarea ?

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Mersi ca mi-ai luat apararea
După o apărare bună , o spălare pe măsură ( cel puțin pe gură ! ! ! )
Vechi 02.05.2009, 00:05:49
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Citeste in cartea Eclesiastului, acolo explica pentru toti care au indoieli in domeniu. Cat despre ce au scris Evanghelistii, cred ca asta ar fi ultimul lucru pe care l-ar fi scris, cand a facut baie Mantuitorul, cat de rar si cat de des. Fratilor, Sfintii Evanghelisti au vrut sa arate cate o latura sau o trasatura a Mantuitorului fundamentala.
spre exemplu: Tema fundamentala in Evanghelia dupa Matei este Imparatia Cerurilor...

Har si Pace de Domnul!

ps: Cand mai puneti cate o intrebare, fiti mai atenti, pentru ca ea arata cultura celui ce o pune....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
spalam miercurea si vinerea? steliana-steli Postul 2 12.08.2011 11:18:29
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27